Yeni Mars Yükseliyor

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yeni Mars Yükseliyor – Aylık Öykü Seçkisi

image

Chibi Usa yatağında uzanmış boş gözlerle duvara bakıyordu. Saat gece yarısını geçtiği için herkes uyumuştu. O hariç… Uyumamak için sebepleri vardı. Broş onu reddetmiş, sanki kötülük adına çalışmak istemediğini hissettirmişti. Birden Kara Hanım günlerini hatırlamaya başladı. Bilge Adam olmadan Kara Hanım olamayacağını biliyordu. O olaydan sonra savaşçı olabildiğini fark etmişti. Sonra kendi kendine “Broş beni… (DEVAMI…)

Fanfiction dışarıdan bakan biri için biraz zor bir hikaye türü.Tam olarak ne kadar bilmem gerektiğini anlamış değilim.Ben de o zaman okuyucu olarak kendimi bildiğim bir seri ile konumlandırdım. Conan’ları çok severim.Hem bir Conan macerası okumak için diğer Conan maceralarını veya büyük ölçüde ortamı da bilmen gerekmiyor. Bir macera okuyup bırakabilirsiniz.Lovercraft evreninde de geçen bir sürü hikaye okudum ama böyle anime/manga episodu gibi olanları hiç okumadım.

Bu hikayede okuduğum zaman tabi karakterleri tanımıyorum o yüzden önemliler mi falan çok da bilmiyorum. Böyle bir metni diğer okuyuculara nasıl daha “açık”(accesible) hale getirebilirsin diye düşündüm. Muhtemelen duygusal bir olaylar oluyor ama biz bunu çok açık anlayamıyoruz. Broş “Ay Savaşçısı” izlediğim günlerden hatırladığım kadarıyla çok önemli bir taş. “Broş onu reddetmişti” yerine. “Elinde kadim Ay savacılarının gücünü veren o değerli tılsıma baktı. Ne de onu eline alıp eteklerinin uçtuğunu kalbinin güçle dolduğunu hissetmek, arkadaşları arasında savaşmak istiyordu. Ama Broş onu reddetmişti.” gibi öncül olarak bir şeyler yazılsa belki okuyucu için daha rahat bir girizgah olabilir. Aynı şekilde Kara Hanım zamanlarından bir şeyleri hatırlasa “ düşmanlarının boyunlarını sinek gibi kırdığı o kara büyüyle donatılmış zamanları hatırladı. Hırsın ve gücün onu yakıp kavurduğu zamanları…o zamanki kalbindeki boşluğu. [Sebep] yüzünden içine dolan yıkımı. Şimdi tekrar o elbiseyi mi giymesi gerekiyordu, kozmik tiyatroda tekrar ona biçilen rol bu eski rolmüydü? Halbuki ne umutları vardı”. Bu şekilde yine Kara Hanım: Kötü bir karakter gibi bir açıklama yerine daha estetik şekilde bir açıklama metnin içine giydirilebilir.

Konuşmalar ve sanırım serinin ön plana çıkan tarafı olan betimlemeler güzel. Ama bir fanfictionın kendi içerisinde bir hikaye örgüsüne ihtiyacı yok mudur? Ben şahsen bir sürü yorumumda da belirtiğim gibi “arkası yarın” bölümlerden hoşlanmıyorum. Conan’a dönecek olursak ben Conan için fanfiction yazsam tek hikayede bitecek bir şey yazardım. Böylece hem bir tatmin oluşur hem de hikaye kendi başına ayakta durabilir.

Şimdilik bu hikaye sanki “Ay Savaşçısı” sezon 3 bölüm 2 ile 3ün arasında bir geçiş bölümü gibi kalıyor yani başına ve sonuna çok bağlı. İyi bir fanfiction senaryo deneyimi olabilir ama tam bir hikaye mi bilmiyorum. Belki sen bize yazdıklarınla ne hedeflediğini, hangi tip okuyucular için yazdığını ve bir fanfiction hikayenin nasıl olması gerektiğini düşündüğünü yazabilirsin (Eğit bizi :grinning_face_with_smiling_eyes:!)

Bu arada bu yorum kısmına da baya zor oluşatım.Biraz daha büyük butonlar olabilirmiş :slight_smile:

1 Beğeni

İlk önce yorumun için çok teşekkür ederim. Kayıp Rıhtım’a bu yorumu ekleyebilir misin? 23 dakikalık anime bölümü için 2 saat tadında uzun hikaye yazmak beni kasıyor. Dediğin gibi betimlemelere odaklanacağım. Elimden geleni yapıyorum. Anca o animeye hakim manga editörüyle çalışmak isterim. En azında nelere dikkat edeceğimi bilirim. Ayrıca Gök Çıkrığı sezonunda kötüler bu gezegenin gök çıkrığına kötülük aşılınca zaman tersine akıyor yani iyiler kötü oluyor. Broş da içinde gümüş kristali saklanan objedir. Chibi Usa, Kara Hanım’a dönüştürüldüğü zamanda savaşçı değildi. Yerinde Kara Hanım olacağı için broş onu red ediyor.

Hedefim bu çok güzel animenin devamı gelebilir sinyalini vermektir. 1000 ve üzeri kelimelerle bölüm öyküsünü yazmayı seviyorum. İnsanları sıkmadan onları Elysion’a davet ediyorum. Didaktik yorumların gerçekten beni çok mutlu ediyor. Övüle övüle kalem gelişmez aksine gömüle gömüle kalem gelişir. Sabırlıyım. İnşallah bu animenin hayran kitlesini yakalarım.

Merhaba,

Materyalin kökeni hakkında bilgim yok. O sebeple zanaatsal olarak baktım.
Bence geçen aya göre fiil çekimleri çok daha iyi. Elinize sağlık. Fan fiction konusunda umduklarınıza kavuşmanız dileğiyle…

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Murat Kaya Beşiroğlu öğütleri sayesinde yazma konusunda kendimi geliştiriyorum. Rıhtım ailesinde bulunan Ay Savaşçısı hayranlarının dikkatini çekseydi…

1 Beğeni