Yerli Bilimkurgu Yükseliyor 10. Kısa Öykü Yarışmasına Gönderdiğim Öyküm

Paralel evren konulu yarışma için kısa öykümdür. 4 dakika sürüyor okuması. İlginize…

3 Beğeni

Anlatımınız keyifliydi. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Beğendiğinize sevindim, çok teşekkür ederim…

1 Beğeni

Ön jüriye mi sunuyorsunuz acaba?
Öykünüzü yayınlamak için keşke yarışmanın sonuçlanmasını bekleseydiniz. Yerli Bilimkurgu Yükseliyor platformu yöneticisi ve yarışma jürisi olarak yarışma şartlarından birini ihlâl etmiş olduğunuz için üzülerek diskalifiye olduğunuzu belirtmek durumundayım.

2 Beğeni

Daha önce bu konu ile ilgili mail attığımda sorun olmadığı söylnemişti. zaten ilanda da daha önce bir yerde yayınlanmış olmaması gerekir diye bir ibare yok. Diskalifiye olacaksam da sorun değil. Ama bir daha ki sefere ilana ekleyin derim. yine de siz bilirsiniz…

Merhaba. Öncelikle kime mail mail atıp kiminle konuşup nasıl bir cevap aldınız bilemiyorum fakat sizden gelen böyle bir mail yok. İki adet mailiniz var birinde, “Öyküm ektedir” yazıyor, diğerinde ise “Yanlış dosya göndermişim, doğrusu bu” yazıyor.
Yarışma kuralları bellidir. Bir yarışmada, herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalı ibaresi kullanılmaz. Etik olarak yarışmacılar bunu yapmazlar. Siz hem yarışma için öykü yazıyorsunuz hem de bu öyküyü son katılım tarihinden 2 gün önce yayınlıyorsunuz. Anlaşılır gibi değil. Ne yapmaya çalıştığınızı inanın anlamadık. Yarışma kurallarını eleştireceğinize “Ne yaptım ben!” demeniz daha mantıklı olurdu.
Saygılar.

2 Beğeni

Gereksiz sinirleniyorsunuz. Yukarıdaki ilan metninde böyle bir kural yok. İkincisi edebiyat yarışmalarında önceden yayınlanmama diye bir kural duymadım belki de benim eksiğim. Üçüncüsü mesele öyküm katılmış katılmamış değil. Platforma katkı sunmaya çalışıyorum. İlana eklerseniz daha iyi olur dedim. Hakaret etmedim, öneri sundum. Siz bilirsiniz şeriatın kestiği parmak acımaz. Ben fikrimi belirttim. 7. yarışmaya katıldığım zaman attığım bir maildi. Sorun değil dediğim gibi amacım platforma katkı koymak, daha güzel olmasına yardımcı olmak. Ama eleştirilemez bir platform olduğunuzu bilmiyordum. Kusuruma bakmayın…

2 Beğeni

Benim “ben ne yaptım” diye üzüleceğim bir durum yok. Amacım öykü sayısı ve katılım artsın siteye katkım olsun, öyküm daha çok kişiye ulaşsın. Art niyet aramaya gerek yok. Ne ilk üçe girmek ne de ödüller o kadar ah vah edecek kadar önemli değil. Hem platform güçlensin hem öyküm okunsun amacım. Kurallarda görmeyince yükledim. Art niyetli değildim. Öyküm okundukça mutlu olurum. Yarışmaya katılım fazla olunca mutlu olurum. Sonuncu diye açıklasanız da öykümü yayınlasınız fark etmez. Sadece katkı ve öneri koymak. Boşuna art niyet aramayın. Örnek bir katılım koşulları metni bırakayım. 11. Öykü yarışması için bir öneri olmuş olur…
Saygılar…

1 Beğeni

Verilen cevapta sinir sezdiyseniz bir şey diyemeyeceğim.
Mailinizin cevabı şöyle; “Biz zaten sırası geldiğinde tüm platformlarımızda paylaşacağız. Katılımınız için tekrar teşekkür ederiz.”
Bu cevaptan bir yanlış anlama çıkmış ortaya.
Art niyet aradığımız yok :slight_smile: Öykünüz giremeyeceği için üzgünüz. Öyküleri, yarışma sonuçları açıklandıktan sonra paylaşıyoruz. Bu hep böyleydi. Yayınlanmamış öykü kuralını yazmaya ihtiyaç duymadık hiçbir zaman çünkü bu genel bir kuraldır. Bazı şeyleri belirtmeye gerek olmadığı kanısındayım. İyi niyetiniz için teşekkür ederiz.
Bir dahaki sefere artık.
Saygılar.

2 Beğeni

Emeğinize sağlık, anlatım güzel.

1 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim. Çok mutlu oldum…