Bu bir bakıma iyi , bir bakıma kötü oluyor. Serilere girdiği hızla , serileri devam ettirme hızı da aynı olsa çizgi düşlerin harika olur. Ancak başlattığı birçok serinin hala devam ciltleri yok ortada…
Neil Gaiman’ın yazdığı Eternals mı?
Evet, Gaiman’ın ki diye anımsıyorum.
Black Widow’un filmi, Scarlet Witch ve Eternals’ın dizisi gelecek, ona güveniyorlar herhalde.
Yayıncılar genelde dizi ve filmlere göre hareket ediyor artık.
IRREDEEMABLE Ön siparişe açılmış
Blok-alıntı
Hazırlıklar tamamlandı… Kitabımız baskıya hazır… Yılbaşından sonra inşallah baskıya giriyoruz…
Merak eden, soran, takip eden ve bu süreçte ilgilerini eksik etmeyen herkese teşekkürler
976 sayfalık bir kitabı tek seferde baskıya hazırlamak ve bunu basmak gerçekten kolay değilmiş… Yaşayarak öğrendik…
Baskıdan sonra en önemli süreç satış ve okuyucuya ulaşma sorunumuz idi… Bunu isteyen mevcut kitapçılar üzerinden yapacağız ama kendimizin de bir satış sitesi olsun takipçilerimize ve okuyucularımıza ilk elden ulaşalım mantığı ile bir satış sitesi kurduk.
Dağıtıma girmeden önce de ön sipariş kanalı ile okuyucuya kitabı biraz daha uygun verelim istedik…
333 Adet Ana Kapak 30 adet ve 20 adet olmak üzere 3 farklı varyant kapak satışa sunuyoruz…
Kitabın etiket fiyatını elimizden geldiğince uygun tutarken, ön siparişe özel ekstra birde indirim uyguladık…
Kitabımızın orijinal sayfa sayısı 896 sayfa olmasına rağmen biz bütün fasikül kapaklarını kapak galerisi olarak kitaba ekledik… Orijinal edisyonda olmayan 80 sayfalık her kapak tek sayfa olacak şeklinde bir kapak galerisi var… Kendim yaptım diye demiyorum çok hoş oldu…
Kitabın diğer özellikleride;
İÇ BASKI: 16,8 X 25,7 (Orijinal boy)
KAĞIT: 115 gr Mat Kuşe
SAYFA SAYISI: 976
CİLT: Sıvama Sert Kapak ve kısmi lak
Promosyon olarak benim gibi mümkün olduğunca Türkçeleştirme meraklıları için kitabı alanlara Türkçe şömiz veriyoruz… IRREDEEMABLE’I Sıvama ciltte orijinal bıraktık… İnşallah herkesi memnun edebiliriz… Böylece Türkçe kapak isteyenler şömiz takıp kullanabilirler.
Kitabı alanlara bir iki ekstra promosyon daha vereceğiz inşallah…
Bu da Sitemizin adresi…
https://www.felixkoleksiyon.com/
Sevgiyle kalın…
552₺ mi? Alacak olan arkadaşlara hayırlı olsun der ve ben kaçarım.
Gitti böbrek.
Fiyatlandırma çok iyi ürünün niteliğine göre, 976 sayfa hemde sert kapak
Şimdi ben paylaşacaktım ama yetişemedim…
Herkese ilgisi ve destekleri için teşekkürler…
Yakından izliyoruz
Bir soru o halde, sevk ne zaman başlayacak?
Sitede belirttik ama matbaa ayın 10’undan sonra baskıya girebileceğini belirtti… Aksilikleride hesaba katarak en geç 25’inden sonra kargolamalar başlar…
90 dolara Hellblazer Omnibus alıyorsun? 600 tl cidden sizin için uygun mu?
350₺ - 400₺ bekliyordum, 550₺ hiç ummadığım bir fiyat oldu.İnce kapak ingilizce baskısı ve benzer ingilizce omnibus baskılarla hemen hemen aynı fiyat, açıkçası azıcık daha uygun olmasını beklerdim.Şömizli, 976 sayfa, 16/25 boy oranında sert kapak kuşe bir çizgi roman olduğunu göz önüne alarak sanırım yinede şans vereceğim.
