Faydalı Mobil Uygulamalar

Bu başlık altında yararlı, faydalı bulduğunuz App Store/ Play Market uygulamalarını paylaşabiliriz. Ama reklama girer mi ondan emin değilim. Giriyorsa @Agape konuyu arşivlersiniz artık. Girmiyorsa da önerilerinizi beklerim.

Ben başlamıyorum, uygun bir konu olduğundan emin olduktan sonra bir-iki uygulama eklerim

4 Beğeni

Ben şu su içme hatırlatıcısı uygulamalarının faydalı olduğunu düşünüyorum. Öyle günde 2 litre su içeyim, sağlıklı besleneyim, spor yapayım gibi bir insan değilim kesinlikle, hatta sağlıklı hayat tarzından baya bir uzağım :joy: Ama bir yıldan fazla süren depresyonumu atlatmamı (daha doğrusu atlatmaya başlamamı) sağlayan su içmek oldu. Kulağa çok saçma geliyor olabilir, ilk tavsiye edildiğinde bana da çok saçma gelmişti. Şok edici bir şekilde işe yarıyor :thinking: Su içme hatırlatıcıları da bu alışkanlığı edinme aşamasında çok faydalı bence.

9 Beğeni

Neredeyse her kitap okuru gibi, okuduğum kitapları takip edebilmek için Goodreads uygulamasını kullanıyorum. Uygulamanın internet sitesinden daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden puanım 5 yıldız.

Dizi takibi için bir arkadaşımın önerisiyle TV Time uygulamasını indirdim. Yaklaşık bir aydır kullanmama rağmen favori uygulamalarımdan biri oldu. Üşenmez izlediğiniz bütün dizi ve filmleri eklerseniz ömür boyu kaç ayınızı ekran karşısında geçirdiğinizi görebiliyorsunuz. Devam eden dizilerde yaklaşan bölümleri size hatırlatıyor ve dizi hakkında neredeyse her görüşünüzü ekleyebiliyorsunuz.

Google tabanlı bütün uygulamaları kullanıyor olsam da favorim Keep . Uygulamayı market listesi hazırlamaktan tutun, indirim beklediğim alınacak kitaplara kadar aklınıza gelebilecek her konuda adeta ajanda gibi kullanıyorum.

Bunların haricinde kullandığım ve faydalı bulduğum bir diğer uygulama kadınlara yönelik geliştirilen Takvimim uygulaması. Komik bir arayüze sahip ve emsalleri açık ara daha çok fonksiyonu bir arada barındırıyor olsa da yılların emektarını değiştiremiyorum :grin:

5 Beğeni

Ben Alıntı sözler, Quote Widget gibi motiveedici uygulamalar kullanıyorum, böyle ki, bu uuygulamalar sayesinde ayarladığınız saattte günün alıntısı geliyor, veya kendiniz istediğiniz yazarın alıntılarına bakabilir, etiketler sayesinde aradığınız konuda alıntılar bulabilirsiniz. Motivasyona ihtiyacım olduğundan indirdim yani :smile:

5 Beğeni

Güzel konu. İlk defa akıllı telefon aldığım zamanlar böyle konular arar dururdum. Çok ilginç programlar bulurdum. Artık öyle şeylere bakmasam da yeniliklere açığım. :grin: Neyse ben de birkaç tane yazayım. En sevdiklerimden:

Alarmy: alarm programı. @Rena çok sevdi bile. :joy:

Bundle: Haber programı. (Haberleri bildirim olarak okuyup özet geçmek tam benlik. :grin:)

Es file explorer: Dosya yöneticisi programı. Telefonun kendi dosya yöneticisini hiçbir zaman sevemedim.

Evernote: Benim favorim. Not programı ama direkt internete senin hesabına kaybettiği için ister bilgisayar ister telefondan her zaman girebilirsin.

Memrise: İngilizce kelime öğrenmek için program.

Mx player pro: Her türlü videoyu açan program.

Poweramp: Müzik açma programı.

Text fairy: Çektiğin fotoğrafı yazıya dönüştüren uygulama. Kitaptan alıntı eklemek için birebir.

Sanırım bu kadar. Bir aralar lichess çok kullanırdım. Satranç oynardım hep. Ama sıkıldım sonra. Bayadır oynamıyorum. Arkadaş ortamında turnuva yapardık, güzel oluyordu o zamanlar.

