İngiliz olmasından dolayıdır. Yazar bildiğini yazar, bilmediğini yazamaz.
O zaman Fransız ve İspanyol yazarların da bu tür de eser vermelerini diliyorum. Aslında bir tane var Moskova da geçiyor adı Gece Nöbet serisi.
Maksat şehirlerde dolaşmaksa, fantastik değil de gotik bir önerim olabilir: Barcelona sokaklarını adım adım gezdiren Rüzgârın Gölgesi. Ben Altın Kitaplar baskısını okumuştum, bir gün yeniden Barcelona’ya gidebilirsem, yeni çevirisini de alıp yanımda götüreceğim. 

Adam kitabı Maraş dondurmasına çevirdi resmen ya.
Hoooppaaaa!
Oley be.Bir çocuk kitabını daha lâyıkıyla okuyabileceğiz.
Devamı da olacak. 8. kitap yurtdışında bu sene yayımlanıyor.
Tamam, London’ı merak ediyorum ama beni heyecanladıran, meraktan çatlatıp düşüncelere gark eden şu:
Seriye dair umudum yoktu paylaştığımda ama sonra bir mucize gerçekleşti. Hem çevriliyor olması hem de @Asli_Dagli olması; anlayamazsınız… 

Seri mi bu da?..
Evet, seri. Şu an üç kitaptan oluşuyor.

Yazar seriyi yazmaya devam ediyor mu peki? @Asli_Dagli soru bölümünde kitabın ödülünü siz kazanmıştınız yanlış hatırlamıyorsam 
Evet, ödülü ben kazanmıştım. Bildiğim kadarıyla bitti. Trilogy yazıyor Goodreads’ta da. Üçüncü kitap da bu sene çıktı zaten.
Teşekkürler cevaplar için. Kitap isimlerinden anladığım kadarıyla her kitap bir masalı anlatıyor.
Az-çok anladığım kadarıyla hem masallar, hem lanetler hem de Rusya’nın soğuk kış geceleri. Ritüeller, ayinler… Bazı noktalarda klasik bilinen şeyler var. Daha çok göndermeler desek daha doğru olur. Ben seviyorum böyle eserleri ama bu kitabın bendeki yeri çok çok başka. Sırf kitabı anmak olsun diye tahminde bulunduğum, şans eseri tutturduğum ama asıl bana çok tatlış bir arkadaş kazandırdığı için ayrı bir yeri var. Şu kitap olmasa harika bir insanı belki tanımayı ıskalayacaktım. Çifte şans diye buna derler sanırım. Bugün de @Asli_Dagli övdüğüme göre bir saatte acep kaç sayfa okuduğumu merak ederek bunu ölçmeye gidiyorum.
Sevgilerimle…
Açık seçik mesaj: Eh, artık bu kitabın kapağına da “ASLI DAĞLI” yazın yahu!
Yaniliyorsunuz; masallarin, efsanelerin ve mitolojinin besledigi, uc kitaba yayilmis fantastik bir olay orgusu var. Masal kitabi degil. Masal tadinda fantastik bir roman.
Yaz demişlerdi ama olmadı demek ki çünkü kışa kalmış. Olsun, kış güzeldir. Muhtemelen fuar kitabı olur diye düşünüyorum.
https://www.kitapyurdu.com/kitap/canlandirilacak-koy/512000.html
İsmail Hakkı Tonguç’un kitabı ön siparişe açılmış.Bilenler bilir bu ismi.Köy Enstitüleri’nin uygulayıcısı ve adeta baş mimarlarındandır.Konuya ilgi duyanların kesinlikle kaçırmaması gereken bir eser.Kendi kaleminden ve güncellemiş olduğu notlarıyla baskı yapılmış.
Hala Can Kısa Modern seri kitaplarının etiket fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum…