Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bende onu kastettiğini sanarak cevap verdim. Resme dikkat etmedim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ateş Kadehi’ni bastılar mı basmadılar mı şaibelidir bence. Basılır basılmaz tükendi yok oldu kitap. Artık elli yüz ne kadar bastılarsa canlı canlı göremeden piyasadan yok oldu. :grinning: Bence @Bernard bu yüzden Ateş Kadehi’ni soruyor. Aynı soruyu ben de soruyorum, ne zaman tekrar basılacak yahu? (Hem koskoca resim paylaşmış, neden Zümrüdüanka’yı kast etmiş olsun?) Ki ben Zümrüdüanka’nın YKY hızında biraz hayal olduğunu düşünüyorum, basılsa da muhtemelen Ateş Kadehi gibi yok olur gider.

1 Beğeni

Ateş Kadehi nasıl basılmadı? Bende var. Bu tarz baskılar özellikle YKY ise aldın aldın yoksa zor bulursun. Sahaflar zaten stok yapıyor.

1 Beğeni

Evet arkadaşlar stoklar sanırım o kadar hızlı tükenmiş ki basıldığını şimdi öğreniyorum. Düzgün fiyata satan bir site hiç göremedim, insani fiyatlara alabileceğim, 2.el olur fark etmeksizin bir yer/biri önerebilecek olursa harika olur.

1 Beğeni

Basılır basılmaz tükendiğinden bahsettim. Halbuki Ateş Kadehi tükendiğinde ilk üç kitap piyasada hala tek tük vardı, zaten takrar baskı da yapmışlardı. Ateş Kadehi’nin yetersiz basılmasından hem de tekrar baskıya girmemesinden dem vuruyoruz zaten.

1 Beğeni

Seri tekrar baskıya girerse etiket fiyatı 2500-3000 arasında olur diye tahmin ediyorum. Sihirli Almanak etiket fiyatı 990 ve bomboş içi. Üstelik bu resimli baskıyla karşılaştırılırsa kalite rezalet. Bu ekonomide her geçen gün fiyat da artacaktır.

@aesopwalt bana kalırsa öyle çabuk tükenmedi. Aylar sonra aldım ben. Çok iyi hatırlıyorum o zamanlar fiyatı psikolojik sınırımın üstündeydi. Sepete ekleyip ekleyip çıkarttım. Yky bu baskıları zaten çok fazla adet yapmıyor. Tekrar baskı da genelde 5 seneyi buluyor veya geçiyor ama dediğim gibi şu ekonomide tekrar baskı gelir mi bilemiyorum.

4 Beğeni

Evet haklısınız bu ekonomide mümkün durmuyor, hatta o sebeple ben Zümrüdüanka’nın basılacağını sanmıyorum artık. Hatta Ateş Kadehi şu an Amazon’da kaynak dilinde 700-800 TL bandında satılıyor, dil sorun edilmiyorsa kaynak dilde baskı almak mantıklı. YKY ile ömür geçmez.

Ama uzlaşamadığımız bir nokta var. Ateş Kadehi özel baskısı tükendikten sonra ilk üç kitabın özel baskısı tekrar basıldı. Ateş Kadehi tükendi ama ilk üç kitap aylarca erişilebilir haldeydi. Ama Ateş Kadehi ikinci baskıdan sonea bir anda ortadan kayboldu. Muhtemelen baskı adetleri de komik. Birinci cilt 11, ikinci cilt 8, üçüncü cilt 7 baskı yapmış ama dördüncü cilt iki baskısan sonra yok oldu. Bundan bahsediyorum.

3 Beğeni

Doğru diyorsunuz. Benim düşüncem 2020’den sonra pandemiyle birlikte ekonomik krizin, yaptırımların, zamların, vergilerin fantastik bir düzeye ulaşmasıyla tekrar baskılar da zora girdi. Özellikle bu tarz özel baskılar çok daha zor. Ciltli kitap basan bile kalmadı doğru dürüst, basılsa da eski hali yok. Sihirli Almanak basacaklarına tez elden Ateş Kadehi bassalardı daha iyiydi. Kitabı fuarda inceledim. Anlamsız, kötü bir baskı. İçerik gerçekten faydasız.

