Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bandrollere baktığımız site neresiydi? Linki kaybettim.

1 Beğeni
3 Beğeni

Teşekkür ederim hocam.

2 Beğeni

Yeni çıkan kitapların tümünü düzenli bir şekilde görebileceğimiz, tekrar baskıların araya karışmadığı bir kaynak var mı? Eskiden günlük olarak İstanbul Kitapçısı’na bakıyordum ama maalesef artık site düzgün çalışmıyor.

1 Beğeni

En iyisi kitap dağıtım siteleridir.

Kitakitap.com bu anlamda iyidir.

Kurumsal olmadığınız için üye olamazsınız, bazı daha niş yayıncılar olmayabilir.

5 Beğeni

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/yalniz-bir-anne.aspx
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/kimseler-bilmez-adimi-bir-vatan-evladinin-diger-notlari.aspx
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/nehir-kiyisinda-bir-bulusma.aspx

9 Beğeni

Hadi hayırlısı.

https://x.com/Ceviribilim/status/2043772572001620135?s=20

12 Beğeni

Dune Sarmal baskısında 3.bölüm olan Peygamber(Prophet)'ı Kahin diye çevirmişler halbuki Oracle’nın Türkçe çevirisi Kahin ben Sarmal çevirisini sevmiyorum. https://x.com/frementr/status/2036215038894117105 örnek olsun diye sarmal baskısından bir pasaj.

2 Beğeni

ChatGPT ile hasbihalden gelen cevap;

Je suis né du diable, Jean-Christophe Grangé’nin 2025 yılında yayımlanan ve diğer romanlarından biraz farklı bir türde yazdığı eseridir.

:open_book: Kitap hakkında genel bilgi

• Tür: Otobiyografik / psikolojik / karanlık anlatı
  • Sayfa: yaklaşık 330+
  • Yayın yılı: 2025
  • Diğer Grangé kitaplarından farkı: Bu kez kurgu değil, gerçek hayatına dayanan bir hikâye

:brain: Konusu (spoilersız)

Bu kitap aslında bir polisiye değil, yazarın kendi geçmişini araştırdığı karanlık bir yolculuk.

Grangé, yıllardır kendisine sorulan şu soruya cevap arıyor:

:backhand_index_pointing_right: “Bu kadar karanlık hikâyeleri nasıl yazabiliyorsun?”

Bunun cevabını bulmak için çocukluğuna dönüyor ve şunu keşfediyor:

• Dışarıdan normal görünen çocukluğu aslında gizli bir korkunun gölgesinde geçmiş
  • Ailesinde, özellikle babasında, şiddet, kötülük ve psikolojik karanlık var
  • Bu durum onun bilinçaltını ve yazarlığını derinden etkilemiş

Sonuçta kitap, bir nevi şu sorunun cevabı oluyor:

:backhand_index_pointing_right: “İnsan doğuştan mı kötü olur, yoksa yaşadıkları mı onu şekillendirir?”

:pushpin: Yazarın kendi sözleriyle: Bu kitap, onun hayal gücünün kaynağını açıklıyor.

:new_moon: Temalar

• Aile içi şiddet ve travma
  • Kötülüğün kökeni (doğuştan mı, sonradan mı?)
  • Psikolojik baskı ve korku
  • Geçmişle yüzleşme
  • Kimlik arayışı

:fire: Neden farklı?

Bu eser, Grangé’nin klasik kitaplarından (mesela Les Rivières pourpres gibi) farklı olarak:

• Kurgu değil, gerçek olaylara dayanıyor
  • Dedektif hikâyesi yerine kişisel bir itiraf / yüzleşme
  • Ama yine de bir thriller gibi gerilimli ve rahatsız edici

:puzzle_piece: Kısaca

Bu kitap:

• Bir polisiye roman değil
  • Bir karanlık aile hikâyesi + psikolojik çözümleme
  • Ve aynı zamanda bir yazarın kendi “karanlık kökenini” keşfetmesi
12 Beğeni

9 Beğeni

Merhaba, Yeni Çıkan Kitaplar başlığı için uygun mudur bilmiyorum fakat yaklaşık üzerinde 3 senedir uğraştığım, 600 sayfalık fantastik bir kitap dosyam var. Tüm dünya kurulumunu baştan sona büyük bir uğraş ve çok ciddi bir zevk alarak tasarladım. Nitekim kitap daha basılmadı ve okumak isteyen bir arkadaşım, dostum da yok. Eğer okumak isterseniz bana bir mesaj veya yorum bırakır mısınız? Benim için çok önemli, iyi günler dilerim.

5 Beğeni

Kurgu bölümüne birkaç bölümünü atabilirsiniz.

1 Beğeni

All Tomorrows neredeyse yayına hazırmış. Alican Saygı çevirmiş.

5 Beğeni

Selim hocanın yeni kitabı.

VATANDAN BAŞKA SEVGİLİ BİLMEYENLER

“Cephede Millî Mücadele Serisi”yle binlerce okura ulaşan Selim Erdoğan’dan yeni bir seri: İstiklâlin Kumandanları. İşgali kabul etmeyip direnen ve bu direnişi destansı bir Millî Mücadele’ye dönüştüren, Mustafa Kemal Paşa’nın en yakınındaki; yani “Türk Ordusu’nun üst komuta kademesi”ndeki isimlerin anlatıldığı İstiklâlin Kumandanları önemli sorulara cevap bulmanızı sağlayacak: Millî Mücadele’nin komuta kademesi tesadüfen mi bir araya gelmiştir? Bunca önemli, şöhretli komutan, Millî Mücadele’yi başlatan, örgütleyen, zafere ulaştıran Mustafa Kemal Paşa için İstanbul Hükûmeti ve Padişah Vahdettin’in verdiği ölüm fermanına nasıl gönüllü ortak olmuştur? Ailelerini, evlerini, sevdiklerini nasıl bir çırpıda kenara iterek vatan kavgasına girişmişlerdir?

