Yıldız Pavyon

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yıldız Pavyon – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Heyyt ulan! Nerede o kendini bilmez, canına susamış Havva karısı, söyleyin! Beniiii, Belalı Bilo’yu terk edecek kadın doğdu mu anasının karnından lan!.. Hemen saklandığı yerden çıkarmazsanız o yelloz karıyı, burayı başınıza yıkarım Allah’ıma!” Yıldız pavyondaki programın ilerleyen saatleriydi. Tabaklardaki artık yiyeceklerin kokusuna karışan kesif alkol ve tütün kokusuyla kafaları dumanlanmış müdavimler; masalarda, akmış makyajları ve… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba ve ellerinize sağlık öncelikle.

Öykünün dilini, temasını, havasını -tem tasvirleri ve hem de ruhen hissettirdiği atmosferini- çok beğendim. Çok başarılıydı.

Belki biraz didaktiğe evrilmesi ve sonunda net bir manifestoya dönüşmesi handikap olarak görülebilir ama bir pavyondaki bir aşk hikayesinin sonunda yine bir masadan duyulabilecek bir nara olarak da değerlendirilebilir o manifesto. Serseri bir öyküydü, gerçekten beğendim.

Ama yine de ana fikir, atmosferi ve ruhu değilse de olay örgüsünü bastırmış kanaatindeyim.

Merhaba Mehtap

Öykünü beğendim. Mesajı net, kısa ama üzerine düşünüldüğünde derin bir hikayeye sahip.

Bu öykünün Şehrazat’ı (erkek baskısına maruz kalanı) temelde Havva olsa da bu defa hayatını tek başına değil, birçok kadınla birlikte kurtarıyor, pavyondaki diğer kadınlar da birer Şehrazat’a dönüşerek Havva’ya yardım ediyorlar, tam da günümüzde olması gerektiği gibi, ki keşke buna hiç gerek kalmasa…

Son paragrafındaki öfke ve ateşi ise fark etmemek ne mümkün. Sağlam bir haykırış olmuş.

Ellerine sağlık.

1 Beğeni