13 Beğeni

Sabahın 7’si, alarm çalıyor, kapatmanın tek yolu… dışarı çıkıp sadece bir fotoğraf çekmek… Ama hiçbir şey göründüğü gibi kolay değil :joy:
Gerçekten çok sevdim, artık 70 alarm kurmak zorunda değilim. :grin: Önerdiğiniz için teşekkürler :smile:

Çok duydum ama hiç denemedim, hemen indiriyorum. :grin:

O hangi uygulama? Ben günde taş çatlasa 3 küçük bardak su içiyorum, hem de doktor 2 litre derken. :joy:

5 Beğeni

Drink water reminder kullanıyordum ben.

4 Beğeni

Youtube Vanced: Ücretsiz Premiumlu Youtube yani. :slight_smile:
Connect Play: Ücretli kanalları ücretsiz izleyebilirsiniz. Ben özellikle lig maçları için kullanıyorum.
Home Workout: Evde ekipmansız çalışabileceğiniz bir program. Bu da modlu versiyon.

10 Beğeni

Height increase- boyu uzatmak için kullanabilirsin.
Duolingo- dil öğrenmek için kullanabilirsin.
Goodreads- kitaplar için kullanabilirsin.

Bu programı ben de kullanıyordum.

5 Beğeni

Moon Reader+ epub, pdf ve bilimum e-kitap formatını açabilen ve özelleştirme seçenekleri çok fazla olan yararlı bir kitap okuma uygulaması

Psiphon Özgürlükçü(!) Türkiye internet ortamında yasaklı sitelere girmek için kullanabileceğiniz basit bir vpn uygulaması.

Lichess Global çapta insanlarla satranç oynamaya imkan kılan başarılı bir satranç uygulaması.

4 Beğeni

Benim gibi ders çalışırken iki dakika yerinde duramayıp beyni “Şu kitap nasıl bir şeydi? Aaa yüz sene evvel gördüğüm filmin ismini araştırayım.” gibi düşüncelerle dolanlar için Forest isminde bir uygulama var. Telefondan uzak kalmak istediğiniz süreye ayarlıyorsunuz ve süre bitmeden uygulamadan çıkmak isterseniz “Pes ediyor musun?” diye soruyor. Elbette gurur yapıp çıkmıyorsunuz. Süre içinde ektiğiniz tohum ağaç, çiçek falan oluyor. Bir bahçeniz oluyor. Mantığı güzel ve kullanışlı. Tavsiye ederim.

Diğer önerim Düşen Kelimeler isminde bir kelime oyunu. Bir kategori ile ilgili kelimeleri buluyorsunuz. Level sistemi var, gittikçe zorlaşıyor. Ben genelde yattığımda uykum gelene kadar biraz oynuyorum.

Tabi benim en çok kullandığım uygulama Toroslar 186. Elektriğin kesilmediği bir hafta hayal edemiyorum. :innocent:

11 Beğeni

Alarmy benim de (işe gidebildiğim dönemde) severek kullandığım bir uygulama. Ben matematik işlemleri çözerek uyanmayı tercih ediyorum. Bazen o kadar uykulu oluyorum ki aynı işlemi üç kere yapıp üçünde de farklı ve yanlış sonuçlar buluyorum ve tüm bu süreç boyunca alarm bağırmaya devam ediyor :sweat_smile:

Duolingo da yeni bir dilin ucundan kıyısından tutmak için hoş bir uygulama. Sadece buradaki alıştırmalarla bir dil öğrenmek bana pek mümkün görünmüyor ama en azından her gün tekrar yapmama vesile oluyor. İspanyolcaya başladım yaklaşık bir ay önce. İngilizce, Almanca ve hatta Türkçe ile benzer kelimeler keşfettikçe eğleniyorum.

Tapas - Birçok çizgi romanı (web comic olarak) takip edebileceğiniz bir uygulama. Bazıları ücretli ama ücretsiz ve popüler olan seçenekler de çok.

