Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Red Kit
hq720

6 Beğeni

1 Beğeni

Aha ben bu hikayeyi biliyorum, şirin çileği ithal ediyorlar, enflasyon yüzde 120 oluyor, köy de ekonomist şirin ve yandaşları dışında herkes aç kalıyor.

Ekran görüntüsü 2025-07-21 174349

7 Beğeni

https://x.com/DiscussingFilm/status/1947323627923235034

1 Beğeni

8 Beğeni

Bahsettiğiniz ince cilt Fantastic Four 48,49 ve 50.fasikülleri içeriyor. 48 Galactus’un göründüğü ilk sayı, 49 ise Silver Surfer. 49.fasikül kapağı varyant olarak kullanılmış durumda. İçerik aynı olacak.

4 Beğeni

Cevabınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

1 Beğeni

Muhteşem görünüyorlar. İyi ki Fantastik Dörtlü film olarak geliyor. Tekrar popüler olması çok hoşuma gidiyor. En sevdiğim süper kahraman takımı çocukluğumdan beri.

3 Beğeni

Şimdi Ön Siparişte…

İç baskılar yapıldı… Bir kaç güne depoya ulaşmasını bekliyoruz ama her zamanki gibi gecikmeleri göz önünde bulundurun lütfen

(X-MEN Omnibus ön sipariş vermiş olanlar sipariş vermek isterse kargo seçiminde “Mağazadan Teslim Alma” seçeneğini seçtikleri takdirde Omnibus kargoları ile gönderilecektir.)

Marvel evreninin en ikonik süper kahraman takımı, bu fasikül ile yeniden doğuyor!

“Fantastik 4: İlk Adımlar”, yaklaşmakta olan FANTASTİK DÖRTLÜ sinema filmine harika bir başlangıç noktası sunuyor.

Bilim insanı Reed Richards, nişanlısı Sue Storm, kardeşi Johnny ve yakın dostu Ben Grimm ile birlikte uzaya çıkar… ama bu yolculuk onları bambaşka varlıklara dönüştürür. Kozmik ışınlara maruz kalan ekip, dünyaya döndüklerinde artık insan ötesi güçlerle donanmıştır. Ama bu güçlerle birlikte gelen büyük sorumluluklar ve tehditler de onları beklemektedir.

Yeni okurlar için erişilebilir, uzun soluklu okurlar için ise nostaljik bir giriş niteliğindeki bu modern yeniden anlatım, Fantastik Dörtlü’nün kökenine taze bir bakış sunuyor.

• Filmle bağlantılı özel yayın
• Marvel evrenine sağlam bir giriş
• Tam macera, modern çizim ve sürükleyici anlatım

Fantastik 4’ün nasıl başladığını görmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

Bu kitabı okuduktan sonra, filme çok daha hazırlıklı olacaksınız!

ÖZELLİKLER

Sayfa Sayısı : 32
Boyut : 16,8 x 25,9
Kapak : Tel Dikiş
Kağıt : 90 gr Mat Kuşe

Gelişmeler ve süprizler için bizi takip etmeye devam edin!

:link: www.felixkoleksiyon.com/

:iphone: Sosyal Medya Hesaplarımız

Redirecting...

www.instagram.com/felixkoleksiyon/

3 Beğeni

Global comics içeriği tüketmediğiniz yorumlarınızla belli oluyor. Amerikada veya Avrupada daima fasikül önemlidir TPB yani Trade Paper Back asla önemli değildir, comics shoplarda okunmuş 2.ellerini 1 yada 2 Dolar/Euro alabiliyorsunuz. Karakterlerin ilk gözükdüğü sayılara deli paralar veriliyor.
Eskiden Türkiyede de fasiküller önemliydi ama 2000 sonrası bunu bıraktılar. Türkiyede ciltlere verilen önemi asla anlamıyorum.

Bunu anlayamıyorsanız okur değil koleksiyonersiniz demektir.

Bunun temelde bir kaç sebebi var. 1.si ekonomik. Türkiyede cilt toplamak fasiküle göre daha ekonomiktir. 24 sayfalık Rick & Morty fasiküllerinin etiket fiyatı 80tl iken 136 sayfalık Turşu Rick ve Diğer Hikâyeler cildi 315 lira. 5-6 fasiküllük bir TPB cildi almak 5-6 fasikül almaktan ucuz.

İkincisi fasiküller toplu çıkmadıktan sonra okuyucu bir hikayeyi okuyabilmek için aylarca beklemek durumunda. Her ay bir fasikül bekleyerek 6 ayda hikayenin sonuna ulaşmak can sıkıcı.

Dahası fasiküller çizgi roman dükkanları haricinde raflarda uzun süre sağlam şekilde muhafaza edilemiyor malesef. DR benzeri kitapçılara gidin, fasiküllerin kısa sürede ne hale gelmiş olduğunu göreceksiniz, ki buralarda ciltliler bile hasarlı hale geliyor. Ama sonuç olarak bir TPB aylarca, hatta yıllarca rafta kalabiliyor.

Avrupayı bilmiyorum ama Amerika’da fasikül kültürü var. Burada o çizgi romanların orada, oranın dilinde basılması, düzenli peridotlarda (aylık veya 15 günlük) basılması, aynı anda piyasada aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce farklı yayının olması, çıkan yayınların birçoğu için - özellikle ilk sayılar ve özel event sayıları- onlarca varyant kapağın çıkması gibi durumlar mevcut.
Farklı çizgi roman mağazaları için özel çıkan veya özer çizerlere çizdirilen limitli kapaklar da oluyor.

Burada ise yıllar önce çıkmış yayınların Türkçe re-print versiyonlarını görüyoruz son zamanlarda. Şu karakterin ilk göründüğü sayı, şu serinin ilk sayısı, bilmem kaçıncı özel sayısı vs. Koleksiyoner olarak bunları alıp kenara atıyoruz. Çoğu kişinin bunları okuduğunu da sanmıyorum ki hepsi bir seri hikayenin ya başı ya arası oluyor. Tek başına okuyunca bir anlam da ifade etmiyor.

Ayrıca Türkiye’de fasikül - Türkçe basılan fasikülden bahsediyorum- hiç bir zaman önemli olmadı. 5 yaşından beri çizgi roman okuyan ve biriktiren 40 yıllık çizgi roman okuru ve koleksiyoneri olarak görüşüm bu yönde.

12 Beğeni

6 Beğeni

Yazdıklarınıza katılıyorum. Ben de bir okur olarak sadece özel seri ya da tek ciltlik hikayeler Türkçe olarak almaya özen gösteriyorum. Bunları zaten fasikül olarak yayınlasalar bana eziyet olur. Güncel seriler için de İngilizce takip etmeye özen gösteriyorum çünkü çevirisini, yayınlanmasını beklemek çok uzun sürüyor, özellikle bazı yayınevleri bu konuda çok yavaş.

2 Beğeni

https://www.flaneur.com.tr/product-page/matteo-üçüncü-dönem-limitli-1
https://www.flaneur.com.tr/product-page/matteo-üçüncü-dönem-1

3 Beğeni

4 Beğeni

Bir de fasiküller Türkiye’de asla düzenli basılmıyor. Super Sons ve All-Star Batman’in son sayıları çıkalı yıllar oldu.

Seri tamamlandı. Son çıkan cildi alıp seriye başlayabilirim.

1 Beğeni

3 Beğeni
4 Beğeni