2. El Alışveriş İçin Kullandığınız Site ve Uygulamalar

Arkadaşlar merhaba :blush:,

Daha önce faydalı mobil uygulamalarda genel anlamıyla kullandığımız uygulamalara değinmiştik. Benim merak ettiğim, 2. el ürün alışverişi için kullandığınız uygulamalar ve internet siteleri.

Bu zamana kadar hangi uygulamaları 2. el ürün alışverişi için kullandınız, genel memnuniyetiniz nedir? Satıcı ve alıcı gözüyle deneyimlerinizi kısaca yazarsanız çok mutlu olurum.

3 Beğeni

Ben Letgo’dan çizgi roman satın almıştım. Çok güler yüzlü insanlardı, öğrenci olduğumu söyleyince hatrı sayılır bir indirim yaptılar. Hatta bana şöyle bir şey bile hediye ettiler.

6 Beğeni

Letgo: Kullanışlı bir platform.Şu ana kadar altı yedi defa alış-satış yaptım,hiçbirinde sorun yaşamadım.Ama ölücü bir kitlesi var.Saçma sapan pazarlık yapmaya çalışan insan çok burada.Patene karşılık zorla muhabbet kuşu takas etmeye çalışan şahsı gördükten sonra kullanmayı bıraktım.

6 Beğeni

Ben de avatar çizgi romanının ilk 3 sayısı için anlaşma yapmıştım, sonra satmaya kıyamadım dedi. :smiley:

5 Beğeni

Uzun bir süre Letgo kullandım. Daha çok buluşma odaklı olduğu için çok kullanışlı olmuyordu. Kargolama seçeneği de sitenin koruması olmadığı için güven verici gelmiyor iki tarafa da. Hiç alım yapmadım ama birkaç kere kitap ve kıyafet satmıştım. Bir de alıcılarla mesajlaşmak çok sinir bozucu olabiliyor. Diğer uygulamalarda pek rastlamam ama Letgo’da çok fazla saçma sapan konuşma yaşadım. :joy:

Zebramo kitap alım satımı için çok uygun bir platform ama Zebramo kazancınızdan kesiyor. Kargo için de pek yardımcı olmuyor. 1-2 kitap sattım sadece. Pek kullanasım gelmiyor.

Bu yüzden en uygunu Gardrops bence. Hem PTT ile kargo bedava oluyor hem de satıcıdan ücret kesmiyor. Buradan da kitap satmıştım.

6 Beğeni

Çok doğru bir karar vermişsiniz. :rofl:
Letgo ile ilgili internette bazı yazışmalar görüp “bu kadar da olmaz yahu, kurgudur.” demiştim ama demek ki gerçekmiş.

Açıkçası bugün elimde kalan bazı örgü kedi yataklarını satmak için böyle bir arayışa girdim. (Elimde kalma sebepleri iptal edilen el emeği fuarları.)
Göndereceğim ürünler epey ağır ve geniş yer kaplıyor. Gardrops sanırım ağır ürün gönderince sonradan kargo ücreti kesiyormuş. Gördüğüm yorumlar bu doğrultudaydı ama sizin gibi hafif ürün satıp çok memnun kalanlar da var. Bu yüzden emin olamıyorum.

3 Beğeni

Letgo. Bir şey satacaksanız insanı yoran bir site. Bütün açıklamaları ve gerekli fotoları eklememe rağmen okumadan soru soranları mı ararsın, ürünün fiyatı 3000 lira olup 50 lira teklif edeni mi ararsın, sattığın ürünün eski bir versiyonu ile takas isteyen mi ararsın. Say say bitmez. Bu tipleri direkt engelliyorum. Bunlara rağmen düzgün insanlar da var. Biraz sabırlı ve makul olmakla birlikte elinizde kullanmadığınız birçok ürünü satabilir veya çok temiz ürünlere denk gelip uygun fiyata alabilirsiniz.

3 Beğeni

O dalga geçenleri biliyorum başıma geldi. İki saat goy goy yapanlar mı dersin, alıyorum yazıp dönmeyen mi dersin. Yine de kullanışlı bir uygulama. Kitap okuyucu satmıştım ben, adam karıma alıyorum dedi sonra bir baktım elektronik bayi çıktı. Herhalde indirim yapmaz diye mi düşündü nedir…

4 Beğeni

Evet, Gardrops’ta kargo ağırlaştıkça ekstradan ücret kesiyorlar. Eğer ağır kargo gönderecekseniz, bu konuda en iyi uygulama Dolap. Zebramo gibi %10 komisyon alıyor ama 99 desiye kadar olan gönderiler (PTT, MNG, Yurtiçi, Sürat) 7 TL.
Geçen MNG ile 45 desilik bir kargoyu bu şekilde 7 TL’ye yolladım; normalde 200 TL’den aşağı tutmazdı.

2 Beğeni

Evet en uygunu Dolap gibi gözüküyor. Şimdilik Dolap’ta mağaza açtım. İlerleyen günlerde burada bir aktiflik yakalayamazsam Letgo ve Gardrops’u da deneyeceğim. Kargo ücretleri anlaşması olmayanlar için hakikaten can yakıcı bir hale gelmiş.