Yetmeyecek Kadar Umut

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/yetmeyecek-kadar-umut/

Kaza yeri Umut ne işe yarar? Yıldırımla kavrulup kül olmadan önce genç adamın aklındaki son soru buydu. Gece yarısı iki arkadaş motosikletle köy yolunda ilerliyordu. Altlarındaki aletin gücü yerindeydi ama köy yolu yağmurda baş edilmez bir hal alıyor. Bu yol yıllardır bir türlü düzeltilemedi, madene giden kamyonlar yolu sürekli yaralıyor. Yine de hızlıydılar, yolun çökmüş…

Bana göre cümlelerinizin bazılarında, orada bulunmaması gereken veya bulunmasıyla bir fark yaratmayan kelimeler var. Anlatımınız bana dağınık geldi. Okurken anda kalamadım. Sürekli olarak kim, şimdi ne yapıyor, ne oluyor gibi soruları sorarak arandım. Paragraflar arasında da tutkal eksikliği var. Birçoğu birbiriyle yeterince bağlı değil bana göre. Bunun dışında bazı noktalara değinmek isterim.

Gece yarısı iki arkadaş motosikletle köy yolunda ilerliyordu. Altlarındaki aletin gücü yerindeydi ama köy yolu yağmurda baş edilmez bir hal alıyor. Bu yol yıllardır bir türlü düzeltilemedi, madene giden kamyonlar yolu sürekli yaralıyor. Yine de hızlıydılar, yolun çökmüş kısımlarına girmemek için akrobatik hareketler yapıyordu şoför.

Hem şimdiki zaman hem de şimdiki zamanın hikayesini kullanıyorsunuz. Anlatım dilinizde çok özel ve yapısal tuhaflıklar yaratmıyorsanız -ki burada öyle bir şey yok- tek bir zaman kipi kullanmalısınız. Ya geçmiş zaman diliyle ya da şimdiki zaman diliyle anlatın.

Diğeri birinci derece yanıklarla hastaneye kaldırıldı.

Üçüncü derece yanığı kastetmiş olabilirsiniz. 1.derece yanıklar krem vs. ile tedavi edilir, kimse hastaneye kaldırılmaz. Buna mı takıldınız diyebilirsiniz ama eğer teknik hususlardan bahsedeceksek bilmiyorsak bile araştırmak; bir yazar olarak bizi daha iyi gösterir.

Hikayecilikte görece yeni olabileceğinizi tahmin ediyorum. Bolca okumalı ve iyi yazarlardan beslenmelisiniz. Birçok açıdan daha yeterli ve gelişmiş olabilir(sin)iz böylece.