YKY Red Kit Serisi

Arkadaşlar toplu albümlerde 16 da kaldık. Neden seri uzun zamandır devam etmiyor. Bilginiz var mı?

Mayıs diye biliyordum yeni albümün tarihini. Bu ay bekleyip göreceğiz :slight_smile:

Çok teşekkür ederim. Mayısları severim :smiley:

1 Beğeni

Uzun zamandır satışı olmayan 1-3-7-77 no’lu kitaplarımız da tekrar basılmış.
Eksik kitapların basımıyla sonunda Red Kit serisini tamamlamış olduk. :slight_smile:

2 Beğeni

Böylece hepsini tamamlamış oldum. Önce TRT’de tek kanallı dönemde çizgi filminin gösterimi ve bayilerde satılan cep boyda siyah-beyaz edisyonuyla tanıştık. Sonra ‘Milliyet Çocuk’ dergisinde renkli olarak tefrika edilmiş haliyle severek okuduk. Hemen ardından Milliyet Gazetesinin küçük ebatta ek olarak sattığı seriyi alıp okuyup biriktirdik.Uzun suren aradan sonra İnkilap Yayinevi el attı ama albüm olarak en kıymetli baskıyı tam sayı olarak YKY gerçekleştirdi.
Not:90’lı yıllarda çizgi film olarak seyrettiğimiz ve akıllarımızda ‘Peki Arabella Sevgilim’ olarak yer eden bir kılıbık kocanın posta arabası macerasının hangi Red Kit sayısında yer aldığını bilen var mı ?

2 Beğeni

Şükür kavuşturana. Umarım “Pamuk Diyarında Bir Kovboy” da gelir, o daha güzel görünüyordu bizimkiler uyurken birikenlerden.

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/pariste-bir-kovboy-red-kit-83.aspx

4 Beğeni

Çok sevindim.
Hard cover kapaklarda da "17 "
hatta çok yimser olacak ama "18"umalım ki sene bitmeden çıksın.

2 Beğeni

Merhaba, red kit serisinin baskı tarihine göre kronolojik listesi olan var mı?

Biz daha pamuğu görmeden yeni sayı gelmiş geçtiğimiz yıl.

Önceki Rintintin’li de Red Kit albümüymüş.

3 kitap gerideyiz o halde şu anda.

Bu sene Disney+'ya live action dizisi de geliyor, zamanın klişesi “genç kızı ailesine kavuşturmak üzere yolculuğa çıkmak” temalı.

3 Beğeni

YKY’nin bu yıl ki yayın planında Red Kit gözükmüyor galiba. Keşke Alfa bassa şu seriyi. YKY çizgi romanlardan elini ayağını komple çekse.

2 Beğeni

Ben Red Kit’in Toplu Albümlerine başlamıştım geçen yıllarda ama devam edemedim, sadece ilk cildi var. Ve son iki cilt dışındakiler tükenmiş durumda. Uzun zamandır takip edenler sizce YKY yeni baskılarını yapar mı?

1 Beğeni

Çoğunda 2 hatta 3.baskıları dahi yaptılar. Ellerinde ki telif hakkı 3-5 sene daha sürecekse bir ihtimal. Şahsen yakın zamanda Ciltli veya karton kapak baskı ihtimalini zor görüyorum

2 Beğeni

O zaman başka bahara kaldı benim iş :smiley: Her şeyin ilk sayısını alıp bırakmışım. Çünkü ilki olmayınca toplama isteğim olmuyor.

1 Beğeni

Bu hız ile giderse sanırım Alfa’da Asteriks’i 12 - 13 yıl sonra bitirecek.

2 Beğeni

Şunun İngilizcesine cbr olarak göz gezdirdim. Puanı düşüktü, Daltonlar 25. sayfaya kadar görünmeyip eski maceralara göre çok daha az yer kaplıyorlar. Doktor tavsiyesi olarak kovboy sendikası vb. önerildikten sonra bu gibi paneller görmem sonrasında bir cacık olmayacağına hükmedip arka kapağa takıldım: “Dokuzuncu sanat” diyordu çizgi romana (ben duymamıştım). Sekizinci artık neyse. Ben yedide kalmıştım.

Goscinny öldükten sonra ne Red Kit ne Asteriks metinleri tat veriyor eskisi kadar. Ne bileyim, bir yarışma falan düzenlenip ona göre de albüm çıkartılabilir. Bu kadar ucuz olmamalı bir mirası harcamak.

1 Beğeni

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/duldul-konusmuyor-red-kit-84.aspx

3 Beğeni

Patlıcan burunlu Red Kit :expressionless_face::frowning:

4 Beğeni

Kapağı sevdiğiniz belli oluyor :blush:

2 Beğeni

Yeni bir Red kit gelmesi sevindirici tabii ama çok değişik geldi. İlk dönem çizimlerini de görünce böyle hissetmiştim.

Göz aşinalığı olunca diğerlerini yadırgıyor insan.

İçimde bir ukte kaldı resmen, imkansız ama keşke koleksiyon kutularını bassalar. Bulamayınca kendi kendime deneysel çalışmalar yaptım(4-5)

8 Beğeni