Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Teşekkür ederiz^^ (20 karakter)

3 Beğeni

12 Beğeni

20-40 sayfa arası oluyor bu seri, fasikül şeklindeler

1 Beğeni

Yeniler

Tekrar baskılar

3 Beğeni

Artık çizgi roman pazarını mangalar domine ediyor bir süredir

5 Beğeni

Çünkü kuşe kağıt bulmak zor. Ayrıca bir çizgi roman baskı fiyatına 3-4 manga çıkarabiliyorsun. Birazda piyasada manga satışı iyi gibi. Bir çizgi roman basılsa 100 TL civarı fiyatla çıkıyor. Mangalar ortalama 20 ile 40 arası değişiyor.

4 Beğeni

Tamamlanmış hikayeler olması animeler ile büyük kitlelere ulaşabilmesi de çok etkili.

1 Beğeni

Umuyorum bir çıkar yol bulunur artık şu kağıt ve fiyat problemine. Zamanında satın almadığım çizgi romanlar için pişmanım, eski günlerin değerini bilememişim.

3 Beğeni

Şuan için zor gibi duruyor. Ülkede fabrika olsa bir nebze kağıt fiyatlarını aşağı çekebilir ama bu saatten sonra çok değişmez. Şuan KDV bile alınmıyor. Yarın birgün çıkıp KDV almaya tekrar başlarlarsa ortalık daha da alevlenir. Yani nasıl bir çözüm bulunur hiç bilmiyorum. Gümrük vergisini sıfırlasalar bile euro ve dolar yüzünden yine istediğimiz düzeye gelir mi bilemiyorum.

Bende tam tersi iyi ki 2020 de eksiklerimi tamamlamışım diyorum.

4 Beğeni

Bugün 2 D&R gezdim ikisinde de çizgi roman kitaplığının %90’ı mangaydı. Bir de çok satanlar kısmında bir kitaplık tamamen mangadan oluşuyordu, inanılmaz bir satışı var gerçekten. Türkiye’de çizgi roman sektörünün ve kültürünün gelişmesi beni çok mutlu ediyor ne şekilde olursa olsun. Eminim ki manga satışlarındaki bu artış diğer ekollere de sirayet edecektir. (Evet son cümleyi dedeme yazdırdım)

5 Beğeni

Geçen hafta gittiğim D&R’da da böyleydi. Çok Satan Çizgi Romanlar rafı ağzına kadar manga dolu. Bir tane comic yok. Yayınevlerinin deli gibi Manga basmasına şaşırmama gerek.

2 Beğeni

Mangalara pek bir ilgim yok :frowning: diğer ekollere sirayet edeceğini ben sanmıyorum. Bir iki sene öncesine kadar ayda bir Batman, Wolverine, Punisher, Hulk, Avengers, Örümcek Adam çizgi romanları basılıyordu ve çizgi roman reyonları dolu doluydu hep. Şimdi neredeyse tamamı manga, saydığım çizgi romanlar belki bir iki tane var veya hiç yok. Kağıt sıkıntısı ile ilgili olduğunu ve bir şekilde çözüleceğini düşünmek istiyorum. Eğer sektörü böyle tamamen mangalar eline alacaksa, Amerikan çizgi romanına talep de azaldıysa ben köşeme çekilip hüzünlü vakitler geçireceğim biraz.

6 Beğeni

Amerika’da da manga satışları çizgi roman satışlarını katlıyor. ”Woke” kültürü, amerikan çizgi romanlarına sağlam bir darbe vurdu.

Daha iyi karakterler, hikayeler yazmaya çabalayacaklarına şiddeti azaltıp, karakterlerin deri renklerini değiştirip, gay- biseksüel yapıp twitter’da her şeyi eleştiren kitleye çizgi roman okutacaklarını sandılar ama tutmadı. Kemikleşmiş çizgi roman okur kitlesini kaybettiler.

7 Beğeni

Ben kendi çevreme bakarak diğer ekollerin satışalrı da artar dedim, çünkü anime meraklısı arkadaşlarım mangayla tanıştıktan birkaç ay sonra “Bu Neymiş” diyip başka türlere de yöneliyorlar. Türkiye’de de beş kişidien biri bunu yapsa epey artış olur gibi satışlarda.

Şu sıralar pek takip edemedim ama 1-2 ay önce resmen kuşe kağıt krizi vardı Avrupa dahil olmak üzere. Zaten bizim çizgi roman yayınevleri de kuşe kağıdı yurtdışından alıyor. Bu kadar Amerikan çizgi roman kültüründen film çıkıyorken satışları eskisinin altında kalmaz bence ve kağıt krizi çözülünce de hızla basılmaya devam eder. Ne de olsa Amerikan çizgi romanlarının dünyaya daha önce hiç etmediği kadar etki ettiği bir devirde yaşıyoruz, dövizdeki dalgalanmalar da azalırsa eskisinden daha sık comic basılır bence.

3 Beğeni

Mangalar çizgi romanlara kıyasla daha yeni içerikler sunuyor. Kendini belli türler dışında daha az tekrarlıyor. Ve normal bir çizgi roman cildi 80tl bile olabilirken mangalar 28-40 arası en kallavisi 90tl civarında oluyor. Tüketicilerde bundan dolayı genelde manga alıyor. Bugün bende baya bir kitapçı gezdim ve çizgi romanların etiketlerini görüp yerine bırakanlar kasaya genelde manga alıp gidiyorlar. Açıkçası çizgi roman sektörü çizerler japonlar kadar yeni şeyler sunmazsa piyasada uzun süre dayanamazlar.

1 Beğeni

İşte o kadar pahalı değildi çizgi romanlar, 28-40 aralığında olanlar çizgi romanlardı. 1 senede fiyat farkı uçurum oldu :frowning:

2 Beğeni

Manganın bu kadar çok basılmasının sebebi ucuz olması, kolay okunur olması ve ekstra bir kağıt kalitesi aramaması. Bugün ortalama bir comics cildine 100 TL’den aşağı fiyat koyamıyor yayınevi. Birkaç seneye dengeler değişir diye umuyorum. Mangada da yoğun okuyan okur bir üst kalite peşine düşecek, bugün mangada o kalitede seriler basılmıyor anladığım kadarıyla, şikayetler bu yönde, kağıt fiyatlarının düşmesiyle diğer ekollere de yönelim olacaktır.

3 Beğeni

Durum sadece Türkiye’de değil, comics çizgi roman dalı olan Amerika’da da böyle. Japonlar ellerindeki ürünü dünyaya pazarlamakta çok başarılılar. Bir manganın animesi çekiliyor, oyunu yapılıyor, t-shirt’i basılıyor, müzikali sahneleniyor (Bunların bazılarını comics için de yapıyorlar ama alışkanlıklardan kurtulunmuyor)… (Bağımsız comics serilerinde söyleyecek bir şeyim olmasa da) Gerek Marvel, gerek DC evrenlerinin sürekliliği oldukça tembelleşti ve tekrara düşmeye başladı. Bahsettiğiniz kolay okunurluğa katılıyorum, çoğu manga serisi kendi içinde devam edip tamamlanmakta…

Son olarak, kitapların ucuzluğa göre tercih edilmediği bir Türkiye hepimizin dileğidir diye düşünüyorum, keşke…

1 Beğeni

Liste Fiyatı 59,50 TL

1 Beğeni

Diğer yayınevleri yine uzun uzun aralar verseler de birkaç çizgi roman çıkarıyorlar da JBC bu aralar çok durgun. Batman görmeyi özledik. Doomsday Clock için kalan sayıları da ekstra olarak bekler olduk.

3 Beğeni