Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Neresine katılmadınız? Ben alınabilirliğe dair bir çıkarımda bulunmadım ki. Matematiğini yapıp fark bu dedim. Yoksa dediğiniz şey ayrı bir konu ve katılıyorum.

@Who_Sametto Almayı çok isterim ama benim maalesef o kadar ayırabileceğim param yok. :smiley:

1 Beğeni

Rasyonel çıkarımınız tabi ki doğru ona katılmamak elde değil ama bulunduğumuz koşullara göre konuya yaklaşma biçiminiz biraz ad hominem geldi bana.

1 Beğeni

Konuya karşı yaklaşımım, fiyat farklarını hesaplamaktan öteye gitmiyor ki. Can sıkıntısından gezinirken ufak bir hesaplama yapayım da kitabı almak isteyen arkadaşlar olursa belki yaptığım hesaplamaya bakarak karar verirler dedim. Tek öznel ifadem 2. mesajımda belirttiğim en büyük farkın ciddi bir fark olduğu yönünde. Bahsettiğiniz mesajım için konuşursak herhangi bir yoruma açık bir içerik yok. Siz okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz?

Edit: Şöyle düzelteyim o halde. Yaptığım fark hesabı sizlerce yoruma açık tabii ancak kendi yorumumu barındırmıyor. Yaptığım fark hesabı sadece Amazon’daki baskı ve bizdeki baskı üzerinden bir hesap. Eğer fiyat kıyaslamalarını iki tarafın alım gücüne göre yapacak olursak konu farklı bir duruma evriliyor. Onu da burada tartışmak yerine Yayınevi Fiyat Politikaları genel başlığında tartışmak gerek.

Durum şu değil mi? Belki ben yanlış anlıyorumdur. Irredeemable Omnibus baskıyı Amazon’dan İngilizce olarak alsaydık harcayacağımız para ne olurdu? Çeviri baskıyı alsaydık harcayacağımız para ne olurdu?

Yanlış anlaşma şurada başlıyor ben belirttiğim gibi 90 dolar derken birim olarak düşüncelerimi dile getiriyorum. Sizin haksız olduğunuz bir yer yok ki cümlenizde siz birim olarak değil doları türk lirasına varyante edersek bizde böyle denk geliyor dediniz. Benim bahsettiğim 2000/90 ve 2000/552 harcanan birim ve bunun saçmalığı. Daha sonra ürünün kendisi ile karşılaştırmanızı yaptınız bende yorumumu belirttim ama koptuğumuz nokta ben birim hesabı ile refahtan yakınırken sizin türk lirası ile yaklaşımınız anlamsız geldi. Belirttiğim gibi benim yakındığım konu alım gücümüz.

Yani cümlenize de teessüf ederim. Kabalaşmanızı gerektirecek bir şey yok ortada.

1 Beğeni

Tamam, mesajlaşırken tartışma odağımız farklı yöne kaymış. Ben bana katılıp katılamayacağınız herhangi bir şeyin olmaması üzerinden devam mesajlarımı yazdım. Çünkü saf matematik var ve yaklaşım tarzım, fiyat farklarına bakıp ona göre almaya karar verilsin şeklinde. Öte yandan sizin anlatmak istediğiniz şeyi ben kaçırmışım tartışma konusunun farklı olduğunu düşündüğüm için. Okuduğunuzu anladığınıza emin olup olmamanızı sorgularken de siz benim bir yaklaşıma sahip olmamı idda etmeniz ile alakalıydı ama bunu yaparken aslında '‘Dediklerimi anlatabiliyor muyum?’'u sorduğumu düşündüm. Kabalığımın kusuruna bakmayın. Siz ad hominem benzetmesi yapınca biraz sinirlendim.

Bunların yanında, yaptığınız birim kıyası konusunda haklısınız. Bu zaten maalesef her şey için geçerli bizim ülkemizde. :frowning:

Çok uzun oldu, başlığa giren arkadaşlar yine sinirlenecekler. :smiley:

Haklısınız azizim ad hominem biraz kırıcı oldu kusura bakmayın lütfen . Biz burada konuşup duralım 2 haftaya tükenir stoklar. O daha garip geliyor bana asıl.

2 Beğeni

350 ₺ civarlarında bekliyorum.552 ₺ malesef beni biraz aştı. Bu meblayı galiba sadece sandman omnibus için verebilirdim.

1 Beğeni

Birim olarak bakınca ülkede hiçbir fiyat normal değil ki zaten. 20bin birime iyi bir araba alabiliyor adamlar, biz onu 200bin birimle anca yapıyoruz. Malesef coğrafya.
Telifi, çevirisi, matbaası anadilinden daha pahalıya gelebiliyor bazı kitaplar. Çizgi romanda varyant vesair de işin girince daha da artıyor.
Fiyat konusunda benim asla vermeyeceğim bir para ama omnibuslar için normal geliyor bana.

1 Beğeni

Ah dostum normal gelmemeli işte. Düştüğümüz durumu açıklar bu da.

1 Beğeni

6 Beğeni

Bu arada Marmara Çizgi’ye Saga devam baskıları için soru sorduğumda 2021’in başlarına bağlı olarak karar vereceklerini söylediler. Benim tek satın aldığım çizgi romanlar Saga’nın özel baskılarıydı. Çok beğeniyorum onları. Ben 360 liraya aldım iki baskıyı. Şuanda tanesi 225 lira olmuş. İkisi toplamda 984 sayfa ediyor. Özel ve limitli baskı diye tekrarlamakta fayda var. Şömiz, varyant kapak veya promosyon olarak gönderilen bir şey yok tabii ama fasikül kapakları ve hatta ek çizimler, notlar var içerilerinde. Şuan ön sipariş ücretiyle orjinal kapak Irredeemable şömizi ve bahsedilen 1-2 promosyon ile 100 lira fiyat farkına sahip.

