2019 Okuma Listelerimiz

Son Tiryaki (Geçtiğimiz sene başladım), Yedikuleli Mansur sıradaki. Mehmet Berk Yaltırık sanırım mart gibi yeni kitap çıkaracakmış ithaki’den onu alıp okuyacağım.
Aslında okuma listem bu kadar 2019 için bundan sonrakiler daha çok kendime temenni diyelim.

  • Isaac Asimov’un Vakıf Evreni - İthaki Yayınları’ndan çıktıkça alıp okuyacağım. (İmparatorluk tamamlanır en azından: minimum 3)
  • İhsan Oktay Anar - 2 kitabını okudum geçtiğimiz sene kalanları da bu sene okuyacağım. (Okuması biraz zor bir o kadar keyifli kitaplardı Puslu kıtalar atlası ve Kitab-ül Hiyel: en azından 2-3 kitabını okuyacağım)
  • Ayrıntı Yayınları Bilimkurgu Dizisi - Bunlar böyle sıkıldıkça araya sıkıştırmalık kitaplar diye düşünüyorum. Öyle bekliyorlar köşede (5 minik kitap var zaten )
  • İthaki Yayınları Bilimkurgu Serisi - Sadece 2 tanesini okudum. Seriyi kütüphanemde tamamlayıp olabildiğince çok okuyacağım. (Dune tamamlanırsa önceliğim olacak. En az 10 kitap seriden okunacak)
  • Diskdünya - Bu seriye 5 yıldır başlayacağım. O sene neden bu sene olmasın.
  • Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna ve instagram yüzünden memleketlimin eserlerini henüz okumadım. Hazır telifi bitmişken milyon seçenek arasından seçip okuyacağım umarım.(En azından romanları öncelikli olacak: 3 kitap da burda)
  • Oğuz Atay - Bir Bilim Adamının Romanı dışında kitabını okumadım. Tutunamayanlar’ın populeritesi yüzünden okumayı ertelemiştim hep.
  • İthaki Yayınları Modern Serisi - Aradan dikkatimi çeken kitaplar var. Henüz 5 kitap var seride İthaki BK gibi kaçırmak istemiyorum ama seri olarak toplamasam da Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret’i büyük ihtimalle okuyacağım.
  • Güncel çıkan daha fazla kitap.
  • Zaman Çarkı - Bu yıl o yıl mı acaba?

Günde en az 20 sayfa hedefim. Okuduğum kitapların sayfa sayısı ortlama 250 olsa en az 30 kitap hedefim. Tez, askerlik vs derken 30’u bile bulmaz gibi geliyor ama olduğu kadar. Okuyacak o kadar kitap var ki.

4 Beğeni

liste filan yapmadım sis soyluyu bitirsem yeter :slight_smile:

2 Beğeni

Bunu aynen koruyup yıla gerçekten de böyle başlamayı başarıp üzerine bir şey daha ekledim: Bir yabancı, bir yerli kitap ile gitmek.

Bazı seneler çeviri kitaplara çok boğuldum. Son birkaç yıldaysa edebiyatımızda güzel örneklerle okur damağım şenlendi. Bu keşiflere devam etmek istiyorum ve şu an kütüphanem buna uygun.

Bence en çok bu ülkenin gençleri olarak bizlerin edebiyatımıza sahip çıkması gerek. Kültürel bozulmanın bu derece arttığı bir çağda, kuşaklar arası çatışma da bir hayli tırmanırken, Çağdaş Türk Edebiyatı’na destek olmalı diye düşünüyorum. En azından son birkaç senedir edindiğim bu mottoyu bu sene daha ciddi bir forma sokmaya karar verdim.

Bakalım, şimdilik bir yabancı bir yerli gidişatını tutturdum, ama yıl sonunda ne olur, bilemem.

7 Beğeni

Önerebileceğiniz çağdaş türk edebiyatı kitapları var mı?Elimde Ares harikalar diyarında ve siyah hatıralar denizi var ikisinide okumadım

  • Orada Bir Yerde
  • Tekme Tokatlı Şehir Rehberi
  • İtgözü

Aklima ilk gelenler bunlar oldu.

5 Beğeni

Cevapladığınız için teşekkür ederim.Bilen birinin bu konu hakkında bir başlık açması iyi olur.
Ne dersiniz?

