1976’da doğdu. 2002’de Oxford Üniversitesi’nde tarih doktorasını tamamladı. Şimdilerde Kudüs İbrani Üniversitesi’nde Beşeri Bilimler Fakültesi, Tarih Bölümü’nde dünya tarihi dersleri veriyor.
Bu yazarı fiziksel evrim değil de zihinsel evrimle ilgilenen, bilgisayar alanlarında kendini geliştirmeyi planlayan ve üretmeyi, başarmayı seven insanların okuması gerek. Kendisi çok iyi bir yol gösterici ve hikaye anlatıcıdır. Bilimsel verilerle konuları çok güzel irdelemiş. Tüfek, Mikrop ve Çelik’i beklerken bu kitapları bitirin. Özellikle “yapay zeka” alanında ilerlemek isteyen beni çok etkiledi. Daha okuyamadım malesef. ( Ee o zaman niye okumuş gibi yazıyorsun dingil dediğinizi duyar gibiyim.) Röportajlarını ve TEDx lerini dinledim. Kitap sıralamasında erteliyorum kendisini çünkü projelerle paralel ilerlemesini istiyorum.
Tarihçi-yazar Yuval Noah Harari, Türkiye İş Bankası’nın, Cumhuriyetimizin 100. yaşı vesilesiyle düzenlediği ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ başlıklı uluslararası konferansta, 29 Eylül’de, Bedia Ceylan Güzelce’nin moderatörlüğünde ‘Gelecek Trendleri’ konulu bir konuşma yapacak.
Konferansta Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Prof. Dr. Burcu Özsoy, Doç. Dr. Doğan Çetinkaya, Prof. Dr. Çiğdem Gündüz Demir gibi tarihten arkeolojiye, yapay zekâdan bilime ve kültür-sanata çeşitli alanlarda ülkemizin önde gelen isimleri Atatürk vizyonundan yola çıkarak ihtisas alanlarında değerlendirmelerini paylaşacak.