Sevgili @Abraxas ve @isos81 ile yine bir mini etkinlik yapıyoruz. Kuzgunun Gölgesi serisinden hatırlayabileceğiniz Anthony Ryan’ın 5 novellalık The Seven Swords serisinin ilk kitabı olan eser 4.04 Goodreads notuna sahip.
@annihilator gaz mı versek İsmet hocam ile Harun hocama? Sen İsmet daha iyi çevirir dersin, ben Harun daha iyi çevirir falan derim. Okuruz buradan güzelce çevirileri
@Lorien_archers DeepL ile çevirerek okuyor arada, denemeye değebilir, dilimize çevrilme ihtimali sıfır bile değil bence bu serinin.
@MelihAntepli Kısa bir hikaye olsa seve seve denerdim ama 100+ sayfayı çevirecek vakit ve enerjim yok. Ha ama şöyle yapabiliriz. Bunu değil ama telifi olmayan ya da yazarının ücretsiz yayınladığı hikayeleri çeviri etkinliği düzenleyerek dilimize kazandırabiliriz. Daha önce Özgür yapıyordu, kullanılan platform paritk bayağı. Herkes biraz zaman ayırsa yeterli olur.
@isos81 Ne hızlı sattın ihaleyi bana arkadaş. Okursun okursun, ilk sayfadan güzel başlıyor zati.
Bu kitapları satın mı alıyorsunuz? Yoksa e-book olarak mı buluyorsunuz?
Dili nasıl?
Bu seri mi?
Biran bende gaza geldim belki etkinlik ile okurak ingilizceyi biraz daha geliştirebilirim.
Seviyorum bu mini etkinlikleri. Bir dal da ben alırım. Kitabın Türkçesi Kılıçların Hacı Yolculuğu veya Haccı mı oluyor? Bu kitap belki dilimize çevrilir. Malum kitle cihat, hac vs içeriyor deyip ilk kitabı deli gibi alır. Şöyle at üzrinde kılıçla verilen bir poz içeren kapakla olur bu iş. Belki bu kitlenin kendi fantastik dünyasından çıkmasına vesile olur. Sanmıyorum gerçi.