Yeniden Uyarlaması Yapılan 10 Dikkat Çekici Anime Serisi

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/yeniden-uyarlama-anime/

image

Anime yapımlarına artan ilgi sonucu dijital yayın platformları her gün yeni projelerle hayranların karşısına çıkıyor. Bu yolla klasik seriler ekranlarda yeninden çevrim ile kendilerine tekrar yer buluyor. Günümüzde ilgiyle takip edilen çoğu anime serisinin geçmişi tahmin edilenden daha eskiye dayanıyor. Hikâye işleyişinin değişimi ve karakter tasarımlarıyla birçok seri yeni bir yol alıyor ve keşfedilmeyi bekliyor.… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Fruit Basket ve Hellsing için özellikle aşırı iyi oldu bu.Fruit Basket 2001 versiyonunun çizimleri aşırı kötü ki bunun sebeplerinden en büyüğü manga çizimlerinin aşırı kötü olması.Yenisini izlemedim ama bin basar gibi duruyor.Hellsing’in ilk uyarlamasının sorunu da bazı sorulara gram açıklama getirmiyor olması mangada cevabı olmasına rağmen.Hellsing Ultimate yani 2.uyarlaması bu açıkları gayet iyi kapatarak muhteşem olmayı başarıyor.

1 Beğeni

Kanımca en başarılı inovatif remake Uchuu Senkan Yamato (1974)'den uyarlanan Uchuu Senkan Yamato 2199 idi. Başarısı üzerine 1977’deki 2. serisinin uyarlaması Uchuu Senkan Yamato 2202 (2017) de yapıldı. 1980’deki 3. seriden uyarlanan Uchuu Senkan Yamato 2205 önümüzdeki ay vizyona girecek.

2 Beğeni

Fruit Basket 2001 versiyonunun çizimlerine kötü demek bana biraz haksızlık gibi geldi. Çünkü o dönemde o tarz çizimler modaydı. Aynı yıl aralığında yayınlanan bütün yapımlar benzerdi. Zaman tabiki çizimleri de etkiledi ve bi çeşit evrim gerçekleşti.

1 Beğeni

Yok,o dönemden önce bile daha iyi çizimler vardı.Sailor Moon,Bleach…falan bunların çizimleri aşırı iyi mesela.Bunda karakter çizimlerinde bir derinlik nasıl desem detaylar eksik.Bir de bazı yüz hatları çok sert çizilmiş rahatsız ediyor.

Tabi bu zevk meselesi ve senin zevkine saygım var. Benim demek istediğim 2000li yıllardaki yapımlarda belli çizim hatları vardı. Kocaman gözler, sivri saçlar, köşeli yüzler gibi. Fruit Basket’de bunlardan biriydi ve bana diğerlerinden farklıymış gibi gelmedi. Belki de ben 2000li yıllara ait pek çok anime izlediğim için kanıksamadım.

Sailormoon ile ayni dönem değil, ondan önce bile Sailormoon’dan daha iyi cizimlere sahip bir sürü yapim sayabilirim. Bleach desen Fruit Basket’den 3 yıl sonra çıktı, yani objektif bir kıyas konusu olamaz.

İşte birisi önce birisi ondan sonra demeye çalışıyorum.Aradaki dönem için biraz yetersiz çizimler.