Belki 4 ve 5.ciltler çıkınca almaya başlarım. Şuan kararsızım.
Çok güzel olmus bu kırmızı baskılar basilmislar mi ?? Yanı satışa cıkmış mi
Şömiz çıkınca hepsi kırmızı cilt oluyor. Ciltli baskıların rengi kırmızı.
### Dostoyevski Poetikasının Sorunları Mihail Bahtin - Çevirmen: Sabri Gürses
Bahtin’in Dostoyevski hakkındaki çalışması ilk kez 1929 yılında Dostoyevski’nin Yapıtının Sorunları adıyla çıktı ve büyük bir etki yarattı. 1963’te, François Rabelais ve Ortaçağ - Rönesans Halk Kültürü Adlı yeni çalışmasının ışığında yeniden ele alıp genişlettiği kitap, bu kez Dostoyevski Poetikasının Sorunları adıyla uluslararası başarıya kavuştu. Bu çalışmada yer alan çoksesli roman, diyalojik roman kahramanların ses, söz ve fikirlerinin iç içe geçmesi gibi tartışmalar hem Dostoyevski’nin eserlerine hem de roman sanatına yeni bir ışık tutmuştur. Roman kuramı tarihine Bahtin’nin adını kesin bir şekilde yazmış olan bu çalışma, Dostoyevski hakkında yazılmış olan en önemli eser olarak kabul edilir.
# Charlotte Bronte - Tutku Dolu Bir Yaşam
“Charlotte Bronte’nin duygusal olarak çalkantılı yaşamındaki boşluklara ve suskunluklara odaklanan görkemli bir biyografi. Bu, Gordon’ın en iyi kitabı ve Charlotte Bronte’yle ilgili bugüne kadarki en iyi kitap.”
-Fiona MacCarthy, Observer“Bu, örnek niteliğinde bir biyografi: tüm ayrıntılara özen göstermesine rağmen hareketli; sağduyulu ve yargılarında dürüst; bilgisini sunuşu zahmetsiz, ama apaçık.”
-Jan Marsh, New Statesman
“Göz alıcı ve güçlü… Bronte’nin yaratıcı dehasının kaynağına dair bir anlayış kazanmaya bizi hiç olmadığımız kadar yaklaştırıyor… Bronte’nin biyografisi nihayet rüştünü ispatladı.”
-Mark Bostridge, Times Educational Supplement
“İlk sayfadan sonuncusuna kadar dikkatimizi ve ilgimizi cezbeden parlak önermelerle dolu bir kitap.”
-Claire Tomalin, Independent on Sunday
“Lyndall Gordon, gerçek bir eleştirmenin hayal gücüyle dolu.”
-Lucasta Miller, The Times
Bronteler’in büyüğü gelmiş, hoş gelmiş
Doris Lessing - Şiddetin Çocukları serisini okuyan var mı? Benim çok merakımı cezbediyor. Okuyan yorumlarsa sevinirim
Benim de ilgimi çekiyor ancak okumadım malesef. Seri 5 kitaptan oluşuyor çıkacak 1 kitabı daha var ancak o da çok gecikmez.
Telifi düştükten sonra yapılan çılgınlıklar arasında ilk beşe girer bu, bir numaradan hem de. Bu kapağı uzun süre düşüneceğim.
Siteden baktım gerçekten varmış böyle bir kitap. Hoşuma gitti
Acaba diğer Dawkins kitaplarını da ciltli basacaklar mı?
Yaklaşık 2 ay önce çıkan kitap karton kapak çıkmıştı. Yazıp sormak lazım aslında.
Bu çok iyiymiş bir Kucuk Uşak çalışması gelse keşke
Ama cozler kör, yureğiyle bakmali insan. Dedi kucuk uşak.
Ben bu ara hepsini almayı düşünüyordum bekleyeyim olmazsa, fuara katılıyorlarsa orada sorarım aslında ama hiç görmüyorum fuarlarda.
Fantastik edebiyatta kayıp rıhtımı takip ederek çok güzel eserlerle tanıştım. Bugün paylaşım sırası bende. Birkaç gün önce yerli bir yazar Büyücü Avı serisinin ilk kitabını yayımladı. 400 sayfalık kitap elime 2 gün önce ulaştı ve kitap gerek diliyle gerek enteresan konusuyla resmen akıyor. Standart ve kabul edilen fantastik evren çözümlemelerinin üzerine yaratıcı dokunuşlarla apayrı bir tat yaratmış.
Emre Pala - Yedi Büyücü Divanı. Muhtemelen bu serinin devamı geldikçe ülkemizde neden başarılı bir fantastik edebiyat örneği çıkmıyor? sorusunu sormayı bırakacağız. Tavsiyedir.
Not: Önerilere düşüren google adsense’e de ayrıca teşekkürler, ilk defa reklam hafızası bir işe yaradı.
Okumadım ama Doris Lessing okuyucuyu pişman etmez. son kitap basılınca bütün seriyi alacağım. asıl olarak Argos’taki Kanopus Arşivleri serisini okuyan birisi özel dosya hazırlasa çok iyi olur bence. sonuçta bilimkurgu olduğu için sitenin temasına da uygun.
e-posta adreslerine yazdım, cevap gelirse, sana da iletirim.
Sonradan Ekleme: Gece e-posta ile ciltli baskı bilgisi sormuştum, Kuzey Yayınlarından cevap geldi…@Ufuk
> Birkaç ay sonra Tanrı Yanılgısı, Kör Saatçi ve Gen Bencildir ciltli basılacak. Ciltleri Bir Şeytanın Papazı ile aynı şekilde ve ebatta olacak. Sonra diğer kitaplarını da sırayla basacağız. Bu kitapların çevirilerinde de ayrıntılı incelemelerle en iyi hale getirmeye çalışacağız.
> Ciltli olarak bir de Dört Atlı kitabımız var şu an satışta.
> Saygılarımızla