Umut fakirin ekmeği diyelim. Vazgeçmek istemediğim bir seri. Elimde serinin başı ve sonu var ortası yok, kendimi kandırılmış gibi hissediyorum😔
Alper hocam tabuta son çiviyi çaktınız diye okudum, tamam o zaman ümit etmeyi ve mucizelere inanmayı bıraktım ![]()
![]()
The Expanse için de aynısını yapmıştım ama İthaki önce 4 şimdi 5. kitapları bastı. ![]()
Hatta şöyle güzel bir Çevirmenin Çemberi yazısı da var sitede, bilmeyenler için paylaşalım ![]()
O zaman umut etmeye devam edeyim. Umut güzel şey ![]()
Yapay zeka kapak, yapay zeka editörlük inşallah batarsın dedalus.
Böyle bir seriye denk geldim. Bilgisi olan var mı

Andrea Camilleri’nin Komiser Montalbano serisinin 8. kitabı geliyor. Mylos Kitap istikrarı ile takdiri hak ediyor bence. Türe ilgisi olanlara öneririm.

7 kitaplık bir seriymiş goodreads puanlarına buradan bakabilirsiniz.
ChatGPT,ye sordum böyle birşey yazdı .
“Üç Gezegen Sistemi serisi, E.E. “Doc” Smith’in kaleme aldığı klasik bilimkurgu eserlerindendir ve bilimkurgunun altın çağında yazılmış önemli serilerden biridir. Bu seri, özellikle uzay operası türünün öncüsü olarak kabul edilir ve destansı savaşları, yüksek teknolojiyle dolu maceraları sevenler için birebirdir.
Kitaplar Hakkında:
1. Başlangıç: Serinin giriş kitabı. İnsanlığın ve diğer gezegen sistemlerinin galaksiler arası savaşın ortasında kalışını anlatıyor. Epik bir başlangıç yapıyor ve evrenin temellerini tanıtıyor.
2. Dünya Savaşı: İnsanlığın büyük bir savaşın ortasında hayatta kalma çabalarını ve diğer gezegenlerle olan ilişkilerini derinleştiriyor. Strateji, ittifaklar ve galaktik bir savaş atmosferi hâkim.
3. İttifak: İnsanlığın, diğer uygarlıklarla kurduğu ittifakları ve daha büyük tehditlere karşı verdiği mücadeleleri anlatıyor. Giderek büyüyen ve karmaşıklaşan bir evren kurgusu var.
Bu Seriyi Kimler Sevmeli?
• Eğer epik uzay savaşları, galaksiler arası ittifaklar ve uzay operası türünde destansı hikayeleri seviyorsan, bu seri tam sana göre.
• Vakıf Serisi veya Dune gibi klasik bilimkurguları seviyorsan, bu seriden keyif alabilirsin.
Puanlama:
• Başlangıç: 8/10 – Güzel bir giriş, biraz eski tarz anlatıma sahip ama hikaye çok etkileyici.
• Dünya Savaşı: 8.5/10 – Daha aksiyon dolu ve galaktik savaş sahneleri çok sürükleyici.
• İttifak: 9/10 – İttifaklar ve büyük savaşlar seriye epik bir final sunuyor.
Bu seriyi okumak, klasik bilimkurgunun temel taşlarından birini deneyimlemek demek. Kesinlikle tavsiye ederim! ![]()
”
Kaciranlar icin. Kirmizi kapak beyaza donmus.
Birinci ve üçüncü kitabın sayfa sayısı pek azmış. Üç kitabı tek kitap halinde bassalar daha iyi olurdu bence. Kapakları da çocuklara çizdirmişler sanki
, aşırı basit çizimler.
İlk kitabın basım yılı 1934
Yayınevi telifsiz olsun diye uğraşmış belli ama bana biraz fazla eski geldi.
Evet, eski bir seri. Ama yapay zekaya çizdirseler daha güzel görseller ortaya çıkardı ![]()
Üstat ben aslında yapay zeka kapaklara karşıyım ama bu seride direkt paintte birkaç daire çizmişler
katılmamak elde değil.
Ben de YZ’ya karşıyım normalde, ancak bu görselleri kullanacaklarına YZ’ya çizdirseler daha iyi olurmuş anlamında söyledim ![]()