Yusuf Atılgan Yapı Kredi’deydi, ne ara Can’a geçmiş
Baya oldu.
Eski berbat kapaklar da kendisinin ürünüydü. Sekiz senede nasıl iğrenç bir iş çıkardıklarını anca fark etmişler. Hele yani Anayurt Oteli’ni kaplayıp okumuştum.
Çin Polisiyesi 4. kitap çok iyi haber. Umarım bu sene seri tamamlanır.
Çıkış aralıkları 1 yılı buluyor. Alfa’nın seri bitirme karnesi pek de iyi değil. Bekleyip göreceğiz.
İthaki yayınları bu üç kitabi paylaşmış ,bende yapay zekaya danışmak istedim ve cevabı sizinle paylaşayım dedim .
“Tokyo’da Tuhaf Hava”, 30’lu yaşlarında yalnız bir kadın olan Tsukiko’nun hikayesini anlatır. Tsukiko, bir gün bir barda eski öğretmeniyle karşılaşır. Ona “Sensei” (öğretmen) diye hitap eder. Tesadüflerle başlayan bu karşılaşma, zamanla hem eğlenceli hem de derin bir bağa dönüşür. İkili, tesadüfen bir araya geldikleri bu buluşmalarda gündelik hayata dair konular üzerine konuşur, beraber yemek yer ve birbirlerini tanımaya başlarlar.
Kitap, bir yandan aşkın yaş ve toplumsal normlarla sınırlanmayan doğasını sorgularken, diğer yandan insan ilişkilerinin karmaşıklığını incelikli ve sade bir dille ele alır. Tsukiko ve Sensei’nin ilişkisi, Tokyo’nun gündelik atmosferinde, modern şehir hayatının yalnızlığına karşı bir dostluk ve yakınlık arayışını temsil eder.
Kitap aynı zamanda Japon kültürü, yemekleri ve şehir hayatına dair gözlemleriyle de zenginleşir. Minimalist ve derinlikli bir anlatım tarzına sahip olan eser, okuyuculara aşk, yalnızlık ve insan doğasına dair etkileyici bir hikaye sunar. “Tokyo’da Tuhaf Hava” kitabının ortalama okuyucu puanı, farklı platformlarda değişiklik gösterebilir. Örneğin:
• Goodreads üzerinde, kitap 5 üzerinden yaklaşık 3,7 puan almıştır.
• 1000Kitap platformunda ise 10 üzerinden 7,8 puanla değerlendirilmiştir. 
Bu puanlar, okuyucuların genel olarak kitaba olumlu yaklaştığını göstermektedir. Ancak, kişisel beğeniler farklılık gösterebileceğinden, kitabı okuyarak kendi değerlendirmenizi yapmanız en iyisi olacaktır.
Bu görselde G.K. Chesterton’ın “Bay Perşembe” (The Man Who Was Thursday) adlı kitabı yer alıyor. Kitap, polisiye türündeki katkılarıyla tanınan Chesterton’ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Hem bir polisiye roman hem de ahlaki ve felsefi bir sorgulama içeren bu eser, gizemli ve heyecanlı bir hikaye sunar.
Kitapta, Londra’da bir anarşist grubun toplantısına sızan ve kendini “Bay Perşembe” olarak tanıtan Syme’ın yaşadıkları anlatılır. Syme, grubun tehlikeli bir örgüt olduğunu keşfeder ve karmaşık olaylar zinciri içinde Avrupa’da bir kovalamacanın içine girer.
Tür: Polisiye, gerilim, felsefi roman.
“The Man Who Was Thursday” (Türkçesi: “Bay Perşembe”) adlı roman, uluslararası okuyucu platformlarında genellikle olumlu değerlendirmeler almıştır. Örneğin:
• Goodreads üzerinde, 5 üzerinden ortalama 3,83 puanla değerlendirilmiştir. 
• LibraryThing platformunda ise, 5 üzerinden ortalama 3,77 puan almıştır. 
Bu puanlar, kitabın geniş bir okuyucu kitlesi tarafından beğenildiğini göstermektedir. Ancak, edebi eserlerin değerlendirilmesi kişisel zevklere bağlı olduğundan, en doğru kanaati kitabı okuyarak edinebilirsiniz.
Bu görselde, Robert McCammon’un “Kuğu Şarkısı” (Swan Song) adlı kitabı yer alıyor. Kitap, post-apokaliptik korku türünün önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir ve genellikle Stephen King’in “Mahşer” romanıyla karşılaştırılır.
Konusu:
1980’lerde bir nükleer felaketin ardından, dünya neredeyse tamamen yok olur. Hayatta kalmayı başaran bir grup insan, hem doğanın hem de birbirlerinin tehlikeleriyle yüzleşmek zorunda kalır. Hikaye, Swan adında doğaüstü yeteneklere sahip bir genç kızın liderlik ettiği bir grup insanın kötülüğe karşı verdiği mücadeleyi konu alır. İnsan doğasının karanlık ve aydınlık yanlarını keşfeden bu epik roman, hayatta kalma ve umudun önemini vurgular.
Aldığı Ödüller:
• Bram Stoker En İyi Roman Ödülü
Kitap, genellikle gerilim, korku ve macera severler için ideal bir tercih olarak öne çıkıyor.
“Kuğu Şarkısı” (Orijinal adı: Swan Song) adlı roman, uluslararası okuyucu platformlarında genellikle olumlu değerlendirmeler almıştır. Örneğin:
• Goodreads üzerinde, 5 üzerinden ortalama 4,25 puanla değerlendirilmiştir.
• LibraryThing platformunda ise, 5 üzerinden ortalama 4,14 puan almıştır.
Bu puanlar, kitabın geniş bir okuyucu kitlesi tarafından beğenildiğini göstermektedir. Ancak, edebi eserlerin değerlendirilmesi kişisel zevklere bağlı olduğundan, en doğru kanaati kitabı okuyarak edinebilirsiniz.
Kitabın ismindeki Swan kelimesini Kuğu olarak çevirmişlerken arka kapakta yazana göre başkarakter kızın ismi olan Swan’ı neden Türkçe’ye çevirmemişler acaba? Umarım çevirmenin bir bildiği vardır.
2 kitap kaldı, 12 ay var önümüzde, ben umutluyum. Markarisler gibi bakarız 1 ay içinde hepsi elimizde olur.
Seri 7 kitap. 3 kitap kaldı.
Tek tek uğraşmayayım hepsi şu linkte.
https://www.iskultur.com.tr/yeni-cikanlar#group=group1&page=0-2000
Selamlar, bandrol sitesine giremiyorum. Sende de öyle mi?
İnanamıyorum Kızıl Köşkün Rüyası Türkçe’de.
Stephen King hayranı olarak çok sevindim ama Gwendy’s Magic Feather (Gwendy’nin Sihirli Tüyü) kitabı nerede? Aradaki kitap basılmadan son kitabı mı bastılar.
Basacağız demişlerdi kapak hatası olduğu zaman sorduğumda ama ilginç bir şekilde ortada yok.