İstiklâlin Kumandanları’nın bu cildinde Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele’de iki büyük şansından biri olan Kâzım Karabekir Paşa’nın; 8 Ekim 1921’de elinde tuttuğu Kocatepe ile zafere açılan kapının anahtarını da tutan Nazmi Solok’un; Sakarya Zaferi’nde cephe gerisinde hizmetleriyle payı büyük olan Refet Bele’nin; Yunanlara direnme şansını kaybettiren Salih Omurtak’ın; yıllar sonra bile “Efsane Süvari Komutanı” olarak anılacak, “Son Akıncı Beyi” Fahrettin Altay Paşa’nın; 30 Ağustos 1921 gecesi Çal Dağı’nda Türk’ün kaderini elinde tutan Sabit Noyan’ın; Venizelos’un İtilaf Devletlerine bizzat şikâyet ettiği komutan ‘Sakallı’ Nurettin Paşa’nın; cephede, cephe ötesinde Mustafa Kemal’in en güvendiği isimlerden Kemalettin Sami Gökçen’in; Kuva-yı Milliye müfrezelerinin kurulacak Ankara Hükûmeti’ne bağlanmasında çok önemli rol oynayan Şefik Aker’in ve 1nci Ordu’yu Büyük Taarruz’a hazırlayan Ali İhsan Sabis Paşa’nın destansı kahramanlıkları ve çektikleri zorluklara rağmen vatanlarını nasıl savunduklarını okuyacaksınız.

Selim Erdoğan, İstiklâlin Kumandanları 2: Kâzım Karabekir’den Fahrettin Altay’a kitabında acılarını, endişelerini, korkularını bir yana bırakan Millî Mücadele’nin kahraman kumandanlarının hiçbir şey olmamış gibi ayaklarına çizmelerini geçirip cepheye koşmalarını, kendi evlerini unutup Türk’ün son ocağını savunmalarını sizler için yazdı.

12 Beğeni

MUTLAKİYETTEN MEŞRUTİYETE (1876-1909)
İMPARATORLUĞUN HABER ALMA FAALİYETLERİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun “en uzun yüzyılı”nın final sahnesinde, yaklaşan büyük küresel savaşın ayak sesleri duyulurken, devleti ayakta tutmak için gölgelerin arasında verilen gizli bir savaş vardı. Yıldız Sarayı’nın aşılamaz denilen yüksek duvarlarının ardında, İstanbul’un dar sokaklarından Avrupa’nın ışıltılı başkentlerine, sınır boylarındaki puslu dağlardan gizli komite odalarına kadar uzanan görünmez bir istihbarat ağı örülüyordu.

Sultan II. Abdülhamid ve dönemi söz konusu olduğunda akla ilk gelen istihbarat, hafiyelik ve jurnalcilik kavramları, elinizdeki bu eserde ezber bozan bir yaklaşımla yeniden masaya yatırılıyor. O dönemin devasa haber alma ağını basit ve paranoyak bir ispiyon sistemi olarak görmek, gerçeğin üzerini örtmektir. Avrupa’yı sarsan anarşist eylemlerin, Balkanlar’da şiddetlenen milliyetçilik isyanlarının ve imparatorluğu çember içine alan dış baskıların gölgesinde, istihbarat aslında devlet aygıtının en hayati savunma kalkanıydı.

Sürekli hissedilen askerî tehditlerin ve güvenlik kaygısının zirvede olduğu bir dünyada, otuz üç yıl tahtta kalan Sultan, imparatorluğu her küresel gelişmeden anında haberdar olmaya zorlayan kusursuz bir mekanizma kurmuştu. Sansür, pasaport denetimleri ve sıkı gözetleme yöntemleriyle desteklenen bu çok ayaklı yapı; diplomasi, telgraf gibi yeni teknolojiler ve devasa bir insan kaynağının ustaca harmanlandığı benzersiz bir hayatta kalma stratejisiydi.

Araştırmacı yazar Dr. Emre Gör, sayısız kaynağı ve tozlu arşiv belgesini titizlikle tarayarak hazırladığı bu çalışmasında okuru, Yıldız Sarayı’nın gizli koridorlarında soluksuz bir tarihiî yolculuğa çıkarıyor. Yıldız’ın Casusları, hem bir dönemin karanlıkta kalmış istihbarat faaliyetlerini aydınlatıyor hem de 19. yüzyıl dünyasının tehlikeli arka planını, büyük devletlerin amansız rekabetini ve bir imparatorluğun çöküşü durdurma hamlelerini son derece çarpıcı bir dille okura sunuyor.

Resmî tarihin satır aralarında kalmış sırları keşfetmek ve çok tartışılan bir devri tüm çıplaklığıyla, sarsıcı gerçekler eşliğinde okumak isteyenler için Yıldız’ın Casusları vazgeçilmez bir rehber.

9 Beğeni

Bunun videolarını izlemiştim ve nedense beni baya bir rahatsız etmişti. Birkaç hafta aklımda yer edindi ki kolay kolay hiçbir şeyden rahatsız olmam.

1 Beğeni

10 Beğeni

Kido basılmıştı aslında daha önce de.

1 Beğeni

Hayır ilk baskı :face_with_hand_over_mouth: Karanlık Madde umarın bu hafta çıkışını yapar..

1 Beğeni

Devamı sanırım. Senin söylediğin Dedektif Hanşiçi’nin Tuhaf Vaka Defteri . Çıkacak olan Epey Tuhaf Vaka Defteri :rofl:

1 Beğeni