Yeşilin Kızı Anne ya da diğer adıyla Green Gables’tan Anne , Lucy Maud Montgomery’nin cümlelerinde âdeta parıldayan içtenliği ve gerçekçiliği sebebiyle hep sevildi. Sinemaya uyarlandı, çizgi filmi yapıldı, çocuklar için kısaltıldı. Son olarak Anne, kitaptan uyarlanan Netflix dizisiyle herkesin kalbinde taht kuran bir romantik kahramana dönüştü.
Erkek çocuk evlat edinmek isteyen Marilla ve Matthew kardeşlerin planları, beklenmedik bir durumla sarsılır. Green Gables’a gönderilen çocuk; duygusallığı, samimiyeti, kızıl saçları ve sonu gelmez merakıyla sevimli mi sevimli bir kız çocuğudur. Adının sonuna eklediği “E” harfiyle muzipliğini tamamlayan Anne isimli bu yaramaz, sadece ihtiyar kardeşlerin değil, dokunduğu herkesin hayatını, renklerin birbiriyle kaynaştığı tablolara dönüştürür.
Üyelerin yorumları
ÇIKAN KİTAPLAR:
EPHESUS YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne 1
Yeşilin Kızı Anne 2
Yeşilin Kızı Anne 3
Yeşilin Kızı Anne 4
Yeşilin Kızı Anne 5
Yeşilin Kızı Anne 6
Yeşilin Kızı Anne 7
Yeşilin Kızı Anne 8
DOKUZ YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
Yeşilin Kızı Anne 2 - Avonlea
Yeşilin Kızı Anne 3 - Adanın Kızı
Yeşilin Kızı Anne 4 - Rüzgarlı Söğütler
Yeşilin Kızı Anne 5 - Hayaller Evi
Yeşilin Kızı Anne 6 - Ingleside
Yeşilin Kızı Anne 7 - Gökkuşağı Vadisi
Yeşilin Kızı Anne 8 - Rilla
REN KİTAP
Yeşilin Kızı Anne 1
Yeşilin Kızı Anne 3 - Adanın Kızı
Yeşilin Kızı Anne 4 - Rüzgarlı Söğütler
Yeşilin Kızı Anne 5 - Hayaller Evi
Yeşilin Kızı Anne 6 - Ingleside
Yeşilin Kızı Anne 7 - Gökkuşağı Vadisi
KORİDOR YAYINCILIK
Yeşilin Kızı Anne
Yeşilin Kızı Anne Avonlea
Yeşilin Kızı Anne Ada
Yeşilin Kızı Anne Rüzgarlı Kavaklar
Yeşilin Kızı Anne Rüya Evi
Yeşilin Kızı Anne Ingleside
Yeşilin Kızı Anne Gökkuşağı Vadisi
NOT: Koridor Yayıncılık’a ait tüm kitaplar bez ciltlidir. Yeşilin Kızı Anne Avonlea kitabının mor - mavi - siyah - yeşil renkli bez ciltleri bulunmaktadır.
YAKAMOZ YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
Yeşilin Kızı Anne - Avonlea
Yeşilin Kızı Anne - Adanın Kızı
Yeşilin Kızı Anne - Rüzgarlı Kavaklar
ANONİM YAYINCILIK
Yeşilin Kızı Anne
Yeşilin Kızı Anne - Avonlea
Yeşilin Kızı Anne - Adanın Kızı
Yeşilin Kızı Anne - Rüzgarlı Kavaklar
ARTEMİS YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
Yeşilin Kızı Anne 3 - Ada
ELİPS KİTAP
Yeşilin Kızı Anne
Avonleali Anne
Adanın Kızı Anne
FLİPPER YAYINCILIK
Yeşilin Kızı Anne
MAHZEN YAYINCILIK
Yeşilin Kızı Anne
PAROLA YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
TERAS KİTAP
Yeşilin Kızı Anne
BEYAZ BAYKUŞ YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
MARTI YAYINLARI
Yeşilin Kızı Anne
Martı Yayınları Minyatür Kitaplık Serisi
Yeşilin Kızı Anne Cilt 1 - Minyatür Kitaplar Serisi
Yeşilin Kızı Anne Cilt 2 - Minyatür Kitaplar Serisi
Bu seri kaç kitap. Birçok yayın evi basmış ancak kiminde iki kitap, kiminde üç, dört, beş. İnternetten bakıyorum kimi yerlerde altı kiminde dokuz kitap diyor. Ben anlamadım. Bilen varsa aydınlatabilir mi?
Seri 9 kitap. Birkaç kısa hikaye ve bir tane de serinin öncesine dair kitap var. Bir de aynı evrende geçen Avonlea masalları var ama Türkçe baskısı yok bildiğim kadarıyla.
Tamamlanmadan okunabilir biliyorum ama böyle bir rahatsızlığım ortaya çıktı artık. Hep bir yarım kalmışlık hissi oluyor ve ben tamamlanmış hissetmek istiyorum biraz.
Dizisi olmasaydı seri tamamlanmaya bilirdi. Ülkemizde bunun örneği maalesef ki çok. Elimde yarım kalmış seriler var. Koridor baskısının tamamlanmasını bekleyeceğim ben de artık.
Yeşilin Kızı Anne serisini hangi yayınevinden alıyorsunuz? Seri 9 kitaplı. Ephesus Yayınları 6 kitabını da tercüme etmiş görünüyor ama bunlar serinin sıralı kitapları mı bilen var mı? Ayrıca Ren Kitap gibi diğer yayınevlerinden çıkan kitapların durumu nasıl? Bunların tercümeleri düzgün mü, bu seriyi satın alanlar cevaplayabilirlerse sevinirim. Ben de ciltli Ephesus’u almayı düşünüyorum. Set olarak satılanlar Ciltli mi yoksa Ciltsiz mi satılıyorlar acaba?