Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yılda 2 kitap çıkacaktı en son öyle hatırlıyorum. Kitap fuarlarına yakın duyuruları gelir.

2 Beğeni

@alper @AlperYlcnky1903 @MelihAntepli @W4YNE

Cevaplar için teşekkür ederim. Daha çok var o zaman. Seri gün geçtikçe daha çok seviliyor bence, öne çekerler diye düşünmüştüm. O yüzden sormak istedim.

İlk başlarda mesaj gitmiyor diye uyarı verdi, ama sonra öyle bir şey yazmadı uygulama. Anlayamadım. Diğer klasörüne düşmemesi için ne yapmam lazım peki? Hiçbir bilgim yok bu konuda.

7 Beğeni

İthaki sosyal medya sorumlusunun size cevap vermesi lazım diğer klasöründen çıkabilmeniz için.

2 Beğeni

Biraz zor o zaman. Teşekkür ederim bilgi için.

1 Beğeni

Kozmoloji son yıllarda bir devrim geçirdi. Astronomi ile temel fizik arasındaki heyecan verici etkileşim, kozmosumuza hâkim gibi görünen kara madde ve kara enerjinin varlığı da dahil olmak üzere dramatik keşiflere yol açtı. Bu tür gözlemlerle başa çıkmak, olasılık ve istatistiğin dikkatli bir şekilde uygulanmasını gerektirir. Ancak olasılık teorisi sadece temel fiziğin gizemli dünyasında bu kadar önemli bir rol oynamaz. Hukuktan piyangoya kadar günlük hayatımızın pek çok alanında etkisi vardır. O halde neden bu kadar az insan olasılığı anlıyor? Ve neden bu kadar az insan bunun bilim için neden bu kadar önemli olduğunu anlıyor? Neden bu kadar çok insan bilimin mutlak kesinlikten ibaret olduğunu düşünürken, aslında bilimin özünde belirsizlik hakimdir? Bu kitap, olasılık teorisinin temellerini açıklamaya ve bunların tüm bilim yelpazesindeki uygulamalarını göstermeye çalışmaktadır.

“Kozmostan Kaosa olasılığın bilimde ve günlük yaşamdaki rolüne dair gerçekten keyifli bir genel bakış sunuyor. Kitap temelde uzman olmayan okurlara yönelik olsa da içeriğine aşina olanlar bile teşvik edici sunumdan keyif alacaklardır.”
–Nature

“Yazarın fikirleri çok yepyeni bir hava estiriyor.”
–Times Literary Supplement

“Çok okunabilir bir kitap.”
–Zentralblatt Math

Berlin, 1920’ler. Kocasının ölümünden sonra taşradan büyükkente
taşınan genç bir dul, üç çocuğuyla birlikte iki yakasını bir araya
getirmeye çalışır. Büyük oğul Karl, sosyal çöküntüye uğramış yoksul
aileyi ayakta tutmak için cesurca çabalar. Otobiyografik unsurlar
da içeren bu eser, materyalizme körü körüne bağlı burjuvazinin
yükselişini ve düşüşünü “siyasi kıssa” tarzında işleyen bir aile romanıdır.
Dönemin ekonomik bunalımının toplumsal ve siyasi hayata etkilerini de yansıtan Döblin, bu kez bir aileyi temel alarak “Alman felaketi”nin sebeplerinin izini sürüyor. Roman, anlatım tekniği açısından burjuva gerçekçiliğinin düzyazısına yakın olmakla birlikte on dokuzuncu yüzyılın toplumsal-eleştirel Fransız romanlarından bazı özellikler de içeriyor.

4 Beğeni

Uzun zamandır baskısı bulunmuyordu. NAZLI ERAY :heart_eyes:

2 Beğeni

İş bankasından çıkıyor bir de :smiley: kesinlikle alırım bir dal

2 Beğeni
7 Beğeni

Bir zamanlar forumda… :slight_smile:

İthaki her hafta 9-10 kitap yayımlardı, tüm hafta İthaki’den hangi kitaplar çıkacak diye beklerdik. Ben ve çoğu forum üyesi yayımlanan kitapların en az yarısını satın almak - okumak için listelerimize eklerdik.

Şimdi hem ne çıkacak diye çok merak etmiyoruz hem de çoğu haftayı “boş geçiyoruz.” :slight_smile:

12 Beğeni

Şu ekonomide ve insanların alım gücünün rekor derece düşük olduğu zamanlarda yayınevlerinin bazı kitapları basma cesaretlerine hayranım. Bu bütün yayınevleri için geçerli. Demek her kitap okuyucusunu bir şekilde buluyor.

