Az önce uyarı düşmüş kütüphaneciler. @Agape gitmeseydi bugun hala tek tek elle giriyorduk demişler 
Ahahaha. Benim bahsettiğim zamanda internetten alışveriş yapmak moda değildi. 
1000kitapda kütüphanemi excel dosyasından ekleyebileceğim bir eklenti var mı? Sıfırdan kullanmaya başlayacağım o kadsr kitabı eklemeye çalışmak sıkıntı.
Ben goodreads’ı kütüphaneme ekledigim kitapları da takio etmek için kullanıyorum.
Var mı bilen, duyan?
2 yıldır kullanıyorum ama sanmıyorum. Kitapları tek tek aratıp yapabilmeniz mümkün. Fakat goodreadstan daha rahat ekleme yapabileceğinizi söyleyebilirim.
Sırf read listesi için bile 94 farklı arama yapmam lazım
Eriniyorum ya ![]()
Evet, bu kadar güzel içeriği olup felaket bir arayüzü olması çok kötü. 1000kitapta tek arama butonu var. Ve misal olarak kitaba tıklayınca;
böyle güzel seçenekler sunuyor.
1000kitap goodreads’ten iyidir net olarak.
Ben de öyle düsünüyorum ama insan kitlesi heleki Türkiye için gooreads daha iyi olabilir. 1000k da hala aski arayan watpadci dolu…
Neye göre tam olarak? Cidden goodreads’dan daha iyi neleri var merak ediyorum. Kullanmak da istiyorum.
Önce: https://www.goodreads.com/series/41526-the-wheel-of-time
Sonra : https://1000kitap.com/zaman-carki-serisi--355112/kitaplar
Evet türkçe basılmış eserler için iyi bir kaynak olabilir ama özellikle çeviri arafında kalmış serilerin, ara kitapların ve kitap edisyonlarının karşılaştırılması açısından goodreads yazarlarının kendilerinin de üye olmaları konusunda bambaşka bir alem. Bu IMDB ile beyazperde yada sinemalar.com’u karşılaştırmak ve saçma.
Arayüzü, kullanım tarzı ve hitap ettikleri kullanıcılar açısından goodreads’ı 90 milyon kullanıcısı olan bir servisi 1 milyon kullanıcısı olan 1000kitap’ı aynı kefeye koymayı geçtim karşılaştırmak bile hata olur.
1000k nın genclerden olusan aktif bir kutuphaneci kitlesi var. Surekli olarak kitaplar guncelleniyor. Dahasi olmayan kitaplari rahatlikla ekletebiliyorsun. Bellirli bir kitleyi ve onlarin yorumlarini takip edersen ciddi anlamda tarzin olan kitaplari bulabiliyorsun.
Yine kendi arkadas cevremizde kim neyi okuyor neleri ortak okumusuz , o neleri okuyacak gorebiliyoruz.
Farkli sitelerden o kitap kaca satiliyor karsilastirmali gormek gibi bir imka var.
Kitap gibi kutuphaneciyi puanlama sistemide olayi bir noktada keyifli kiliyor.
Hımm. Sanırım benim sorunum Goodreads’ta kullandığım özellikleri 1000kitap’ta arıyor olmam. Zannedersem epey farklı sistemleri var.
Goodreads’ta yararlandığım şeyler;
- Excel Dosyasından içe kütüphane aktarma ve istendiğinde kütüphanemi verilerimle beraber excel (csv) olarak çıktı alabilme.
- Kitap serileri ve ara serilerin serinin tam olarak neresinde yer aldığını görme. (Örneğin 5 ve 6. kitap arasında geçen kitaplar 5.1, 5.2,5.3 gibi görebilme)
- Şu an kullanamıyor olsamda API’si sayesinde forumda bbc kodla kitap, yazar bilgileri (puanı vs gibi) getirebilme. Blog sitemde kullanıyordum bunu.