1 Beğeni

Benim için değil, piyasayı göz önüne alırsanız basılan eser için 550tl evet normal - uygun.

Sagalarla kıyaslamak doğru olmasada, Saga’lar neredeyse bir yıl önce basıldı. Telifler, kur gb. faktörler dönemine göre farklıydı ve şu zamanlarda pandemiyi de hesaba katarsanız bu nitelikle bir eser için100 tl fark çıkması normal ve basan yayıncının da ilk eseri.

Evet alacağım, hem bekliyordum hem de destek çıkmak lazım :smiling_face: Yayıncının piyasada yerli çizgi roman okuru için devrim niteliğinde planları var :clap:

1 Beğeni

Evet Saga’nın zamanı kur değeri üzerinden telif ve diğer durumları düşünürsek fiyatlama uygun gözüküyor bana da. Amazon kıyası da kişisel tercihe bağlı olarak farklı yorumlanabilir. Tabii ben alamayacağım maalesef.

1 Beğeni

Vaat ettikleri şeyler gerçekten çok güzel, eğer yanlış hatırlamıyorsam yıl içerisinde 1-2 daha omnibus gelecekti.Türkiye’de JBC Absolute ile güzel işlere girişmişken, yeni üst düzey bir baskı görmek beni sevindiriyor.400 olsa daha mı iyi olurdu? Elbette.Ama 38 dolar ince kapak ingilizce baskıyı alacağıma dilimize ait ciltli, özel bir baskı çok daha makul geliyor. :smiley: Ben çok umutluyum Felix’den, cüzdanları sömürecek ama değeceğini düşünüyorum.Bunun yüzünden Presstij’in özel baskılarını ertelemek zorunda kalmam kötü oldu ama olsun. :grin:

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Presstij’in özel baskılarını almıştın (Kızıl Ana, Yargıç, Star) diye hatırlıyorum ? :grimacing:

1 Beğeni

İçime kurt düştü sepette bıraktım Felix kesinleşmedi diye, iyi ki düşmüş baya sıkıntı olurdu. :sweat_smile: 2 aycık geç alıp, fazladan 30 tl ödemek zorunda kalacağım ama olsun. :drooling_face:

@Anita “Kitabı alanlara bir iki ekstra promosyon daha vereceğiz inşallah…” Bu cümle fevkalade ilgimi çekti. :hanci:

1 Beğeni

Bi çıksın, baskıya ait görselleri görüp öyle karar vermek daha doğru bence, yayın evi yetkilisi detaylı görseller paylaşacaktır diye düşünüyorum baskıdan çıktığında. Fiyat 690 TL, 552 TL ön sipariş indirimi anladığım kadarıyla. Basıldıktan sonra 690 TL olacak. Dükkanlara da bu fiyattan verilecek. Alacak kişinin az olduğunu düşündükleri için zaten çok az sayıda baskı yapılmış bence. Keza bu fiyatı bir tek kitaba ödeyecek öyle çok fazla kişi çıkmaz diye düşünüyorum. Değmez demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Amazon.com.tr üzerinden İngilizce omnibus satılıyor, amazon.de tarafından yollanıyor. İngilizce okumak isteyen için sanırım 480 tl gibi bir fiyata geliyor.

Sevgili Bahadırın yaptığı işi takdir etmemek mümkün değil, böyle bir fiyat ile böyle bir yayın satmaya çalışmak akıl karı değil. Müthiş bir cesaret örneği gösteriyor. Her şey dilediğin gibi olsun dostum.

Fakat şunu söylemem gerekiyor, bırakın Türkiye’de falan, Dünya’nın hiç bir yerinde bir Omnibus her hangi bir Absolute kalitesi ile boy ölçüşemez :smiley:

Absolute baskılar normal boy Amerikan çizgi romanlarından daha büyük ( Omnibuslardan da ) ve slipcase tabir edilen özel bir kutuya sahipler. İçerik olarak genelde sadece çizgi roman değil bir dolu ek ile gelirler. Kullanılan kağıt gramajı vs arada dağlar kadar fark var. Aynı segmentte bile değiller.

Tekrar hayırlı olsun, en kısa sürede tükenmesi dileğiyle.

Sevgiler

9 Beğeni

Bana daha çok zengin koleksiyoncu tokatlama girişimi gibi göründü ama siz bilirsiniz tabi alanlara hayırlı olsun :slight_smile:

2 Beğeni

Daha çok keriz silkeleme gibi. :slight_smile:
Açıkçası ben de heyecanlanmıştım ama bir kitap bu kadar edemez. Üstelik tüm para kendilerine kalıyor arada başka bir kuruluş yok. Kazanamıyoruz falan derlerse de hiç mi hiç inanmam.
Aslında kimse almasa başta, mecburen fiyat düşürmek zorunda kalırlar ama insanımızda pek protesto kültürü olmadığı için böyle bir şeyin olacağını pek sanmıyorum.
Kafama eserse İngilizce baskısını alırım olmadı. Çünkü eserin konusu güzel duruyor.

2 Beğeni