Yeni Umut

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yeni Umut – Aylık Öykü Seçkisi

image

Zaman zaman içinde, zamanın iyisi, kötüsünün içinde; insansıyla yaratık oynarken, büyük ihtimam içinde. Hasılı kelam, yıkıldı ihtimam; ezim ezim ezildim, bir biricik tez oldum. Tezimi elimden aldılar, beni uzaya saldılar. Uzayda bir alkım buldum, alkımı aleme verdim. Alem bana algı verdi, elime bir çalgı verdi. Çaldım söyledim şarkıyı, gittim buldum yargıyı. Yargı bana yön verdi,… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba Elif,

Öykünün temel kurgusunu ve ana karakterin hikaye içerisindeki ders alma ilerleyişini beğendim. Klasik bilimkurgu temasını (makinelerin dünyayı ele geçirmesi) masal ve Anadolu mit unsurlarıyla bezemişsin. En sevdiğim şeydir bu yaptığın.

Yazım olarak özellikle giriş bölümündeki akıcılığı sevdim. Öyküyü kısa sürede yazmaktansa defalarca yazıp düzeltip tüm anlatım ve imla hatalarını ortadan kaldırmışsın gibi bir his uyandı içimde. Ya da belki de tek seferde kusursuz yazanlardansın, bilemiyorum :slight_smile: Anlatımda bozukluk olmaması okurken keyif veriyor.

Bir tek öykünün sonu çok sert bittiği için orasını sevmedim. Sanki bu daha uzun bir şeylerin başlangıcı imiş ama bu ayki tema için o noktada kesip sonunu mutlu sonla bağlamışsın gibi duruyor. Onun dışında keyifli bir öyküydü.

Eline sağlık.