Nereden ekletebiliyoruz olmayan kitabı
Profil resminizin altında çıkan menüde “Eksik kitap bildir” bağlantısına tıklayarak yapabilirsiniz.
Bu konuyu gördüğüm iyi oldu, 1000kitap candır ya. İnceleme ve alıntılarla dolu bir site daha ne istiyorsunuz, hele bazılarının yazdığı incelemeler çok güzel oluyor bağımlılık yapıyor bir yerden sonra. Bu da benim 1000kitap
@_Ged
1000kitap’taki ged sen misin merak ettim ![]()
Evet benim ![]()
https://1000kitap.com/_cevikatmaca bu da hesabim böyle dursun. ![]()
Ahaha seni zaten takip ediyormuşum
birkaç defa yorumlarına denk gelmiştim. Baya eğlenceli yorumlar yapıyorsun, aklıma şu anda içinde Tanrı ismi geçen kitaplar geldi 
Olduğum gibi olmak hoşuma gidiyor
teşekkür ederim. Takibe aldım bazen iyi okurlar dikkatimden kaçıyor 
Ben de teşekkür ederim iltifat için 
Ben de hesap açıp hatırlayabildiğim kadarıyla okuduğum kitapları hesabıma ekledim. Bazı kitapları okuyup satıyordum, liste tutmak iyi oldu. Onun dışında, kitapyurdunda alışveriş listesine eklediğim yığınla kitabı word dosyalarına geçirdim. Yayınevlerine ayırarak. Neredeyse 900 kitap 
Kafam rahatladı diyebilirim. Karmaşıklık, düzensizlik rahatsız ediyor. Alfa indirim mi yaptı? Ne alacaktım ben? Hemen açıp bakabiliyorum. Toplu halde görünce, bunu şimdi almasam da olur, belki başka yayınevi basar, şu an okumasam da olur vs diyebiliyorum. Öbür türlü kaos oluyordu.
1000 kitapta ise alacağım kitapla ilgili yorumlara göz ucuyla bakıyorum. Kaydıra kaydıra okuyorum. Çünkü incelemeyi tüm kitabı anlatmak sananlarla dolu site. Ben neden o uzuuuun uzun paragrafları okuyayım? 2 kelam et, şöyledir böyledir de, geç. Neredeyse kağıdın kalemin yazının icadından başlayacaklar anlatmaya. Okuma serüvenlerini hiç mi hiç merak etmiyorum açıkçası.
Alıntılara gelince, o işe yarıyor biraz. Kitabı okuduktan sonra göz gezdirmek, bunu şurada söylemişti, aa ne kadar güzeldi şu söz vs demek, kitabı yüzeysel olarak tekrar okumak gibi oluyor.
Ama cımbızlanan alıntılara gülüp geçiyorum. Tamam; en çok siz seviyorsunuz, en çok siz hissediyorsunuz, sizi anlayamadılar, sizi hakkıyla sevecek bir insanoğlu çıkmadı karşınıza, adam mı bu sizdışındakidiğerinsanlar!?
Bu türden bir cımbızlayıcılıkla nasıl okuma yapılır anlayamıyorum da. Sanki, alıntılara baktıkça, kitabı okumak yerine içindeki güzel cümleleri alıp diğerlerini çöpe süpürmekten ibaret bir okumayla ancak böylesi mümkün olur diyorum. Çünkü bahsi geçen kısımlara tekrar bakınca fark ediyorum ki gerçekten o cümleyi oradan cımbızlamak farklı bir okuma deneyimi gerektiriyor.
Neyse, başkalarını eleştirmek kolay
kafam başka bir konuya takılatakılmıştı, iyi geldi bu iç döküş.
Üye olmadan uzaktan da olsa 1000kitap sitesindeki kitap yorumlarına ara ara bakıyordum.Geçenlerde üye oldum bir kitap yorumu paylaştım anında 4 beğeni aldı büyük ihtimal beğenenler de kitabı okuyanlar yorumuma katılanlar değil.Bu durum biraz canımı sıktı aslında,çünkü kitap yorumlarına bakarken en çok beğenileni daha çok dikkate alıyordum ama sanıyorum ki bir önemi yokmuş.
İnsanlar, seçtiğim kitap hakkında ne yorum yapmış diye bakıyorum genelde. Ama üstünkörü bir bakış. Asla onlara güvenerek değil. Ortak bir kanı bulmaya çalışıyorum iyi ya da kötü…
Belki, yorumdan etkilenerek kitabı okuyacaklar da vardır aralarında. Ben de okumadığım kitapların eleştirilerine beğeni gönderiyorum; kitap hakkında bilgilendirdiği için.
1000 kitap uygulama açısından çok hoşuma gidiyor ama ciddi anlamda böyle bir kızlara yazma modu yada kankilik filan var. Böyle çok “tatlış” bir kapak resmi paylaşmadıysan yorumuna gelen beğeni çok büyük bir ihtimal bay karamsarın dediği gibi okuyacaklardan gelenlerdir. Buradaki arkadaşlardan eklediğim kişiler var, birde okuduklarını beğendiğim ve listeme kattığım isimler var. Onları ekleyerek gayet faydalı bir listeleme ve izleme yapabiliyorum…
@Bay_Karamsar dediğiniz olabilir.
@erce daha yeni üye olduğumdan profilim boş yani resim filan ilk halli.Beğenenlerde bazı isimler hep aynı farklı saatlerde paylaşmama rağmen profillerine baktım kitap yok genelde beğeni yapmışlar bir çok kezi değişik geldi ben normalde incelerken beğeni sayısına göre yorumu dikkate alıyordum kitap yurdundaki gibi ama burada pek önemli değilmiş onu farkettim.
… değil. Şahsi tavsiyem üç beş sağlam kişi bulun. Agape yada Bay Karamsar gibi onların yorumlarından gidin
Bu da benim profilim:
Zaten takip önemli değil benim için ben daha çok kitapları kaydetmek için deniyorum şuan dondurabilirim da hesabı
Merak ettiğim kitabı da kitap yurdu yorumlarından bakıyorum arada da 1000kitaptan yorumlara bakıyorum.
Kitapyurdu da baya iyi ama tek sorun eski sahaf tarzi kitaplari orada listeye ekleme sansi yok
1000 Kitap şimdi de fiyat karşılaştırma özelliği eklemiş. Henüz her kitap için yok ama bazı kitaplarda bütün satış kanallarından o kitabın fiyatı geliyor. Çok güzel bir özelllik olmuş bence.
Bu eskiden beri vardı. O fiyatları kütüphaneciler giriyordu anlık bakıp. En azından ben kütüphaneciyken öyleydi seneler evvel. Şu an sistem güncel midir ya da nasıldır bilmiyorum.
Sanıyorum yeni özellik. 29 Mayıs 2020 günü youtube a yeni video yükleyerek tanıtmışlar.
Güncellenmiştir o zaman çünkü çok net kendim tek tek fiyat girdiğimi anımsıyorum.