Merak ettiğim ama çevirisinden dolayı okumaya yeltenmediğim seri. Çevirisinden öte editörlüğün kötü olmasından dolayı çeviri anlaşılmaz hale geldi denilmişti. Umarım güzel bir çeviri ile gelir ve eksik olan 4. Kitap da türkçeye kazandırılır.
Yav Expanse, bu, Rama, Hyperion, Güneşyiyen var daha. Günlükler sayfasından değilde direkt okuyucuyla buluştursalar artık…
Aylar önce yazmıştım Yapay Zeka ile çeviri yapan Dedalustan biri kurtarana kadar almayacağım diyordum kitap kurtarıldı.
Bu kitap ilk olarak aynı grubun Indie adı altında basılmıştı bendeki kitaplar o versiyon. Bu kitaplar özelinde yapay zeka kullanılmadı diye biliyorum. Hatta çevirmenin çeviriye editörlük aşamasında çok müdahale yapıldığına dair beyanları vardı.
Yayınevini sahibi açıklamıştı yeni çıkardıkları kitaplarda DeepL yapay zekasına çevirtirip bastıyoruz demişti o yüzden Dedalusu boykot ediyorum.
Evet bunu Dedalus adı altında yaptılar, ben de bu kitapları bu durum yaşanmadan çok önce satın almıştım. Bu seri özelinde çevirmenin emeğine saygı duyduğum için yanlış anlaşılma olmaması adına duruma açıklama getirmek istedim.
Eldeki serileri bitirmeden yada basacağız deyip basmadıkları onca kitap dururken yeni seri duyurusu mu? Bu yaptıkları saygısızlıktan başka birşey değil de piyasada rakipsiz olunca köpeksiz köyde değneksiz gezebiliyorsun işte.
Alastair Reynolds için ayrı bir kitaplık yapsalar daha güzel olur. Zaten ilk kitap 2000 son kitap 2003’te çıkmış. 30 yıl kuralını sağlamıyor kitaplar tabi İthaki kitapları 2030’dan itibaren basmayı planlamıyorsa . Ayrı kitaplık olursa fazla uzatmadan basma ihtimali de artar.
Edit: Seri ayrı olarak basılacakmış.
Evet, Doğan Kitap’ın resmi sitesindeki ön okumada görülen arka kapağa göre ‘2. Cilt: Gölgelerin Kralı’ da Eylül-2025’te çıkıyor -ki harika haber!
Rama nerede kaldı ya
Süper haber bu. Çok merak ediyordum.
Keşke Doğan Kitap, Tess Gerritsen örneğinde olduğu gibi, Lars Kepler’in Pegasus’tan çıkan ilk üç kitabının da telifini alıp seriyi eksiksiz yayımlasaydı; bu, okurlar için büyük bir kazanç olurdu.
İşKültür’de her türün ciltlisi, özenli, kaliteli kapağı, kağıdı var, ama bir tek kendi Türk klasiklerimize gelince bu ayrıcalık yok. İşKültür’ün bu aşağılık kompleksine lanet okuyası geliyor insanın.
Muhtemelen satmayacağı için basılmıyordur. Çevremde Modern Klasikler ve HAY Klasikler alanların sayısı Türk Klasikleri alanlara kıyasla çok daha fazla. Sonuçta malesef yayınevleri günün sonunda eline geçen paraya bakıyor.
biraz sitelerinde gezinseniz buluyorsunuz. Son çıkanlarda yok sadece
Satıyor ama çok uzun sürede bitiyor. HAY ve Modern Klasikler çok hızlı tükeniyor.