Ifttt - Aslında hem sitesinden hem de uygulamadan kullanabilirsiniz. Açıklaması biraz zor ama burada bulunan tarifleri kullanarak bazı şeylerin otomatik olarak yapılmasını sağlıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse:

  • Siz eve girince telefonunuzun mobil veriden çıkıp evdeki kablosuz internete bağlanmasını sağlayabilir.
  • Her sabah hava durumunu kontrol edip hava yağmurluysa size şemsiye almanız gerektiğini hatırlatabilir.
  • Nasa’nın her gün yayınladığı “günün astronomik fotoğrafını” bir günlük telefon arka planınız yapabilir.

Kendi kullandığım tariflerden biri her hafta yenilen Spotify Haftalık Keşif çalma listemi hafta yenilenmeden arşivliyor. Bir diğeri ise Reddit’teki oyun indirimleri başlığını takip edip bedava bir oyun duyurusu olduğunda bana mail atıyor. İlginizi çekerse kesinlikle kurcalayın derim. Olasılıklar çok fazla :slight_smile:

9 Beğeni
  • Keep: Notlarımı tutmak için kullanıyorum. Evernote son zamanlarda saçmalayınca buna geçtim.
  • Strava: Antrenman günlüklerimi tutuyorum
  • jetAudio ve Pi Music: Müzik dinlemek için kullandığım iki ayrı uygulama
  • Kindle ve Moon+: Kitap okuma uygulamalarım

Diğerleri herkesin bildiği uygulamalar.

7 Beğeni

Öncelikle zorunlu olmadıkça Google uygulamalarını kullanmıyorum. (PKD paronayaklığının değişik bir versiyonu var bende)

  • Dashlane: Şifre yöneticisi. Tek bildiğim şifre bu uygulamanın şifresi. Geri kalan tüm hesapların şifrelerini, bu uygulamanın şifre yöneticisi ile güçlü şifreler üreterek depoladım. İçinde şifreli notlar tutabiliyorsunuz. Kendi VPN’i var. Ayrıca mailleri tarayıp herhangi bir hack olayında açığa çıkıp çıkmadığını buluyor.

  • Microsoft Authenticator: İki aşamalı şifre doğrulama uygulaması. Destekleyen tüm uygulamalarda hesaplarımı ekstra güvenliğe almış oldum. Yani şöyle; Twitter’a şifremi girdim diyelim, şifreyi girdikten sonra 6 haneli bir kod istiyor. İşte bu kodu bu uygulama üretiyor. (30 saniyede 1 yeni kod üretiyor.)

  • Tick Tick: Bence mağazadaki en iyi yapılacak listesi/görev yönetimi uygulaması. Ayrıca içinde kendi pomodoro saati var.

  • Tidal: Müzik dinlemek için kullanıyorum. Spotify’den farkı yüksek kalitede müzik dinleme imkanı. (Ücretsiz versiyonu yok ama kart bilgilerini girince 1 ay deneme süresi veriyor. Aylık ücreti 20 TL. Spotify’den birkaç lira daha pahalı.)

  • Pocket Casts: Podcast dinlemek için kullandığım uygulama. Arayüzü temiz, reklam bulunmuyor.

  • Blinkist: Kurgu dışı kitapların (kişisel gelişim, psikoloji, tarih gibi) ana hatlarıyla özetlendiği uygulama. Özetler ayrıca sesli olarak dinlenebiliyor. Ama biraz pahalı. Ücretsiz versiyonunda günlük olarak kendi seçtiği bir özeti okuyabiliyoruz. Bu bile yeterli bence. İngilizceyi geliştirdiğini söyleyebilirim. (ama en az intermediate seviye olmak lazım)

  • Ted: Ted konuşmalarını dinlemek için kullanıyorum. Çoğu konuşmada Türkçe altyazı var, olmasa bile kesin İngilizce altyazı oluyor. Konuşma kategorileri ve listeleri başarılı.

  • Pocket: Twitter veya herhangi bir sitede ilgi alanıma giren makaleleri, yazıları daha sonra okumak üzere depoladığım uygulama.

  • Mozilla Nightly: Gizliliğinize önem veriyorsanız, Mozilla bu konuda en güvenilir tarayıcılardandır. (Bkz. Duckduckgo) Bu sürümü her gün güncellenir ve en yeni özellikleri deneyebilirsiniz.

  • TV Time: Dizi takip etmek için bence alanında en iyisi.

  • Evernote: Hemen hemen tüm not uygulamalarını denedim ama en iyisinin bu olduğuna karar verdim. Kullandıklarım arasında Simplenote fena değildi.

