İlk iki cildi yayınlanan Akira vardı bir zamanlar, kimbilir ne oldu?
Akira için 3 kere onaya gitti diye duymuştum sürekli baskılarda kullanılan renkli mürekkepler Japonyada ki baskıyla uyumsuz olduğu için red edildi deniyor.
Nasıl bir mürekkepmiş ki bu bir türlü tutturamıyorlarmış?
Bende anlamıyorum ki sürekli red edip geri göderiyorlarmış herhalde bizim matbaalar a kalite mürekkep yerine b kalite kullandığı için olabilir diyenler vardı.
Uzun zamandır takip ettiğim bir çizerdi. Türkçe olarak basılacak olması sevindirdi. Yakın zamanda kardeşi intihar etti. İntihar olaylarının önlenmesi için bir dernekle anlaşıp bağış kampanyası başlattı. Sanırım bağış kampanyası hala devam ediyor.
Boş kutular
Sansür uygulamak zorunda kalmışlar. Bu haber üzdü açıkçası.
Deluxe baskısı gelse keşke. Sansürlü olacağı belliydi zaten.
12.cilt çıkınca seriye başlayacaktım. Artık almama gerek kalmadı.
İlk 3 cilt çıktığında sansür yok denmişti. Rica etsem bilginiz varsa örnek olarak hangi cilt hangi sayfalarda sansür uygulamışlar yazabilir misiniz. Almayı çok istediğim bir seriydi. En azından vakit bulursam bir kitapçıda kontrol edeyim.
Bir video ile duyurdular ama spesifik bir şey demediler. Büyük ihtimalle (spoiler olmasın diye ayrıntıya girmiyorum) bir tecavüz sahnesini sansürlediler.
Keşke sansür olmasa ama sansür var diye de böyle mükemmel bir seriden kendinizi mahrum etmeyin. Yazılmış en iyi fantastik serilerden biri Berserk.