2 Beğeni

Bu kitapların ortak noktasına bakarsanız hepsinin de son basım yılı aynı. Yani o tarihten sonra ne olduysa artık işler yolunda gitmemiş. 5.kitapla beraber tekrar baskı görürler diye düşünüyorum. Tabii 5. kitap yayımlanırsa.

Görselin adı UÇURUM olsun…
Alışverişi yaptığım tarih 22.09.2018

5 Beğeni

Ağır bir İngilizcesi yok. Bu durum sizin için sorun değilse amazondan 20 dolar gibi bir ücrete çok daha kaliteli baskısını orjinal dilinde alabilisiniz.

Harry Potter and the Goblet of Fire: Illustrated Edition https://amzn.eu/d/5kYZvP6

3 Beğeni

Yordam yeniler:

Ekran görüntüsü 2024-01-15 020910

e132-gumusaygir-kapak-1705240927

1950 yazında Kore Savaşı patlak verdiğinde, bir Kore köyü olan Geumsan’ın çocukları arasında bir efsane dolaşmaktadır: Bebek Kumandan efsanesi. Mitolojik kahraman Bebek Kumandan, tıpkı daha önce olduğu gibi halkı özgürlüğüne kavuşturmak için gümüş aygırının sırtında çıkıp gelecektir bir gün. Çocuklar sabırsızlıkla Bebek Kumandan’ın gelişini beklerken, arkasında Birleşmiş Milletler Ordusu ile birlikte Amerikan generali Douglas MacArthur çıkagelir. Bu andan itibaren Kore de Geumsan köyü de sonsuza dek değişmiştir artık.

Çocuk yaşta Kore Savaşı’na tanıklık eden yazar Ahn Junghyo, tanıklıklarını Gümüş Aygır romanında hayal gücü ile birleştirmiş, savaşın küçük bir Kore köyünde açtığı onulmaz yaraları, dul bir anneyi bölgeye konuşlanan yabancı askerlere hayat kadınlığı yapmaya itişini, savaş ortamındaki çocukların geri dönülmez biçimde değişen dünyalarını, yoksulluğu, yozlaşmayı ve ahlaki çöküşü acımasız bir gerçekçilikle resmetmiştir. Üstelik bunu büyük ölçüde kendisi gibi erken yaşta savaşla tanışan çocukların gözünden yapmıştır.

Ahn Junghyo’nun “Kore’nin hikâyesi”ni anlattığı romanı
Gümüş Aygır, Korece aslından yapılan çevirisiyle ilk kez Türkçede!

8 Beğeni

Alfa grubu yeniler.

7 Beğeni

Diana Gabaldon Outlander serisinin dokuzuncu kitabı ile ilgili internette veya forumda bilgiye rastlayan var mi? Baktığım kadarıyla 2021 çıkmış ama türkçede bulamadım.

Yeni farkettim, şöyle bir sözlük serisi başlatmışlar.

6 Beğeni

Ian Rankin’in Vahşi Köpekler Bile isimli bir kitabı için bandrol alınmış görünüyor, onu niye basmamışlar, ilginç.

Ayrıca bu 295 tl etiket fiyatı mı? Fiyatlar uçmuş yine.

5 Beğeni

Evet liste fiyatı.

2 Beğeni

Alfa bandrolleri alıyor ama sitesinde hala bir şey yok. Asteriksleri bekliyorum.

3 Beğeni

Nasıl bir seri? Sizden gördükten sonra P. Gregory kitaplarına başlayıp sevmiştim. Önerir misiniz bu seriyi de?

2 Beğeni

Evet, Alfa bunu son zamanlarda sık sık yapıyor. Asteriks’leri ben de düşünüyorum ama fiyatlar biraz yüksek geliyor. Yine de belli olmaz bir bakmışsın almışım :slight_smile:

2 Beğeni

Evet normal anlamda toplu alımda çok göze batan bir rakam ama böyle 3-4 ayda bir sayı çıkınca çok rahatsız etmiyor, biraz daha kolay toplanıyor. :slight_smile:

2 Beğeni