  • Strong: Bu uygulamayı dün yükledim, şu an deniyorum. Fitnesscı tayfa bir baksın. Antrenman günlüğü tutmak, kilo, vücut yağı ve kalori takibi yapmak gibi fonksiyonları var. Günlük kalori takibi için MyFitnessPall’ı öneririm.

7 Beğeni

Sırf meraktan soruyorum nasıl bir sorun oldu?

Aynı anda 2 cihazda aktif olabilirsiniz demeye başladı, ek cihazlar için ücretli üyeliğe geçmeniz lazım dedi. Tamam dedim ama halihazırda kullandığım cihazı da pasife çekti. Bu işlemi ayda 2 kez yapabilirsiniz dedi. Kısacası beni ücretli üyeliğe zorladı. Ben de bunların hiçbirine gerek yok deyip Keep’e geçtim.

Hmm. Ben tek cihaz kullandığım için sorun olmuyor. Ama ara sıra premium paket teklifi yapıyor. Hiç gerek yok. Şimdilik devam ediyorum bakalım. Başka bir programa geçecek olsam çok zorlanırım şahsen. :grin:

Ne yediğinizi ve kalorilerini takip etmek için:

  • My fitnnes pal

Telefondan çizgi roman okuyan biriyseniz ya da internetteki çizgi roman çevirilerini de takip etmek istiyorsanız:

  • Perfect viewer

Rar halindeki dosyaları açmak için:

  • RAR

Fotoğrafın arka planındaki eşyaları (çöp ya da başka birinin eli vs çıkmış olur ya fotoda) kaldırmak istiyorsanız:

  • Remove unwanted object

Fotoğrafta ufak düzenlemeler için

  • Picsart
    (Herkes biliyordur zaten ama yine de yazayım dedim)

Arkaplan yapmak, çizim yapmak ya da sadece telefonda bulunsun diye bile indirebileceğiniz hoş fotoğraflar için:

  • We heart it

İşaret dili öğrenmek için kullandığım bir kaç uygulama:

  • Turkcell işaret dilim
  • Hareketli sözlük

Telefona müzik veya video indirmek için:

  • MYT music

Kitap satış sitelerinden hangi kitabın daha uygun olduğunu öğrenmek için:

  • Kitapbul

Video düzenleme (arkaya müzik ekleme, kesme vb.) :

  • Power director

Azericemi ilerletmek için kullandığım bir kaç uygulama var bir de:

Haber takibi için:

  • Oxu.az

Kitap okumak için:

  • e-kitap
7 Beğeni

walpy: Arkaplan resmini otomatik değiştiren, muazzam bir arşive sahip uygulama.

pedometre: Simple Design şirketinin adımsayarı. Basit, kullanışlı.

canva: Her türlü gönderi tasarım.

photo editor: dev.macgyver’ın amacına yönelik basit uygulaması.

newpipe: YouTube arkada çalsın mı istiyorsunuz?

reverso çeviri: Aradığınız kelimenin geçtiği metinleri ve çevirilerini buluyor. Kelimeleri bağlam içinde görmek çok faydalı.

storytel: Kitap dinlemek muazzammış. Keşke daha ucuz olsa. Vodafone’lulara ilk ay ücretsiz. Vodafone Yanımda uygulaması üzerinden üye olunuz.

oruç takibi: Leap Fitness Group’un aralıklı oruç uygulaması.

workouts: Darebee’nin egzersiz uygulaması. Müthiş sade. Etkili.

readera: e-kitap

wps office: Bilinen dosya türleri, pdf vs.

musicolet: Müzik çalar.

kilonuzu görüntüleyin: Amacına yönelik, sade.

mega: İlla ki.

6 Beğeni

Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle forumda yeniyim ve siteyi kuran fikirde ve geliştirmede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim oldukça güzel, bilgilendirici ve eğlenceli bir ortam.

Size mevcut takip ettiğiniz dizilerin yeni bölüm veya sezonları çıkınca bildirim ile ileten ve şu ana dek izlediğiniz içeriklerin toplam kaç saat veya güne eşit olduğunu hesaplayan bir uygulama önereceğim. Ben uzun süredir kullanıyorum sizinde işinize yarar diye paylaşmak istedim.


8 Beğeni