Yayınevi hakkında görüş ve önerilerinizi, yayınevinden çıkmasını beklediğiniz/istediğiniz kitaplar hakkında görüşlerinizi, çıkan kitaplar hakkında fikirlerinizi/eleştirilerinizi uygun bir dille belirtebilir ve ilgili yayınevinin açıklamalarını/haberlerini bu başlık altında belirtebilir veya tartışabilirsiniz.
Dikkat: Başlıkta genel forum kuralları geçerli olup itham eden, hakaret içeren, alay veya küçümseyici mesajlar uyarılmaksızın silinecek ve tekrar etmesi halinde cezalandırılmalar olacaktır. Ayrıca başlığın amacından sapması durumunda da mesajlar silinecektir. Lütfen başka konularda konuşmak için forum içerisinde belirlenmiş ilgili konuları tercih ediniz.
Konu içerisinde kişisel tartışmalar sürdürmek veya konuyu kişiselleştirmek başlığı amacı dışında kullanmak olarak değerlendirilecektir.
Severiz. Özellikle sol içerik arıyorsanız çok sıkı bir yayınevi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca başta Klasik Rus Edebiyatı olsun, edebiyat alanında da harikulade çevirileri mevcut. Özellikle Gorki’nin seçme öykülerini basarak beni çok hassas bir yerimden vurdunuz:) İyi de yaptınız.
Stefan Heym’in Lenz Belgelerini basıyorlardı. Haçlılar’ın da bandrolünü almışlar. Ayrıca Asturias’ın baskısı tükenen Yeşil Papa eseri de 2. baskıyı yaptı.
Hoş benden başka ilgilenen var mı bilmiyorum ama işte insan haber vermek istiyor
Birkaç tane lazım ya. Biyografi ilaç gibi geldi kabul ama Asturias tarzı, Sinclair tarzı edebi eserler de bekliyoruz. Ben eskiden haftada bir sitelerini yenilerdim Sel,Yordam, Ayrıntı yayınlarının. Hepsi yavaşladı ama Yordam komple kontak kapattı.
Zola’nın kitaplarını basmaya başladıklarında Rougon-Macquart serisinin Türkçe’ye hiç çevrilmemiş olan kitaplarını basarlar diye beklemiştim. Birini de bastılar ama devamı gelmedi.
Dört gözle ve umutla beklemeye devam ediyorum.
Aylar önce “Ve çeliğe su verildi” için bandrol almışlardı ama basmadılar hala. Rusça aslından Ayşe Hacıhasanoğlu çevirisi ile gelecekti ama gözümüz yollarda kaldı.
Ben Zola’dan özellikle “son excellence eugene rougon” kitabını bekliyorum. Bugüne kadar hiç çevrilmemiş. Umarım bunu da çevirip rougon-macquart serisini tamamlarlar.