Flaneur’un son bastığı özel baskılar bile fiyatları yüzünden neşemi yerine getiremedi…Halbuki bu kitapların çıkmasını ne kadar zamandır bekliyordum.
Nasıl desem kitapları almak istiyorum ama fiyatlarını görünce hevesim kaçıyor.Bu olay çizgi roman olsun, özel baskı veyahut normal bir roman olsun kitap özelinde aynı şekilde devam ediyor.Şu sıralar kitap alasım tamamen kayboldu, daha doğrusu güncel fiyatları o kitaplara vermek içimden gelmiyor.
Benzer bir durum yaşayan var mı? Ciddi ciddi Gibrat’ın yeni baskılarını özel baskı olsun sert kapak olsun almamayı bile düşünüyorum.Şükür şu sıralar alım gücüm kızgın tavaya atılmış tereyağı gibi eridiği halde bu kitapları alacak gücüm hala var ama bu fiyatları, bu kitaplara verme isteğim yok…
Kara Şovalye Dönüyor’un yayınevine gönderilen baskıları tükenmiş bile. Jedbang ve internet sitelerinde var. Almak isteyen varsa acele etsin.
Ya bu nasıl bir hızdır ya… Biraz indirimli alırım, sonraki ay alırım falan diyordum. Yahu 1 yıl reklamını yaptılar 2 hafta sattılar sadece Çok mu az basmışlar nedir
7000 veya 8000 tahmini basım sayısı vermiş sosyal medya ekibi. Herhalde ilk defa bir çizgi romanın ön sipariş sürecinde bittiğini görüyorum.
Neden hala Monstress basmıyorlar anlamıyorum?
İnsanlığımı Yitirirken cidden fiyatı ile orantılı olmuş
Önce ben de şok oldum sonra 600 sayfa olduğunu gördüm. Oranlayınca diğer Junji İto kitaplarının fiyatıyla arasında uçurum yok gibi. Genel bir fiyat yüksekliği var sadece.
Sayfa olarak tamamdır ki zaten Eylül sonu bir çizgi roman festivali var oraya bıraktım alacaklarımı para biriktiriyorum ona kadar,bunu da belki alırım belki almam.
Tabi zorla zarar etmelerini beklemem yanlış olur. Saga, chew, şeytani ilahi gibi serilerin yeni ciltleri 2 yıldır gelmiyor. Şuan için kuşe kağıt bulmanın zorluğu, kur yüksekliği, satış rakamlarının düşüklüğünü öne sürebilirler. Asıl insanları sinirlendiren konunun eldeki serilerin yeni ciltleri yerine sürekli yeni serilerin basılması olduğunu söyleyebilirim.
Marmara Çizgi basacaksa saydığınız serileri basabilir. Senelerdir basılmayıp unutulduğu için zamanında alan herkesin sattığı bir seriyi basmak da biraz okuyucuyla alay etmektir benim gözümde.
Serinin devamını basmayıp yeni serileri basmak daha fazla alaycı bir tavır benim gözümde. Zamanında güvenip alanlar ve devamını bekleyenleri bekletmek daha fazla rahatsız edici. Sonuçta serileri açık bir şekilde basmayacağız demiyorlar. Başka bir forumda yazdıklarında zorunda olmadıkça basmayı bırakmayacağız yazmışlardı.
Genelde ilk ciltler 100 tane satıyorsa devam kitapları 50 tane satıyor. O yüzden sürekli yeni seriler basıyor olabilirler. Açıkçası ben sadece Saga tamamalanaır diyordum o da yazarı açıklama yaptı 21 ya da 22 cilt olacak diye o yüzden ondanda ümidimi kestim.
Yürüyen ölüler de hızlı bir şekilde basılsa ve bitse keşke. Sona çok yaklaştı, neden hala basmıyorlar anlamıyorum.