Yuzuklerinefendisi.com.tr , VF ve Geçmişe Özlem

Şimdi bu başlık altında yazılanları muhtemeldir birçok kişi anlamayacak. Ancak öyle sanıyorum ki geçmişe özlem duyanlardan ve belli bir kitle derhal başlıktan konuyu kapacak…

Bu başlığı açmamın ana sebebi bu kitle kaç kişiden oluşuyor görmek ve başarabilirsem şayet yönetime sitenin geleceği yönünde bir yapılanma sunmak.

Açıkcası uzun süredir formdayım ve kendi adıma sıkılmaya başladım. Bir kısır döngü gibi aynı şeyin içinde buluyorum kendimi. Kitap ve dizi haberleri… Çekiliş… Birde aylık öykü seçkisi. Ortada sürekli yeni birşeyler var gibi ama aslında yok gibi de… Aynı kitle aynı yorumlar sonrada unutulup giden bir başlık… (Tamamen kendi görüşüm) Yakarışı bitirip konuya giriyim.

Uzun zamandır geçmişe özlem duyuyorum ve eskiden sahip olup şimdi olamadığım iki siteyi çok arıyorum. Henüz 3 lemenin ilk filmi çekiliyorken "yuzuklerinefendisi.com.tr " diye bir site kurulmuştu. Buraya benzer bir forumdu. Ama buradan farklı yanı browser üzerinden tanımlı bir oyun olmasıydı. Siteye üye olurken bir karakter yaratıyorduk. Sonra forum başlıkları arasında dolaşırken bir pencere açılıp karşımıza bir eşya çıkıyordu. Birde sayfanın bir köşesinde küçük bir pencerede gizlenmiş canavarlar oluyordu. Savaşarak ve eşya toplayarak ve hatta görevler yaparak karakteri geliştiriyorduk. Keşke diyorum burada da benzer bir şey olsa. İnternette hiç görüntüsünü bulamadım ama bilenler direk hatırlayacaktır. Hergün okuldan eve koşa koşa geliyordum karakter geliştireceğim diye…

Bir diğer sitede VF idi… Yani vampirefreaks. O zaman sosyal siteler yeni yeni açılırken vf gotik temalı ilk siteydi ve hatrı sayılır bir türk kullanıcıya sahipti. VF bugun aktif olmamakla birlikte halen varlığını koruyor. Benim bu sitede en beğendiğim iki şey ise müzik kanalları ve sayfa yapısıydı. HTML kodları ile her kullanıcı kendi sayfasını tasarlayabiliyordu. Amatör gruplar kendi parçalarını paylaşırken, çizme kemer vb ürünlerde satın alınabiliyordu. Bir de bu sitede toplanma etkinlikleri oluyordu ama genelde California filan söz konusu olduğundan katılamıyorduk. Hey gidi günler…

İki siteyi ve ikisininde aktif olduğu zamanı çok özlüyorum. Özellikle yüzüklerinefendisi.com.tr bugün hala açık olsaydı oynamaya devam edebilirdim :frowning:

2 Beğeni

VF’yi bilmiyorum ama Yuzuklerinefendisi.com.tr’de az vakit geçirmemişimdir. Orada nick olarak legolas37’yi kullanıyordum ve hatta Shadowfax diye bir clan kurmuştum bir ara. Forumdaki arkadaşlarla sohbet edip gelecek filmlerle ilgili görüş alış-verişi yapıp bir yandan da oyunu oynuyorduk. Güzel günlerdi. Keşke yine benzer bir şey yapılsa.

Fikirler güzel ama entegre edilmeleri kısmında büyük sorunlar çıkarmış gibi geliyor. Ancak başka bir uzantı site ile yapılabilir o da ayrı bir masraf demek. Bu düşüncelerim şahsi görüşlerimdir. Site yönetimi olarak düşünmeyin. Zamanında benzer şeyler denemiştik arkadaşlarla ama astarı yüzünü geçiyor. Bu da tüm güzel projelerin çöpe gitmesine neden oldu. :slight_smile:

Dediğiniz siteleri bilmiyorum ama bence de bir hareketliliğe ihtiyacımız var gibi duruyor, forum içi bir FRP güzel bir tat katabilir, eski forumda yapılıyordu böyle şeyler.

1 Beğeni

“nain” karakter nickimdi. Ve hayal meyal hatırlıyorum gibi ama emin değilim ya “legolas32” ya 37 hangisi ile arkadaştım tam emin değilim.