3 Beğeni

Açtım gitti :slight_smile:

2 Beğeni

Oathbringer
Sis ve Gece
4321
Rüzgarın On İki Köşesi
Şehir şehir
G
Kurtlarla Koşan Kadınlar
Geceyarısı Çocukları
Tanrının Çocukları
Balıkçıl Gözü
Güneşin Krallığı
Sürgün ve Krallık
Çinko Çocuklar
Kadın Yok Savaşın Yüzünden
Dönüş
Eksen
Vahşi Kızlar
Küçük Şeylerin Tanrısı
Yaza kadar bunları okumak istiyorum sonrası için bir şey yazmak için erken

2 Beğeni

Şaka maka burada belirttiğim 12 kitap isminden 3 tanesini okudum, dördüncüyü(İhtiyarlara Yer Yok) okuyorum birden aklıma bu liste geldi. %25i tamamlanmış olduğuna göre gerçekten hepsini okuyabilecek miyim acaba :scream:

7 Beğeni

Bu konuyu açarken artık kendimizce okumanın zamanı gelen kitaplar için açtım ama bir taraftanda listeme sürekli kitaplar ekleniyor.İşin kötü tarafı okuma oranim listeye eklenen kitaplardan daha düşük.Okumak bir yaşam tarzı ve sürekli bir eylem olduğunu düşünüyorum.Ama kitap okumaya uzun vadede devam edersem bir zaman sonra kendimi bir doygunluğa erişip erişemeyeceğimi merak ediyorum.Belkide çok seçici olurum veya zaman değiştikçe kitapların konusuda değişeceği için kendimi hiçbir zaman yeterli hissetmem zaten şuana kadarda böyle hissetmedim.

2 Beğeni

O doygunluğu hissetmeyeceğinizi düşünüyorum, devamlı yeni kitaplar olacak ( eski baskıda olabilir, siz yeni farketmişsinizdir) siz de okuma isteği oldukça okumaya devam edeceksiniz. Yakın aile çevremde çocukluklarından beri kitap okuyan şimdi 60 yaşını geçmiş olanlar var ve hala kitap okuyor, kitap araştırıyor, takip ediyorlar.

6 Beğeni

Gece kuşlarını okumaya calistim ama inanilmaz karmasik bir dili vardi. İsomleri ve yerleri aklinda tutmak icin harita metot defter tutmak gerek. Bence heç başlama arkadaşım

Açıkçası kitabı okudum bile. Çok da beğendim. Ama özellikle ilk öykü biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Yavaş yavaş okuduğum için bir sorun yaşamadım.

1 Beğeni

İlk öykü kitapta olan öykülerin en güzeli, Bence iki öne çıkan olay var öyküde. Birincisi evrende evrimin hiç de bizim aklımızın ucundan geçmeyecek şekilde olabileceğini ve ikincisi yapay zekanın onu geliştirenlerin hırs ve isteklerinden bağımsız bir bilinç kazanamayacağı.

2 Beğeni

Arkadaşım spoiler verme :joy:

İkiside çok merak ettiğim konular ertelediğim kitaplardandı ne güzel, kafamı karıştırıyosun :joy:

1 Beğeni

Spoiler değil ki :slight_smile: alt metin

1 Beğeni

Bence beklentinizi yüksek tutmayın.
Bende yazardan dolayı çok büyük beklentiyle başladım.Açıkcası ilk hikaye hariç beğenmedim.

1 Beğeni

Daha hiç birine el sürmemişim. Yine harikayım. :smiley: Neyse önümüzde uzun aylar var. :roll_eyes:

Alt metin diye hikayenin bütün ana fikrini yapacağımız çıkarımı yazmışın :joy: Şakası bir yana ne güzel @Braveheart64 yazdığı gibi yorumlardan dolayı bir süre ertelemiştim. Şimdi sen yazınca acaba dedim :slight_smile:

Dün de merak edip, buna benzer bir şekilde yorum okuyup ertelediğim Kızıl Göğün Altında’ya başladım. %70’ini falan okudum güzel sevdim ama öyle süper bir 2. Dünya savaşı romanı değil çokta beğenmedim. Tabi son kısımlarda neler olur bilmiyorum okuduğum kadarıyla.

1 Beğeni

Ne güzel bakıyordum listeye yok oldu birden :joy: