Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekimleri Başlıyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekimleri Başlıyor – Kayıp Rıhtım

image

Amazon’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri önümüzdeki aylarda İskoçya topraklarında başlıyor. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Acaba yüzüklerin efendisi kitabından aldığım tadı bu diziden alabilecek miyim ? En son game of thrones da bunu sorduğumda büyük “HAYAL” kırıklığına uğramıştım.Sanırım olayları hayallerimden daha iyi canlandıran bir yapım şu ana kadar izlemedim.Umarım bu değişir.Beklemedeyiz

Neden insanlar kitaplardan uyarlanan yapımlara sadece bu düşünceyle yaklaşıyor hiç anlamıyorum. İkisi apayrı bir dünya ve ayrı başlıklar altında değerlendirilmeli. Mesela ilk aklıma gelen yazarlar genelde yayınevi tarafından çok fazla müdahaleye uğramazlar. Yazar da buna taviz vermez, yani bazıları. Sinema dünyası öyle değil ama bugün medya patronlarının izin vermediği hiçbir şeyi tam anlamıyla yansıtmak mümkün değil arada bağımsız yönetmenler, yapımcılar vb. çıkıyor ama onlarda 3-5 insan tarafından biliniyor.

Ayrıca ben bir uyarlama izlerken kendi hayal dünyamdakileri bir kenara bırakıp yönetmenin, bütün yapım ekiminin bunu nasıl uyarlayıp bana yansıtacağını düşünerek bundan nasıl zevk alabilirim acaba diye düşünürüm. Genelde de kitaptan uyarlama yapımları -İhtiyarlara Yer Yok hariç- kötü bulmadım.

1 Beğeni

Bence taht oyunları dizisine çok ayıp etmiş oluyorsun. Şahsen ben diziyi ilk 4 sezon için mükemmel bir uyarlama olarak bakıyorum. Tamamen kitaba sadık neredeyse. Karakterler mükemmel oturmuş oyunculara. Tek sıkıntı 5. sezon ile birlikte kitaptan ayrılan senaryo ve popüler kültüre hizmet çabası ile dizi gözümde puanını baya düşürdü. Şuan sadece bitmesi için izliyorum. Bencede bu tarz eserlerin dizi veya film olarak bizlerle buluşması büyük nimet. Hiçbir yayıncı çok fazla eserden şaşmaz ise muhteşem bir yapım olur. Herkeste hayal kurduğu eser atmosferini bu sefer görsel olarak yaşar. O mekanları, karakterleri, olayları… Son bir not olarak ben bu tarz fantastik edebi eserlerin hep bir animasyon filmini görmek istemişimdir.

1 Beğeni

O halde Eragon miras,Percy jackson serisini ve daha nicelerini izlememişsin

Bahsettiğim şey de tam olarak bu zaten. Çekilecek dizi yüzüklerin efendisi kitabının bir alıntısı olmayacak ve kitap da geçen konunun öncesini konu alacak eğer bunu başarırlar ise ne ala, yok ismin popülerliğini kullanıp dünyayı saptırırlar ise o an beni ve inanıyorum ki bir çok kişiyi kaybettikleri andır.

1 Beğeni