Yeni League Of Legends

Riot’un şu an izlediği yolu nasıl buluyorsunuz? Zaten sürekli yeni şeyler deneyen bir ekip olarak en son yaptıkları “taktik savaşları” girişiminin üzerinden çok geçmemişken 10. sene etkinliği adı altında bir dünya yeni şeyi de duyurdular. Ben bunlardan bazıları ve hakkındaki düşüncelerimi kısaca paylaşmak istedim.

İlk olarak yeni animasyon serisine değinmek istiyorum. Oyuncu kitlesi olarak zaten yıllardır, özellikle çıkarttıkları her yeni animasyonun üzerine “Rito artık bi’ anime çıkar. Rito artık bi’ film yap” gibi söylemler sürekli gündeme tekrar tekrar geliyordu. Ki belirtmek isterim yaptıkları her animasyon başlı başına mükemmel zaten. Blizzard ile başa baş çekişir bence bu konuda. Ve 1-2 sene önce yanılmıyorsam hafif bi’ çıtlatmanın ardında sonunda bu sene duyurusunu yaptılar dün itibari ile. Henüz içeriği tam açıklanmadı ama olayların geçeceği yerin Piltover ve Zaun gibi görünmesi bende ve çoğu kişide bazı fikirler çağrıştırdı.
Çağrıştırdığı fikirlere geçer isem; Vi ve Jinx karakterlerinin kardeş olduğu teorisi oynayanlar tarafından yıllardır bilinen bir şey zaten. Buna ayrı olarak Ekko karakterinin Jinx karakteri için yanılmıyorsam “deli olmadan önce çok daha güzeldin” gibi bir repliği mevcut. Buradan ikisinin ilişkisini de biliyoruz yani. Animasyon serisini hikayesinin ise oyundan bazı karakterlerin küçüklükleri ve birbirlerinden nasıl koptuklarını anlatacağı söylendi. Yani demem o ki; bence animasyon serisi Jinx, Vi ve Ekko karakterlerinin küçüklüğünü ve neler yaşadıklarını anlatacak.

Tanıtım linkini şöyle bırakıyorum efendim, 50. saniye de başlıyor: https://www.youtube.com/watch?v=IA-v_LB3Qpc&t=48s

Ardından yeni League of Runeterra hakkında konuşmak istiyorum;
Heartstone çok seven ama başlamak için çok geç kaldığı için pek oynamayan birisi olarak bu oyunu baştan sona takip edeceğim kesinlikle. Kartların üzerinde ki karakterlerin çizimleri, skill animasyonları ve harita ile uyumu çok çok hoşuma gitti. Animasyon serisi ile beraber en beğendiğim 2. şey oldu kendisi. Sadece mobile mi çıkacak yoksa Cilent içinde olacak mı bilmiyorum ama büyük ihtimalle pc’den oynanabilir.

Lol mobile ve mobile taktik savaşları ise biraz beklediğim bir şeydi. O açıdan pek heyecanlanmadım ama üç oyunu da indirip sıra sıra oynayacağım büyük ihtimalle. Pc’min bozuk olduğu bir sürede yeni pc alamayacağım bu dönemde ilaç gibi geldiler desem yeridir. :smiley: -Ne zaman çıkacaklarını bilmiyorum gerçi.- Uzun lafın kısası; Rito artık iyice Riot olmayı hak etti bence. :krs:

Sizin duyurular içinde özellikle heyecanlandığınız, beklediğiniz ya da görmek istediğiniz şeyler nedir?

Tencent’in bir firmasının mobile bu kadar geç girmesi beni çok şaşırtıyor… özellikle Tencent, kendisi olarak Chess Rush’ı çıkartacağına TFT mobile diye çıkartabilirdi… yine de gelişmeleri görmek güzel… özellikle LoL’ün mobile de geliyor olması değişik bir tecrübe olacaktır… diğer yandan klavye mouse destekli konsollarda bu desteği atlamamaları hoş olur…

Hearthstone’u neredeyse çıktığından beri oynuyorum. Kart oyununda tutulması biraz zor. Ancak para ödüllü turnuvalar düzenlerlerse iş yapacaklarını düşünüyorum. Valve da Artifact adında kart oyunu çıkarmıştı. Şuan ismi bile duyulmuyor. Witcher evreninden çıkardıkları Gwentte aynı şekilde. Bu listeye 3 4 oyun daha eklenebilir. Oyunu takip edeceğim ama oynayacağımı sanmıyorum.

Konuyu bende açmayı düşünüyordum. Öncelikle heyecanımı anlatmak için surat ifademi şuraya bir koyayım. :partying_face::partying_face::partying_face::partying_face::partying_face::partying_face:

1. Saman altından su yürütmek nedir nasıl yapılır. Bu zamana kadar hep duyumlar alıyorum Riot Game Riot Games olacak olacak dedik ve adamlar GAMESSSSSS oldular.
  2. Mobil olayını duymuştum. İlk olarak ben yine oynamayacağımı söyleyeyim. Çünkü mobil oyun oynamak aynı hazzı vermiyor. Kart oyunu hariç onu deneyeceğim.
  3. Thaldirin’in üçlü çektiği İstanbul’un Riot semalarında Beşiktaş seslerini duymak ve bunu hatırlatmaları çok hoşuma gitti.
  4. Mükemmel bir anime dizi bizi bekliyor. Zaun kısmını almaları çok güzel olmuş. En özgün kendine has diğer krallıkların standart hallerinden farklı ve herkesin Einstein olduğu bir şehirde bence çok eğlenceli bölümler ve hikaye bizi bekliyor.
  5. Street Fighter ve Tekken’i Riot games elinden görmek güzel olacak. Kendine air evrenin içerisinde olması.
  6. Ayrıca bu duyuruları yaptılar ama bu çıkacak bütün haberlerin hepsi 6-12 ay içerisinde gerçekleşecek gibi duruyor. Onun haberini vereyim. 50 dakikalık bir video yayınlandı. Her konunun başındaki kişi veya kişiler çıkıp ne nedir nasıldır ne beklentimiz var hepsi teker teker anlatıldı Türkçe alt yazısı mevcuttur.
1 Beğeni

Lolü bıraktım umrumda da değil artık,zamanımı artık kitap okumaya arıyorum.Ama film falan çıkarmaları benimde aklıma geliyor arada.Çıkarılarsa izlerim.

1 Beğeni

League of Legends genel itibariyle Dota’yı takip eden bir oyun. Autochess ve kart oyununu daha önce Dota çıkarmıştı biliyorsanız. :slight_smile:

Zamanında dotadan sıkılıp Lol’e de başladık yaklaşık 4-5 sene oynadık da. Fakat lolün karakterler arası uçurumları ve sürekli bir şeyleri değiştirme çabaları oyundan soğuttu beni. Dota 2’nin de çıkmasıyla tekrar başladım dotaya fakat bu tarz oyunlar sürekli değişerek çoğu şeyi bozuyor bence. Bu da benim gibi oyuncuları farklı oyun arayışına itiyor.