Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Off arayıp arayıp bulamadığım bir manga idi. Aşırı sevindim şu an :heart:

3 Beğeni

Montser ise çok kral hareket doğrusu

1 Beğeni

Seri 18 ciltmiş. Amerikalı manga yayıncısı Viz Media, ciltleri birleştirip basmış; seriyi 9 ciltte tamamlamış. Bakalım biz de hangi versiyonu basılacak.

3 Beğeni

Monster’ı hd olarak bulabilen var mı ingilizce olarak internette?

1 Beğeni

Monster’in kapaklar birleşince şöyle bir görsel çıkıyor ortaya:

26 Beğeni

Yakın zamanda çizgi roman almak istiyorum bir seriye başlamak istedim sonra spawn klasik seri denk geldim ama 6 cilt türkçeye çevrilmiş, ve herhalde toplam 20 cilt (yanlışım varsa düzeltin) acaba geri kalan ciltler ne aralıklarla çıkar, kısa zamanda tamamlanır mı? Ve en önemlisi önerir misiniz? Aslında aklıma yattı ama 6 cilt çevrilmesi biraz tedirgin etti beni.

Kısa zamanda tamamlanma konusunda pek umutlu olmayın. Arkabahçe Spawn’ı ortalama senede 1 olacak şekilde basıyor. 1. cildi 2016’da, 2 ve 3’ü 2017’de, 4 ve 5’i 2019’da ve son olarak 6. cildi yakın zamanda çıkardı. Pek reklamını da yapmıyorlar maalesef. 6 cildi hiçbir yerde reklamını yapmadan sessiz sedasız çıkarıp sitesine koymuştu.

2 Beğeni

Bana kalırsa Spawn’ın Tamamen Türkçe’ye kazandırılma ihtimali yok. Hala devam eden, 320. sayısı çıkmış bir seri. Arkabahçe bu şekilde basmaya devam ederse teoride 40-50 cildi bulur Spawn. Bu da bence imkansız demek. Image comics bile eski sayıları nasıl basacağına bir türlü karar veremeyip en son compendium(40-50 fasiküllük cilt) çıkardı. Galiba arada yeni okuyucular da başlayabilsin diye hikayeyi sıfırlıyorlar ancak bundan emin değilim.

Önerme konusunda ise bence fena değil ama daha iyi bir çizgi romanla da başlayabilirsiniz. Bütün klişeleriyle tam bir 90lar çizgi romanı Spawn. Süper kahraman okumak istiyorum diyorsanız yine Arkabahçe’nin daredevilları falan da iyi bir başlangıç olabilir.

2 Beğeni

@Gelu @malady teşekkür ederim . O zaman seri halinde başlayabileceğim önerebilecekleriniz var mı?

Kızılderili Kaptan Amerika.

3 Beğeni

Malady’nin dediği gibi Arkabahçe’den çıkan Bendis-Malev dönemi Daredevil serisi. 10 cilt olarak tamamlandı, çok iyi bir seridir. Daha kısa bir şeylerden başlayayım diyorsan 4 ciltlik Hawkeye ve 3 ciltlik Moon Knight serileri var Marmara Çizgi’den çıkan. Yalnız bu yazdıklarım sokak seviyesinde geçen dram ağırlıklı eserler. Hawkeye da çok keyiflidir ama MoonKnight’ı herkes sevmeyebilir.
Ayrıca 10 ciltlik tamamlanmış Punisher serisi var Marmara Çizgi’den.

Gerekli Şeylerin çıkardığı Oldman Logan serisini okuyabilirsiniz, tamamlanmış durumda. Öncesi ve sonrası ile toplam 13 cilt. http://1000kitap.com/gonderi/109382447

Süper kahraman harici bir seri isterseniz
Çizgi Düşlerden çıkan Scalped ve Y- Son Erkek serilerini öneririm tamamlanmış olanlardan. Marmara çizgiden çıkan çok güzel Image serileri var aslında ama onlar hali hazırda devam ediyor ve biraz yavaş ilerliyor. Yoksa Saga, Souther Bastard, Chew gibi seriler çok güzel işlerdir.

İthaki’nin çıkardığı 10 ciltlik Vaiz ve 11 ciltlik Sandman serilerine de bakmak isteyebilirsiniz.

6 Beğeni

Teşekkür ederim, çok yardımcı oldun.

2 Beğeni

Punisher ve Y:son erkek serilerinde eksik ciltler var bildiğim kadarıyla fahiş fiyatlara satıyorlar o paralara değmez bence.

Bence sevdiğin ya da tipi hoşuna giden bir karakterin bir serisine başla ancak almadan önce yorumları oku çünkü çok kötü bir seriyse soğuyabilirsin çizgi romanlardan. Zaten bir seriyi tamamen okuyup bitirince çizgi romanlar seni daha çok içine çekecek zamanla Marvel, DC, Image, bağımsız derken okumadık şey bırkamazsın :grin:.
Eğer eski vahşi batı filmlerine meraklıysan Tex gibi karakterlerin de serilerine yönelebilirsin. Aynı şekilde Anime seviyorsan manga da okuyabilirsin. Uyarlamayı veya benzerini seviyorsun diye çizgi romanı da seveceksin diye bir şey yok ama bir seriyi beğenmesen diğer bir seriyi kesin seversin.

1 Beğeni

Hawkeye’ı ben de öneririm çok çok iyi bir seri. Çizgi roman formunu sonuna kadar kullanan çok yaratıcı bir ekibin elinden çıkmış her sayfada hissediliyor üst düzey bir eser olduğu.

@Gelu zaten çok güzel şeyler önermiş ben de onun bahsetmediklerinden bir kaç şey önereyim. Ben henüz okumadım ama Arkabahçe’nin bastığı Geoff Johns’un yazdığı Green Lantern serisi çok övülen bir seri. Yine Arkabahçe’nin bastığı Yenilmez Demir Adam da fena olmayan bir seri sanırım. Uzun bir seri okumak isterseniz bazı ciltleri bulmak zor olsa da JBC’nin bastığı new52 Batman ve Dedektif Hikayeleri’ni de önerebilirim. Toplam 19 cilt ama 7-8 cildi vasata yakın açıkçası.

2 Beğeni

Bugüne kadar zaten başlayalı 1.5 yıl oldu hep batman one shot veya new 52 ya da bağımsız okudum daniel clowes çizimi çok hoşuma gitti mesela. Yakın zamanda akira almayi planlıyorum ve sandman baslamaya karar verdim . Son çıkanlardan da swamp thing alicam ama bir iki cilt daha çıkmasını bekliyorum . Zaten çok çizgi romanım yok 40 ya da 45 civarı

2 Beğeni

Güzel haber :hugs: umarım yakındır ve Hardcover’ ı Bütün atlar kaybetmeye koşar gibi formatta (tuzlu) olmaz :pray:

3 Beğeni

Abi lütfen bassınlar gözlerinin yağını yiyim

1 Beğeni

17 Beğeni