Son zamanlarda Yunan Mitolojisi temalı bir şeyler okumak istiyorum.Önerebileceğiniz bir kitap var mı ?
Radarımda olan iki kitap var ikisini de okumadım ama yazayım.
Umberto Eco - Antik Yunan
F. Nietzsche - Tragedyanın Doğuşu
Percy Jackson serisini biliyorsundur.
Bende son günlerde bu türde kitap arıyorum. Araştırıp aralarından seçtiklerim;
https://kidega.com/kitap/yunan-mitolojisi-278500/detay
Ben daha önceden bu tarz kitaplarını okuyup beğendiğim için say yayınlarını tercih edicem sanırım.
İlk kez girecekseniz bu konuya yakın zamanda okuduğum;
Salon Yayınları - Yunan Mitolojisi Rehber Kitabı
Bailangıç için güzeldi.
Ama daha önceden temeliniz varsa daha ileri kitapları tercih edin.
İlyada-Homeros
Odysseia-Homeros
Direkt olarak olmamakla beraber çok fazla atıf ve tanrısallık üzerine kurgu barındırmakta.
En son Mitoloji 101’i okumuştum gayet basit ve anlaşılır bir şekilde Yunan mitolojisini özetlemiş kitap.
Ayrıca tarihi roman bakımından Akhilleus’un Şarkısı epey güzeldi. Ben karakteri sevdiğim için Paris ve Helen merkezde olmadan Akhilleus temelli bir kitap okumak hoşuma gitmişti.
troya savaşı , Manfred Wöhlcke
İlyada destanını oldukça eğlenceli bir dille yorumlayıp aktarmış.
Yine geçmişte kalmış bir konu ama gün olur bir arkadaşın işine yarar diye not düşmek istiyorum
Bir kaç gün önce Ahmet Ümit’in Kayıp Tanrılar Ülkesi romanına başladım. Orada bölüm aralarında mitoloji tarihi diyebileceğim bir şekilde Zeus’un kendini ve Titanları anlattığı bölümler. Bir tür Yunan Mitolojisinin özeti gibi kabul edilebilir. İlgilenen arkadaşların bilgisine diyorum
Bkm de %50 indirimde iken papara ile birlikte Salon Yayınları’nın Yunan Mitolojisi Rehber Kitabı’nı ve Say’ın Yunan Mitolojisi’ni önerir misiniz? Yukarıda da ismi geçmiş, fiyatı uygun geldi bu hali ile. Birde içerik olarak ikisinin pek farkı var mı? Yani ikisini de almayı düşündüm ama gereksiz mi olur sizce?