Yeraltı Edebiyatı

Selamlar, başlığa yeraltı edebiyatı altında çıkan yeni kitaplar, önerdiğiniz kitaplar, tartışmak istediğiniz kitapları yazabilirsiniz

Yeni çıkan kitap yazamam çünkü takip etmiyorum.

Okuma rehberi kısmında Ayrıntı yayınlarının yeraltı dizisinin başlığı olması lazım. Kendi adıma fazla yeraltı edebiyatı okumadım ama Charles Bukowski-Ekmek Arası’nı çok sevmiştim. Beyaz Zenciler çok iyi bir kitap olmalı, Ambjorrsen iyi bir yazar ve en iyi eseri olduğu söyleniyor. Tavandaki Kukla’ya şans verebilirsiniz ama fazla beklentiniz olmasın türün en iyilerinden değildi bence.

2 Beğeni

Bukowski’nin - Ekmek Arası ve Factotum çok lezzetli kitaplardı. Özellikle Ekmek Arası. Babasının üzerine doğduğu için Güneş’ten bile nefret ettiği çocukluk ve lise yıllarını anlatıyordu. Şahaneydi.

1 Beğeni

Bu yıl içinde okuduğum kitaplar arasında en iyisi olan Traınspottıng’i öneririm. Uyuşturucu bağımlısı bi’ grubun yaşamını muhteşem bi’ dille anlatıyor. Her sayfada küfür var ama muhteşem kullanılmış. Cankilerin sokak dili çok hoşuma gitmişti. Şu anda devam kitabı olan Porno’yu okuyorum. Bu kitap da harika gidiyor. Az kaldı bitmesine. Bu iki kitabı kesinlikle tavsiye ederim.

Çok sevdiğim bi’kaç kitabı da paylaşayım

  • Hakan Günday - Az (Bütün kitaplarını öneririm ama başlangıç için bu kitap daha uygun bence)

  • küçük İskender - 666

  • Jean Genet - Balkon

  • Chuck Palahnıuk - Gösteri Peygamberi

  • Ingvar Ambjørnsen - İnsan Postuna Bürünmüş Köpek

  • Emrah Serbes - Müptezeller

1 Beğeni

Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi, der ve köşeme çekilirim