- Year In Review (Bu yıl neler yaptım ne okudum vs.) Sign in bu hesap yeni olduğu için veriler sağlıklı değil, örnek olması açısından link verdim.
- Bahsettiğiniz kitapları karşılaştırma vs Sign Up
Aslında 1000kitap’ın da API’si olsa ben kütüphanemi tek tek eklemekten kurtulsam harika olacak ![]()
Şimdilik okuduğum kitapları ekleyip deneyeceğim. Bakalım belki severiz =)
Ben kullanıcı kitlesi olarak değil de kullanım rahatlığı, arayüzü vb. olarak değerlendirmiştim. Yoksa goodreads gibi global bir uygulamanın kitlesiyle 1000kitap’ı bir tutmak tabii ki hata olur.
Her iki siteyi kullananlardan olarak 1000kitap sitesin daha sade ve kullanışlı buluyorum. Goodreads tabii ki veri açısımdan daha avantajlı ama o tasarımındaki düzensizlil ve çorba hissi beni 1000Kitap’a itti. 
Bir ucundan tutup başlayalım bakalım. https://1000kitap.com/Ozgurcex
Tek tek tüm kitaplarımı kütüphaneme eklemeyeceğim. Okudukça ekleyeceğim. Eskiden okuduklarımı da artık yok sayacaz n’apalım ![]()
Ben dediğiniz kütüphane ekleme kısmını en başta yapmaya çalıştım. Pek verimli olamadım. Zamanla kitapları okuyarak bitirdiğimde Kütüphaneme Ekle diyerek eklemeye başladım. En iyi yöntem de bu oldu benim için.
Öyle bir sistem mi vardı
Orada emektar oldum haberim yok. Ben kitap eklemesi yaptıkça puanlamanin arttigini biliyorum. Ya da siz öyle dediniz ben yanlış anladım. Çok iyi okurlar var. Goodreads’la evet kesinlikle kıyaslama olamaz ama kolaylik açısından hoş. Kullanimi konusunda hem fikiriz. Bir de keşke buradaki gibi ya da başka sistemdeki gibi acemi, yolcu tayfa gibi seviye levelleri olsa. Belki o ergenliklerin önü alınır.
@Ozgur ben bir işsizlik gününde kitaplarımın basina gecip tek tek bu işe el atmıştım. Sonra yavaş yavaş hallettim bu kısmi tabi. Kullandıkça seveceginizi düşünüyorum. Ben şahsen defter kitap uğraşacaktım ama zor iş. Sistem bana baya kolaylık sağlamıştı.
1000kitap sürekli kendini geliştiren bir site. Uygulaması yokken pek sevmemiştim ama uygulaması çıkalı seviyorum. Ben de ilk başta hepsini birden eklemiştim. Her gün girmesem de kitap eklemeye girerim hep.
1000kitap’ın en sevdiğim özelliği bu. Belki bilenler vardır. Tuco gibi kişilerin yorumlarını takip etmek çok eğlenceli oluyor ![]()
İşte burada telefonda bir kütüphane uygulaması kuruyosun, tek tek tüm kitapların ISBN kodlarını okutuyorsun. Sonra uygulamadan excel dosyası çıktı alıyosun goodreads’a yüklüyorsun pat kitapların orda.
Tek tek olacak iş değil çünkü. Ama 1000kitap’ın arayüzü çok daha basitmiş. Epey de hızlı. Kullanmaya başladım bile bakalım 
Ben bunu okurken yoruldum. ![]()
Ama 1k’da isbn taratma özelliği de var. Excelle tek tek uğraşıp aktarma gibi bir yerde aynı şey. Gerçi ben chrome üzerinden giriyorum. Tarayıcı daha kolay. Uygulama biraz beni sıkıyor. Eksik kitap olursa ben de halledebilirim bu arada kolay gelsin. ![]()
ISBN okutma var mı
Bunu bilseydim direk ona eklerdim hepsini. Tamamdır o zaman ben bi ara oturur hepsini tek tek taratırım artık.