Yurt Dışı Kitap Sipariş Siteleri

Uzun zamandan beri ülkemizde çok fazla kitap çevrildi. Hala da çevrilmeye devam etmekte. Ancak malum bazı kitapların çevirisi her ne kadar iyi olursa olsun, o dilin yapısından dolayı dilimize tam olarak geçemiyor. Ya da özellikle bilimsel kitaplarda çeviri bazen çok sıkıntı olabiliyor. Bilim terimleri ya tam dilimizde olmuyor ya da çevirmen dostlarımız o kelimeyi çevirdiklerinde gerçeğinden apayrı bir anlamda olabiliyor. (Kısacası tavsiyem: Bilimsel çalışmalarınızı orjinalinden yapın) Edebiyat alanında ise çok başarılı işler var, çeviri gerçekten o konuda çok başarılı. Ancak yine de o konuda da orjinalinden okumak her zaman farklıdır.

Size bir site tavsiyesi vereceğim. Sizler de verirseniz sevinirim. Genelde çünkü gümrükte sıkıntı olmuyor kitaplar. Bu da tecrübeyle sabittir. Tavsiye edeceğim site abebooks.com . Bu site bir ikinci el sitesi. Eğer kitapları tek bir satıcıdan alırsanız denk getirip kargo ile gerçekten ucuza geliyor. Şöyle ki sitede 1 dolar 2 dolar gibi fiyatlara inanılmaz kitaplar var. Öyle ki kargo fiyatı 5 7 dolar arası olduğundan(ki eğer İngiltere’den sipariş ederseniz), kitaptan pahalıya geliyor :smiley: Yabancı kitapların ülkemizdeki pahalılığını bilirsiniz, siz buradan çok daha ucuza alabilirsiniz. Bazıları kütüphane kitapları oluyor ki onlar çok temiz oluyor, bazıları kullanılmış ama gerçekten temiz oluyor.

Bu konuyu açmadaki amacım kesinlikle yerli yayıncılara sıkıntı vermek değildir. Aksine gerçekten arkadaşların arayıp bulamadıkları kitapları bulmalarına yardımcı olmaktır. Farklı sitelerden de pdf’ini bulabilirsiniz. O konuda da yardımcı olurum ancak hem yasal değil, hem de elinizde basılı kaynak olması daha farklı oluyor çalışma açısından. He bu benim fikrim tabii ki, bazıları da ekrandan daha kolay çalışabiliyor. Neyse önerim buydu arkadaşlar, böylelikle çok daha ucuza getirebilirsiniz. Kargolar da genelde 2 3 hafta arası sürdü bende, size daha çabuk da gelebilir. Ama illa ki gelir. Sizlerin de böyle varsa bildiği site, önerilerinizi yazınız.

5 Beğeni

bookdepository kullanmıştım zamanında, kargosu ücretsizdi ve sorunsuz gelmişti.

1 Beğeni

Ben yabancı kitap almak için Pandora kitapevini kullanıyorum Herkese tavsiye ederim Kitabın üzerindeki fiyattan başka bir ödemeniz olmuyor Yak 20 günde kitabınız geliyor Ben çok memnunum

1 Beğeni

Kitabın üzerindeki fiyat astronomik oluyor ama. Mesela;

Ya da

Hoş kitabın Türkçesinin şuan sahaflar çok daha pahalıya satıyorlar :joy::joy:
Yabancı basım kitapların en güzel özelliği basım kalitesinin gerçekten güzel olması. Aldığım toplamda 10kitap falan var, hepsi kağıt ve kapak olarak çok kaliteli işler.
Abebooksta Türkiye’ye ücretsiz kargo gönderen satıcılar da olsa yararlanmak daha kolay olurdu. Keşke yayınevleri kitapların İngilizce hallerini, sınırlı da olsa bassalar. Zaten telifini aldıkları ürünler; çevirmen, son okuma ve editöryel masrafları da düşünce Türkçe versiyonuyla aynı fiyata satılırdı.
Klasikler den bahsetmiyorum bu arada, onları kendi dillerinde nile bulabiliyoruz. Daha çok fantastik edebiyat içerikli kitaplar için bu isteğim.

Eğer Abebooks’tan kitapları İngiltere’den alırsan ve aynı satıcıya denk getirirsen çok ucuza gelebliyor. Ben öyle alıyorum aldığım zaman.

1 Beğeni

Merhabalar. Bir sey sormak istiyorum. Abebooks tan kitap satin alinca gumrukte hiç sorun yaşadınız mi veya ekstra vergi ödediniz mi? Ben de almak istiyorum ama şüphelerim var