Yok Eden Evlat

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yok Eden Evlat – Aylık Öykü Seçkisi

image

Hızla ilerleyen aracın yük bölümüne saklanmış kapsülde metanetli görünen önemli bir yük vardı. Bu küçük yük varması gereken şehre ulaştığında büyük bir değişimin fitili ateşleyecekti. Şehrin diğerlerinden görünürde bir farkı yoktu. Ama kapsülün içindeki yükün varoluş amacını gerçekleştirmesi için aradığı şehri veya şehirlerden bir tanesini bulması gerekiyordu. Sadece bir tanesini bulması yeterdi. Sonrası zincirleme reaksiyon… (DEVAMI…)

Merhabalar @Ilhan_Kahraman ;

İlk okuduğumda iki bağımsız yazı okuduğumu düşünmüştüm. Ancak tekrar gözden geçirdim ve ilk kısmı ikinci kısma bağlayabildim. Ortam tasvirleri aradı gözüm okurken. Olay örgüsü çok sıkı ve detaylı tutulmuşken mekan ve kişiler yeterince betimlenmemiş. Anlamadığım birkaç nokta vardı mesela koruyucular neden yok ediciye yardım ediyorlar? Doktor neden hastalığı ilerlemiş insanları öldürmek istiyor?

Sanırım hepsi bu şimdilik. Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Bu sefer söz verdim kendime,
Kısa olacak hayallerim kalemime,
Öyküler can bulur mecazilerde,
Önemli olan açmaktır kapıyı hayallerime,
Betimlemeler benim ruhumdur.
Lakin azaptır bu okuyanlara,
Öyle dediler okuyucular ki,
Okunmayan öykü ölür yasını tutmayanların ilgisizliğiyle.
Merhabalar,
Öncelikle zaman ayırıp öykümü okuduğunuz için çok teşekkür ederim. :raised_back_of_hand: Öykü içinde yeterince ipucu olduğunu sanıyordum. :thinking: Sizden ricam sessiz bir ortamda yalnızken bir daha okumanızdır. Arka fonda epik tarz müzikler dinlerseniz öyküden daha çok keyif alabilirsiniz. Ama yeniden okumayı istemezseniz açıklamam aşağıdadır.
Aslında bu bir antivirüsün hikayesiydi. Anlatıklarımda bu antivirüsün enfekte olmuş bir hücreyi yok etme çabasıydı. Koruyucular, artık görevini yerine getiremeyen hücrenin görevlilerindendi. Ama antivirüsler hastalığı ilerlemiş olanlarda iyileştirmekten çok ölümünü hızlandırıyordu. Burada anlatmaya çalıştığım. Sağlığımıza önem gösterip hastalığımızı geçiştirmeden iyileşmek için doktorlara güvenmemiz gerektiğiydi.

1 Beğeni

En kısa zamanda bahsettiğiniz müzikler eşliğinde dediğiniz şekilde tekrar okuyacağım öyleyse. :slightly_smiling_face:
Açıklama için teşekkür ederim göz önünde bulunduracağım okurken.

2 Beğeni

Bound by Purpose Epic Music - Powerful Heroic Orchestral
Dauntless Epic Powerful Heroic Music
Bunları youtubedan bulabilirsin. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba İlhan,

Nedense, uzun ve akıcı diyebileceğim bir yazı kaleme almana rağmen çok olayın içine giremedim ben okurken. Belki de konu pek ilgimi çekmedi.

Yine de anlatım tarzın dinlendirici. Çok fazla karmaşa ve tekdüzelik barındırmıyor. Yine de senden daha çarpıcı betimlemeler isterdim. Hikayende bunu hak eden birkaç kısım aklıma takıldı.

Önümüzdeki ay görüşmek üzere. Masal teması için kolları sıvayalım bakalım. :slight_smile:

1 Beğeni

@Ilhan_Kahraman öykünü okudum teknik olarak betimlemeden ve detaylardan yoksun ama olay örgüsü gayet iyi olan bir öyküydü. Ama örgüyle alakalı eklemek istediğim bir şey var ki, bazı detaylarla sağlamlaşsa öykünüzde, kurguyu ön plana daha rahat çıkarabilirmişsiniz. Okurken keyif aldım. Emeğinize sağlık

Sevgiler
Emre Aladağ

1 Beğeni

Merhaba @Ilhan_Kahraman

Ne olduğunu anladım çünkü benzer bir öykü okumuştum. Bu seviyede bir olayı betimlemek daha doğrusu tasvir etmek oldukça zor, başka bir evren… İkinci bölümdeki açıklamanın tamamlayıcı olma kısmı başarılı olduğu gibi bir mesaj da veriyor.

Elinize sağlık…

1 Beğeni

Antivirüs olduğunu koruyucuların yardımından anlamıştım. :slight_smile: Konu güzel ama ben ne yazık ki yine eleştireceğim. Tam ifade edeceğimden de şüpheliyim ama deneyeyim.

Konuyu kafamızda tam oturttuğumuzda yazmak için telaş yapıyoruz. Hemen olayları anlatalım bitirelim istiyoruz. Ama ne yazık ki burada hata yapıyoruz. Çünkü sizin kafanızdaki mekanları, karakter özelliklerini, detayları biz bilmiyoruz. Böyle çok mekanlı ve karakterli öykülerde bizi karanlıkta bırakmamak için kendi ışığınızı kısıp bizimle aynı tarafa oturup yazmanız lazım yani.
Konularınızı gerçekten beğeniyorum. Olay akışınız da güzel. Ama bize biraz daha detay lütfen…
Elinize sağlık.

1 Beğeni