1000Kitap

İyi ki etmemişler. Saldım çayıra mevla kayıra şeklinde yol yordam gösteren bir mod falan da yok ameleliğe dönüyor. Eskiden belli bir puan kriteri ve bazı koşullar vardı kütüphaneci olmak için (on tane gelişine şut golü beş tane aşırtma golü şu kadar inceleme falan diye) belki o yüzden etmediler de bilemedim.

1 Beğeni

Şartları sağlıyordum aslında ama ret sebebini yazmamışlar. Başta bozulmuştum da sonradan umursamadım. Zaten 1000kitap’ı da tamamen bıraktım.

1 Beğeni

Beni de reddetmişlerdi. Tekrar şimdi denedim, yine reddedildim. :smile:

Günlük reject dozumuzu aldığımızda göre kitap okumaya devam.

2 Beğeni

Aslında kitap ekleme sistemini yanlış tasarlamışlar. İşin uğraştırıcı tarafı olan kitabın detaylarını ekleme kısmı kütüphanecilere kalıyor. Belirli bir okur puanı üzerindekiler kitap eklemek istediklerinde o detayları kendi girsin, kütüphaneciler de bakıp onay veya ret versin.

1 Beğeni

Ben Goodreads’te alıp yüzlerce kitabı görselleriyle kendim eklemiştim. Aralarında yeni ve popüler olanlar da çocukluğumuzdan kalan eserler de vardı. En son Umberto Arte ile Sanat 5’i ekledim. Orada yorum kısmı çok verimli, Rüzgar Gibi Geçti’nin ırkçılık tartışması içinde neden 1-2 yıldız verdiklerini okuyorsun mesela.

Bizde eleştiri kültürü çok zayıf. Zaten 1000kitap alıntı ağırlıklı. Ana sayfa bile saçmasapan siyasi yahut dini yazılarla karşılıyor seni. Takipler, beğeniler bol sıfırlı ama elle tutulur, kaliteli çiziktirme yok kimseden. Paralı üyelik sunumunda bile takip etmeyeni görme (takipten çıkarma) özelliği var, ego doyumundan öte bir işleve bürümemişler kafalarında.

1 Beğeni

500 kütüphaneci puanı topladıktan sonra siteye yeterince katkı sağlandığı için kalıcı oluyor. Aktif ekleme yapılmasa bile yetki alınmıyor. Uzun süredir ekleme yapmıyorum, vaktim olmuyor ama yetkim var hala. :slight_smile:

2 Beğeni

Bir ara bende kütüphanecilik yetkisi vardı. Eklenmesi istenen kitaplara baktığımda çok fazla terör örgütlerine ait kitaplar vardı. Büyük ihtimalle yasalarla başlarını derde sokmamak için kitap ekleme yetkisini sınırlı tutmuşlar.

1 Beğeni

İşte öyle kitapları reddetsinler.

1 Beğeni

Kitap yayınlamak terör faaliyeti değildir arkadaşlar.

Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.

2 Beğeni

Erol Mütercimler aklıma geldi.
Balyozda evinibasıp çok sayıda kitap buldular. Delil olarak bu kitaplar gösterildi. Hepsi de Terör le ilgili kitaplar. Hatta sanırım bizzat terör destekli yayınlar filanda vardı içlerinde.

Hakim bu deliller için ne diyeceksiniz dediğinde adam ben üniersitede terörle mücadele dersi veriyorum demişti.

MEcburdu bu kitapları evinde bulundurmaya ve okumaya.

1 Beğeni

Evet o dönem bazı gözaltılar da Nutuk’u bile sergilediklerini gördük.

2 Beğeni

o da mı karşı görüşmüş abi :smiley:
yani nerede durduğuna bağlı :smiley:

1 Beğeni

Nutuk’u yasaklamışlardı geçen sene Mersin’de mi neydi.

Haberi buldum.

1 Beğeni

Polis tutanaklarına suç delili olarak ekleyip gözaltı esnasında basına sergilediler.

