Goodreads’deki Other Editions gibi 1000Kitap’ta Diğer Baskılar kısmı önceden beri vardı. Buradaki yeni özellik bir kitabın birden fazla versiyonunu okudum, okuyorum, kütüphanemde vs şeklinde ekleyebiliyor olmamız. Önceden birden fazla baskı okusak da tek baskı üzerinden işlem yapıyorduk 1K’da. Misal elimde 3-4 tane Hayvan Çiftliği var, kitaplığımda 1 tane gözüküyordu. Bu kısmı güncellemişler.
Goodreads’de de varsa bilmiyorum, kullanmadığım için.
https://help.goodreads.com/s/article/Reviewing-multiple-editions-1553870934581
Galiba yapılabiliyor.
@Gelu çok iyi ifade etmiş. Goodreads’te baskı değiştirilebiliyor ama kitabın tüm baskıları okunmuş olarak gözüküyor. Farklı bir baskıyı “currently reading” yapınca ilk versiyonun ikinci okuması olarak alıyor.
Bu arada NaiL’e ne oldu ya? Bir ara aşırı ünlüydü abimiz, yaşıyor mu bari?
Ortak okuduğumuz aynı kitaplar 52 adetmiş.
Abi şimdi yerliye geçince baya artacak sayı bence Ama mesaj orada sendeki okuma sayısına vurgu yapıyordu
Merak edip baktım, 94 kitap ortak okumuşuz. Bence bu bir anlatım bozukluğudur. Ortak nasıl okuduk? Buna bir açıklık getirmeliyiz. Yarı yarıya ödeyip takaslaşarak mı alıp okuduk, sen sağdaki sayfaları okurken ben de soldaki sayfaları mı okudum, danaya girer gibi bir ortaklıktan mı bahsediyoruz? En iyisi ben seni kurbağa yapayım da bu mevzu kapansın @alper Bundan sonra ortaklığımızı ilerletebilmek için lütfen Diskdünya falan oku.
Yine bana dere yolları gözüktü.
@Ufuk da gelsin, kambersiz dere çekilmez.
Evet o ifade sanki birlikte okuma yapmış gibi bir anlam veriyor.
Sonradan ekleme:
Ben ışık hızı ile gitmişim bile.
Ağrı Dağı Yolcusu Kalmasın, Kristal Parçası ve Gümüş Damarları dahil ortak okuduğunuz 146 kitap kitaplarını ikiniz de okudunuz
Kitaplıklarımız ortak galiba
@erce 'ye yanıt olmuş ama @alper 'in profilden bahsediyordum
Sıkı yeni kitap takipçisiyiz, galiba o nedenle okuduğumuz aynı kitapların sayısı çok.
Forumda çok görüp ben de üye oldum artık. Peki bu uygulamada etkinlikler,oyunlar oluyor mu? Uygulama ve kullanıcı arasında yani.
Hayır olmuyor. Eskiden Vikitap kulanırdık, orada testler falan olurdu ama.
Teşekkürler cevap için. Gelecek senelerde güzel kitap etkinlikleri gelir belki.
Arkadaşlar konuda görebildiğim herkesi eklemeye çalıştım. Kabul eden herkese şimdiden teşekkür ederim.
1000kitap uygulamasında “sıfır” kitap okuyan ve sadece kitap alıntılarıyla edebiyat gösterişi yapan kesimin yazılarımı ve görüşlerimi eleştirmesini trajikomik buluyorum. Ayrıca çok merak ediyorum; okumadığı bir kitabın alıntısını bu uygulamada neden paylaşır ki bir insan?
@_Ged Ben 100 puana ulaşmışım nasıl düzenleyici oluyorduk 1000k da bir yerde yazıyordu ama bulamıyorum