O dönemden kimseyi hatırlamıyorum. İsim hafızam çok kötüdür. O dönem çok fazla legolas vardı. :sweat_smile:

2000li yılların başından aslında yokluk çekerken kısıtlı alanlarda zenginlinlik yaşıyorduk. O günlerde google’dan fantastik kurgu diye arattığımızda sanırım en başlarda Lostribrary çıkıyordu ve aslında çok sık güncellenmeyen siteye sürekli girip yeni kitap çıkmış mı diye bakardım. Aaa tasarım ödülü almışlar diyip kendimce sevinirdim. Forum üyesi değildim zaten o zamanlar forum nedir bilmiyordum bile. Mesela Ankira yayınevinin sitesine çok fazla girer ve hazırladıkları çıkacak ve hazırlanan gelecek kitapların listesine bakardım (o listeye bakıp ne hayaller kurulmadı), sonra bir gün forum yazan bölüme tıkladım ve şartlar-kurlalar sayfası açıldı, ben de bir form doldurup göndermemiz için bir bölüm sanmıştım ilk bakışta ve forumun mesajlaşabildiğimiz bir yer olduğunu keşfetmem 1 yıl sonra olmuştu (aydınlanma anı). Hem buna çok üzülmüş hem de çok sevinmiştim çünkü benim gibi bilgiye aç ve okumayı seven insanlar vardı orada. O zamanlar nickim ejderçocuk ve oz’du. Oz nickimi 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Ankira forumda güzel dostluklar edinmiştim, Yaralı Geyik, Wiz of Silvanest (yanlış hatırlamıyorsam böyleydi), Hangedman nickli arkadaşlarla icq ve daha sonra msn dönemlerinde çok yazıştık. Mesela Yaralı Geyik ile yıllar sonra istanbula gittiğimde o zamanlar orada yaşamıyordum (şimdi de yaşamıyorum :P) gittiğim konser için mat almıştım, ilk defa taksim meydanında internetten tanıştığım biri bana eşyasını vermişti. Daha sonra bu arkadaş yazdığım bir romanın taslağını okuyup abi iyi güzel de frp senaryosu gibi olmuş demişti :slight_smile: Bu saydığım arkadaşlarla daha sonra kurgu edebiyat ağırlıklı bir internet sitesi kurmuştum. Öncesinde mynetten açtığım hazır siteyle başlamıştım, Ankira foruma üye olmadan önce yamuk canavar diye bir site yapıyordum, yeni çıkan kitapların haberleri dışında içerik çok yoktu. Sonra forumda Elevas diye biriyle tanıştım, o zamanlar fantastik roman yazıyordu alsar efsanesi, bu arkadaş yanlış bilmiyorsam kitabını 4-5 yıl öncesinde çıkardı. Tebrik :slight_smile: İsim zikretmiyorum belki o değildir. Herneyse çok karışık anlatıyorum ama… Elevas bana yamuk canavar için html bir şablon kod göndermişti ben de onun sayesinde sitemi güzelleştirmiştim. (okuyorsan teşekkürler.) Daha sonra html’yi çözen ben işi daha ciddiye alıp daha iyi bir site yapmaya karar vermiştim. Zaten forumdaki arkadaşlar yazı yazmaktan anlıyorlardı. O zaman arkakapak isimli sitemi açtım ve arkadaşlara sitenin kadrosunda olmaları için teklif verdim. Yine ankira forumdan tanıdığım ama nickini hatırlayamadığım bir arkadaş büyüyen sitemizi php kodlu bir şablona aktarmıştı. Hepsi kabul etmişti, 2-3 yıl süren harika bir site yapmıştık. gizemli paranormal olaylarla ilgili sitesi olan bir arkadaşım host sağlamıştı yine yıllar sonra alakasız olarak bu arkadaşın evine izmire gitmiş ve kalmıştım.

avaturk forum (arkabahçe yayıncılık bölümü) taht oyunları kitabının geleceğini ilk benimsorum üzerine ejderha mızrağı ve unutulmuş diyarlar dışında başka seri basacakmısınız diye sormuştum şimdilerde aramızdan olmayan sevgili Emre Yerlikhan ilk orada yakında taht oyunları çıkacak ama daha yetişkinlere yönelik hazır olun gibi bir cevapla ilk kez orada duyurmuştu.
yaralı geyiğin msnden tanıştırdığı marooned vardı 5-6 yıl bu arkadaşla msn muhabbeti pink floyd middle earth oyunu vs cdleri takas ettik. Sonra divxplanet forumunda gorath vardı anime kültürünü ondan edindim ve anime takasları yaptım.

pranga, fantasturk, kayıp dünya, frptrnet, frpnet, davetsiz misafir, perg efsaneri, karazar, the last mage, üye olduğum sitelerdi.

Merak edenler için yaptığım siteler

4 Beğeni

yüzüklerin efendisi sitesini hatırlıyorum .
tasarımı son nefesine kadar çok eskiydi.
Çanakkale’de bir doktor abla vardı . eğer görürse bu mesajı selamlar. / revival.