@J.S esasında mesele Nutuk değil herhangi bir yayını sırf düşünce açıklıyor diye terör yayını olarak sınıflandırma. Yani terör yayını diye bir düşünceyi açıklayan yayının engellenmesine taraf olunca bunun ucu bucağı yok, bir gün bu ülkenin kurucu ideolojisi anlatan kitap da terör yayını olarak sergilenebilir, sergilendi.

DGM 'li yıllarımızda 90’lar da sansürlendigi için beyaz sayfalar ile çıkan gazeteler - dergiler oluyordu.

Sonradan ekleme: Aklıma geldi bir de bu olayın başka bir versiyonu var. Suçu ve suçluyu övme diye bir mesele var. Örneğin 70 yıl önce bir eylem nedeniyle suçlanmış hüküm giymiş birisi hakkında eylemi ve şahsı anlatan bir yazı ya da konuşma suçu ve suçluyu övmekten dolayı yargılanabiliyor. En son mesela halk müzigi sanatçısı Yılmaz Çelik bir konserinde söylediği bir türkü nedeniyle suçu ve suçluyu övme suçundan aylarca hapis yattı. Ahmet Telli’nin davası hala devam ediyor.

2 Beğeni

Linkini veya yöntemini paylaşırsanız eski kitapları eklemek teklifini sunarak ben de deneyeyim. Kendi işimi kendim görmüş olurum, veritabanı çok eksik.

1 Beğeni

Bir teklif sunamıyorsunuz diye biliyorum.

Sitede sayfanın en altında bir yerlerdeydi.

2 Beğeni

Şöyle bir şey gördüm, okur puanı 130 olduktan sonra görünüyor sanırım menüler. Bende yok. 111 puanım var. Etkileşime göreymiş, 100 okuma 100 inceleme 110 alıntı istatistiklerim. Okuyup da iki kelam inceleme bırakmayan kimseyi takibe almadığım için (0) takipçim 10. Onların da yedisi erkek. Kadınlarımız takip görmeyince çıkıyorlar alışkanlık gereği. Kitaplarda beğendiğim yerleri çizmek yerine sayfa sayısıyla alıntıya geçiyorum.

1 Beğeni

130 puana gelince başvururum diyordum, otomatik yetki sunmuşlar. Vakit oldukça incelerim. Kimsenin eklemediği ve eklemeyeceği kütüphanemdeki eski kitapları ekleme şansına erişmek güzel oldu. Puanlarda alıntı, beğeni yahut takipçi yerine inceleme sayısına ağırlık verilmesini de beğendim.

1 Beğeni

Çocukluktan beri okuyorum. 1000Kitapta 1721 kitap okumuş gözüküyorum. 62 inceleme de yapmışım ama uygulama beni sıkı okur saymıyor. Sadece okur kabul ediyor. Neden? Çünkü 15 tane alıntı yapmamışım :confused:

Alıntı yapmayınca sıkı okur saymaması saçma geldi.
Bir ara sıradan 15 tane yapıp geçicem, o olucak :stuck_out_tongue:

4 Beğeni

Ülkü Tamer’in “Sinema Dedi Ki” kitabından keyifli onlarcasını bulabilirsiniz. pdf olarak da varmış, şimdi baktım.

Bu arada Goodreads’e 60 kapağını eklediğim Aslan Şükür ile siftah yaptım [denemelik].(https://1000kitap.com/kitap/kaptan-grant-in-cocuklari--408198)

Goodreads dökümü burada,

Haftalarca emek vermiştim çünkü orayı kütüphane dökümü olarak kullanıyorum.

Don Kişot ve birkaç Jules Verne vb. kapağı daha vardı Aslan Bey’in ama elimde olmayanları eklememiştim. Bu kadarı bile emeğine yapılmış en büyük katkı zira kendisine dair çıkan kitabın yazarlarıyla yaptığım sohbette bu kapaklara erişemedikleri için orada yer vermediklerini söylemişlerdi.

1 Beğeni