Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Yine mi zam yeter ya? Valla çizgi roman almayı bırakacağım.

4 Beğeni

5 sene öncesi ayda 20+ çizgi roman alıyordum. Şu an devam eden fumetti serilerini alıyorum. Alfa, YKY, Desen, Baobab, KaraKarga’yı takip ediyorum. Prestijj’den ve Marmara’dan aklıma yatan ciltsiz, ultra unlimited edisyonları 3-4 ayda bir biriktirip alıyorum. Gerekli’den yetişkin kısa mangaları takip ediyorum. Bu halde bile ayda ortalama 300-400 TL gidiyor herhalde. 2010 öncesinde çizgi romana ulaşmak çok kolaydı. 2010-2015 arası müthiş bir atılım oldu. Bugün baskı maliyetleri yüzünden Comics basmak neredeyse imkansız hale geldi. Basılsa orjinal fiyatını aşacak herhalde. Bu haliyle çizgi roman okumak ve satın almak büyük lüks maalesef.

7 Beğeni

8 Beğeni

Goblin Slayer bayağı sürpriz oldu,aaaa.

2 Beğeni

Manga mı yoksa light novel mi acaba buna dair bir bilgimiz var mı?

Manga diye biliyorum.

Anladım, bu biraz üzdü açıkçası böyle serilerin manga adaptasyonlarından ziyade direkt olarak light novel hallerinin çevirilmesini isterdim.

2 Beğeni

Bu basım hızıyla devam edilirse Naruto serisi 2030’da Türkçe’de tamamlanıyor.Hayranlık uyandırıcı… :smile:

1 Beğeni

Asıl hayranlık uyandıran kısmı basılmış 47 ciltten sadece 3-4 tanesinin satışta olması. Gerisinin baskısı yok :laughing:

2 Beğeni

Her ay yeni cilt bassalar bu sefer önce eksik ciltleri tamamlayın diyecek binlerce kişi var. İki ucu boklu değnek resmen.

Ama bunu Akılçelen başarıyor. Fullmetal ve Death Note basılalı yıllar olmasına rağmen bütün ciltleri pek çok kitap satış yerinde var. Önümde bu örnek varken isyanım da haklıyım :laughing:

2 Beğeni

Ve böylece bir manga serisi daha dilimizde tamamlanmış oldu.

17 volume uzunluğundaki serinin 6 yılda bitmesi biraz üzücü…:thinking: Ama bu çok uzun süreye rağmen bitmesi beni sevindirdi.İlk çıktığı zamanlar serinin internetten yarısına kadar okumuştum, dilimize tamamen kazandırılmasının şerefine güzel bir kampanyayla tüm seriyi sipariş vermeyi düşünüyorum. :drooling_face:

Kısacık serilerin bile 6 yılda bittiğini görünce OP’un güncele gelmesi, Bleach ve Naruto’nun bitmesi, Vagabond ve BOTI gibi serilerin dilimize çevrilmesi çok uzak gelecekten görüntüler gibi geliyor. :sweat_smile:

4 Beğeni

Her Yer Karanlık’ın özel edisyonu 300 TL’ymiş

6 Beğeni

11 Beğeni

Demek ki zam gerçekten geliyor.

42 lira ne demek ya? Ama yeniden baskılar 32 liradan satışta :sob:

Bu ve bundan sonraki çizgi roman ve mangalara zam yansıyacak belli oldu.