3 Beğeni

Geçen hafta Cumhuriyet de TYS başkanı Adnan Özyalçıner hem maliyetler hem de okurun satın alma gücü nedeniyle çoğu kitabın basılmadığını yayınevlerinin satma ihtimali yüksek kitapları bastığını söylemişti.

Benim anladığım yayınevleri pek risk almadan daha çok satma ihtimali yüksek kitapları basıyorlar.

5 Beğeni

“Hem de okurların evinde yer kalmadığı için” maddesi de eklenebilirmiş aslında. Bizim binanın statiğini etkilediğim hususunda ciddi endişelerim var.
Şaka bir yana bence cidden sadece okura ulaşmayı hak eden kitapların basılması daha iyi.

3 Beğeni

Hem Japon hem polisiye hem de klasik…

Hadi bakalım. :slight_smile:

Ekran görüntüsü 2025-02-06 142753

8 Beğeni

Beyin Dünyayı Nasıl Oluşturdu’nun ana konusu beynin yarım küreleridir. McGilchrist, yarım küreler hakkında popüler düşünceye yerleşmiş basmakalıp algı ve tanımlamaları muazzam genişlikte bir literatürden faydalanarak sorguya alır. Fakat kitapta sadece dar odaklı bir nöroloji ya da nöropsikoloji perspektifi hâkim değildir, bilakis beynin yarım küreleri üzerine öne sürdüğü savı kültür tarihi, düşünce akımları ve modern dünyanın zaaflarını incelemek için kullanır. Kitabın ilk yarısı okuyucuya gerekli nörolojik bilgi temelini sağlarken, ikinci yarısı da bu incelemelere ayrılır. Orijinal dilinde ve çevirilerinde gördüğü ilginin, okuması zor olan ve sadece alanın uzmanlarına hitap eden alışılageldik bilimsel çalışmaları aşmasının sebebi de muhtemelen budur. Yarım kürelerin birbirlerinden farkı nedir? Kültürün ve dünya algımızın oluşumunda nasıl rol oynarlar? Modern dünya neden bu hatalara düşmektedir?

• “Bu kitap, beynin sağ ve sol yarım küreleri arasındaki farklılıkların ve toplum, tarih, kültür üzerindeki etkilerinin öncül bir keşfi – klasik olma itibarını hak eden sayılı çağdaş eserden biri.” (Nicholas Shakespeare, Times, BK)
  • “Son derece kayda değer bir kitap… Hem deneyimli bir psikolog hem de zeki bir filozof olan McGilchrist, beynin iki yarım kürenin ilişkisine yeni bir ışıkta bakıyor, sadece ilginç bir nöroloji sorunu değil de kültürümüzü şekillendirmede can alıcı bir etmen olarak ele alıyor. […] Tüm bunları harika bir şekilde, merak uyandıran bir biçimde işliyor. Kitabı elimden bırakamadım.” (Mary Midgley, The Guardian)
5 Beğeni

image

4 Beğeni

:slight_smile:

Pinhan yüzde 50 indirim de görmüyor. Kupon + yüzde 50 de kovalayamacağız. Wiki ve Goodreads da yazılanlar ile yetineceğim ben de.

2 Beğeni

YKY

İstanbulin - Orhan Duru
İstanbul’un hem coğrafyasının, hem tarihinin içinden dikkatli bir hayalet gibi geçen bu modern Evliya Çelebi’nin sırrı nedir? Antikçağ kentlerinden bilim-kurgu ülkelerine uzanan özel optiğiyle hikâyelerinden tanıdığımız Orhan Duru bize yepyeni bir İstanbul haritası çiziyor.

5 Beğeni

Liste fiyatları 1200 TL. Kuşe demişler, muhtemelen Antik Yunan ile aynı baskı.

https://www.iskultur.com.tr/antik-misir-sert-kapak.aspx

https://www.iskultur.com.tr/antik-roma-sert-kapak.aspx

Bu arada bekleyen varsa Antik Yunan 'ın da yeni baskısı çıkacak.

10 Beğeni

Aynı anda satışa çıkacaklar. Fiyatlar kuşe kağıda göre iyi gibi.

https://www.iskultur.com.tr/antik-yunan.aspx

2 Beğeni

Bana bu kitabı 6-7 sene önce @Ufuk bulmuştu. Arada sırada kendimi “gazlayıp”, okuyayım şu kitabı diye kitaplıktan alıyorum, resimlerine bakıp geri kitaplığa koyuyorum. :slight_smile: Kitaba işim düşecek bir işim de olmadığından resimlerden ileri gidemedim. :slight_smile:

Mısır’ı okurum herhalde diye yüzde 45- 50 indirim kovalayıp satın alacağım. Antik Yunan gibi arada sırada resimlerine baktığım kitaplardan olmaz diye umuyorum. :slight_smile:

2 Beğeni