Normalde İngilizce baskısından daha düşük olması gerekmez mi böyle eserlerin kendi ülkemizden alıyoruz hani?
Amazon US üzerinden fiyat kıyaslaması yaptığımda Hellblazer için sayfa başı ücreti yaklaşık olarak 0.55 iken Irredeemable’ın variant kapağının 620 liraya satıldığı haliyle hesap yapınca sayfa başı yaklaşık 0.64 lira ücret çıktığı sonucuna vardım. Etiket fiyatı için de sayfa başı yaklaşık olarak 0.71 lira ücret çıkıyor.
Hellblazer’ın sayfa sayısı Irredeemable ile aynı olsaydı Amazon’dan alınabileceği ücreti yaklaşık olarak 535 lira olacaktı. Şuanda yaklaşık olarak 745 liraya alabiliyorsunuz. (11 dolar kargo ücretini hesaba katmadım.)
Hellblazer ile kıyas yapmanın ne anlama geldiğini bilmiyorum. Öyle meraktan yaptım hesabı. Irredeemable ciltli omnibus ile kıyaslamak da lazım sanırım sizin de attığınız gibi.
Edit: Şimdi paperback üzerinden şöyle bir hesap yaptım. Kargo ücreti hariç 50 dolara satılan paperback omnibusa kargo ücretini dahil ettiğimde sayfa başına çıkan ücret yaklaşık 0.51 oluyor. Sayfa sayısı bizdeki versiyon ile aynı olsaydı 501 liraya satılacaktı gibi bir sonuca vardım.
Anladım peki İngilizce baskısı için ne dersiniz. 384 tl fiyatı var, üstüne 100 tl kargo ücretini koyalım 484 tl ye alabiliyorum ben bu eseri. Şimdi İngilizce versiyonuna denk olan 552 tl lik ürün için ne düşünüyorsunuz.
(Kargo ücreti 80 tl’imiş)
Benim yaptığım hesapta yuvarlaya yuvarlaya 501 lira paperback fiyatı hesapladım. Ciltli olduğunu düşünsek üstüne ne kadar ekleyebiliriz bilemiyorum ama en az bir 60-70 lira fiyat farkı var gibi gözüküyor. Amazon’dan 10 dolar indirim yakalayabiliyoruz bazen. O indirimi de yakaladığımızı düşünürsek 140-150 lira fark var. Ciddi bir fark. Tabii bunu Amazon’dan kitabı edinebildiğimizi varsayarak diyorum. Şuanda baktığımda benim adresime gönderim yok gözüküyor örneğin.
Bu arada şuanki ön sipariş ücretlerine baktığımızda ve Amazon’dan kargo indirimi almaksızın satın aldığımızda varyantsız kapak aynı fiyat. Varyant kapaklar da yaklaşık 50-60 lira fazla.
Yurtdışından aldığınızın sayfa sayısının ek kapak galerisi olmadan 80 sayfa eksiği var. Dolayısıyla o halleriyle kıyaslarsak ve yurtdışındakini alabildiğimizi varsayarsak harcayacağımız para farkı 40-50 lira daha artıyor. Yani yukarıdaki yaptığım hesaplamaları sayfa sayılarını bizdekinin sayısına eşitleyerek yaptığımı söylemek istiyorum.
Bizdekinin şömizli ve ek 1-2 promosyon şeklinde geleceğini düşünürsek de fiyat farkı azalabilir.
Yani bir varyant kapak bu kadar fark yaratıyorsa haklılar tabi. Kitabada para vermeyen birisi değilim. 700 sayfa deri cilt Hellsing deluxe vol 1 ‘i 256 tl verip aldıktan sonra . Ona ve Irredeemable’ ın yabancı versiyonuna bakınca uygulanan fiyat bana çok uçuk geldi. Ayrıca hellblazer açıklamanıza katılmıyorum 2000 dolar ücret alan birisi 90 birim öderken. Ülkemizde askeri ücret alan birisi parasının 4/1 i gibi bir fiyatla almak zorunda. Burada yayın evlerinin genel fiyat politikasını eleştirmek değil amacım ülkenin ekonomik hali canımızı alıyor onu belirtmek istiyorum.