Zaman Çarkı Dizisindeki Moiraine Nasıl Olacak?

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/dizi/zaman-carki-dizisi-moiraine/

image

Zaman Çarkı dizisinin yapımcısı Rafe Judkins, Rosamund Pike’ın âdeta Moiraine karakterini oynamak için yaratıldığını söyledi. (DEVAMI…)

8 Beğeni

Rosamund Pike’da bence adeta bir Aes Sedai suratı var. Kadın soğuk bakıyor :smiley: Ki normalde sinema oyuncusu ama bir dizide oynayacak. Saçları sarı olsa da artık makyaj peruk denen şeyler var halledilir. Sadece biraz uzun ama bence de bu o kadar sorun olmamalı. Seviyorum ve yakıştırdım ben Pike’ı role :slight_smile:

2 Beğeni

Zaman Çarkı dizisi konusunda duygularım asansör gibi oldu arkadaş, bir içime su serpiyorlar bir allahım nasıl olacak yahu diye dört dönüyorum kafamın içinde. :joy: Ama genel olarak bu işe çok negatif baktığım söylenemez, sonuçta hepimizin isteği ortaya başarılı bir iş çıkması. Çekimler Eylül’de başlayacağına göre şu birkaç aylık süre zarfında kastla ilgili epey haber duyacağız. Umarım güzel başlar ve öyle devam eder.

3 Beğeni

Hocam Brandon Sanderson fırtına ışığı arşivi serisinin yazarı. Zaman çarkı dizisinin yapımında rolü mü var acaba ?

Ben de yapımcıyla aynı fikirdeyim. Olabilecek en iyi seçimlerden birisi olmuş kendisi. Böyle devam.

Zaman Çarkı’nın son üç kitabının da yazarı kendisi. Bu yüzden ona da danışıyorlar anladığım kadarıyla.

Zaman Çarkı başta olmak üzere fantastik kitaplar üzerine yorumlarını ve incelemelerini takip ettiğim bir youtuber olan Daniel Greene’in, dizide Matrim Couthon’un nasıl işlenmesi gerektiği ile alakalı bir videosu bu. Çok iyi noktalara değiniyor. Özetle şunu diyor, “Ne tipte bir karaktere oynattığınızın önemi yok Mat için ama öyle ince bir karakter ki kötü işlendiği takdirde sıradan bir puşttan farkı kalmayabilir izleyenler için. Bu sebepten aslında mütevazi kişiliğe sahip ve yakınlarına duyduğu sevginin ağır bastığı Mat’in dışarıdan ve içeriden doğru olarak işlenmesi gerektiğini ve belki de işlenmesi en zor karakter olabileceğini,” söylüyor. Bir göz atın isterim.

3 Beğeni

Mat de zor bir karakter. İyi bir oyuncu ve iyi bir senaryo lazım. Ama bence asıl en zor işlenecek karakter Rand. Sebebi de belli zaten. Güç kullanmaya başladıktan sonra yavaş yavaş deliliğin kıyısına gelmesi ve o sıralar aldığı kararlar ile yaptığı şeyler iyi aktarılmaz ise güç sarhoşu, kibirli biri gibi gösterir onu. Bu nedenle öncelikle senaryo ve sonrasında oyuncu ve yönetmenlere çok iş düşüyor.

Evet Rand’in de çok yanlış anlaşılma ihtimali var. Yaşadıkları zaten yenir yutulur şeyler değil; sıkıntılarının, sırtına binen yükün çok iyi anlatılması lazım ki “Dünkü köylüyü görüyor musun?” deyip yanlış yargılamasın insanlar.