A Pilgrimage of Swords - Anthony Ryan Mini Okuma Etkinliği

İyi dileklerin için teşekkürler dostum. :slight_smile:

1 Beğeni

Özel sektöre adım atmanın sonuçları :slight_smile:
Hangi sektöre başladın bu arada?

Kitap etikinliğinde seriye devam etmiyor muyuz? İlk defa katıldığım için nasıl ilerlendiğini bilmiyorum.

2 Beğeni

Etkinlik tabii ki devam ediyor. Okuduğun kadarıyla yorumlarını yazabilirsin mesela.

1 Beğeni

Gıda üretimi, dinlenecek zaman bırakmamaları dışında pek sıkıntı değil ama alışılır. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de bitirdim kitabı. Seriyi tek kitap gibi düşünürsek giriş kısmını okuduk diyebiliriz. Klişeler falan olsa da güzel kitaptı, kafa dağıtmalık kafa yormayan bir kitap olarak alınıp okunabilir. Pilgrim’ın ve kılıcın hatrına devamı da okunur bence. Devam kitaplarından beklentimi de yazayım. Diğer kılıçlar da konuşuyor olacak büyük ihtimalle. Hepsi bir araya gelsin de biraz Swords Storm görelim. Şöyle kılıç şıkırtısı (fırtınası) duymayalı uzun zaman oldu kulaklarımızın pası silinsin biraz. Evet bıkmadım kelime oyunu yapmaya çalışmaktan :grinning:. Malum bunlar bir araya gelince konuşacak falan işte ordan yürüdüm.

Kısa bir kitap seçilirse yine katılırım etkinliğe. Sadece Apt Pupil’i Kuşku Mevsimi kitabında okudum, onu pas geçiyorum.

Bu arada şu ReadEra’yı tavsiye eden @Pyrewrath 'a çok teşekkür ederim, her işin rast gitsin hocam. Bu uygulama ile çok vakit kazandım. Yeğenlere de tavsiye ettim. Reading yaparken bilmedikleri kelimeleri kaydetmeye ve metin üzerinde sürekli görerek tekrar etmeye, cümle kaydetmeye ve listening için çok ideal bir programmış. Çok işlerine yarayacak.

2 Beğeni

Anladığım kadarıyla etkinliğe serinin ikinci kitabıyla (The Kraken’s Tooth) devam edecek miyiz diye sormuş.

Önümüzdeki aylarda devam ederiz belki, ilk kitap bende acilen devamını okuma isteği uyandırmadı.

Harun’un mesai saatleri dolayısıyla artık ikimiz karar verelim İsmet bir sonraki etkinliğe. Hominids mi ve Eversion mı, seçim senin. Harun da zaman buldukça okur.

Ben bugün gediklim Serçe’ye başladım (yetti artık! :slight_smile: ), bayağı hoş bir kitaba benziyor ilk bölümler itibariyle. İlgini çekerse ona etkinlik yapabiliriz.

5 Beğeni

Şimdi anladım, ben bu kitap için soruyor sandım. :+1:

Her iki kitap da bana uyar. Sen seç, hangisine daha tavsan ona başlayalım, olmadı bitince diğerine geçeriz.

Serçe bitti mi senin? Ne zaman başlayalım?

1 Beğeni

Serçe bitmedi, ona paralel hacimli başka bir kitaba daha başladım. 2 haftayı bulur onları okumam.

2 Beğeni

Bitirdim sonunda. :partying_face:

Dünyasının daha fazlasını okumak isterim ama aynı yaratıcılığı keşke yaratıklar konusunda da gösterseymiş. Klişe bir hikaye, ufak bir plot twistle sonuçlansa da fena sayılmaz. Kısa olmasından dolayı yeterli derinliğe ulaşamayan karakterler ve dünya yaratımını devamında hallolur diyerek çok önemsemedim. Yazarın dil kullanımı doyurucu olsa da bana yorucu geldi biraz ama zaman kısıtlamamdan dolayı da olması mümkün. Devam ederim ama acelem yok.

3.5/5

John Gwynne’in kitabı da çıkıyor bu hafta arkadaşlar, aslında ona bir okuma etkinliği yapsak katılım da daha fazla olur, ne dersiniz?

4 Beğeni

Bana uyar ama Utku 2 hafta süre istedi. Olmadı diğer 1 haftası da tedarik süresi olur.

Ne seçerseniz bana uyar. :+1:

2 Beğeni

Kitabı bende bitirdim. Sizin kadar fantastik dünya tecrübem yok. Kısa güzel bir hikaye oldu. Çok derinlemesine bir karakterleri ve motivasyonlarını göremedik. Sonu benim için süprizli oldu.
Hikaye bakımından bir başlangıç hikayesi oldu.

Goodreads’de 5 kitap gözüküyor ve devamı gözükmüyor. Seri sonlanmış sanırım. Yukarıda devamı olacak demiştiniz? Yanlış mı anlıyorum. Seri bu 5. ciltte bitiyorsa ben bu serileri tamamlarım, eğer bu serileri okuma etkinliği olmayacaksa.

Etkinlik benim için iyi oldu. Uzun zamandır başlamak istediğim ingilizce kitap okuma isteğime bir başlangıç oldu. Diğer etkinliklere de bundan sonra katılmaya gayret göstereceğim. Tabi ingilizce seviyesi ve kitap uzunluğu da önemli şuan.

3 Beğeni
  1. kitap henüz yayınlanmadı. Serinin kaç kitap olacağını bilmiyorum ama beşten fazla olduğu kesin. Devamı için etkinlik olsa bile ileride olacaktır, beklemektense beğeniniz doğrultusunda devam edebilirsiniz. Bizleri de motive edebilirsiniz devam kitaplarını methederek. :slight_smile:

@Abraxas Serçe’yi yorumla lütfen bitirince, o kadar çok bahsi geçti ki merak ediyorum ne kadar iyi. İnsansılar ve Tanrıların Öfkesi de 1 haftaya falan elime geçer. :innocent:

2 Beğeni

Ben yeni etkinliğe dair ses çıkmayınca 2. kitabı da bitirdim. Yazarın her kitapta yapmaya çalıştığı bir şey var gibi. 3 ve 4. kitapları da okuyup teorimi paylaşacağım.

1. kitap ilk kitabın kaldığı yerden devam ediyor. Pilgrim kılıçlara, Seeker de kızına dair ipucu bulmak için en sonda bahsettikleri yere geliyorlar. Burada Pilgrim’ın neden Deli Tanrıyı aradığını ve bu yolculuğa nasıl başladığını kısaca öğreniyoruz ve bir diğer kılıca ve kıza dair ipucunu topladıktan sonra yola koyuluyoruz. Çok farklı bir mekana gidiyoruz, çatıda gezen suikastçılar, bunların her birinin başında bir büyücü, hane savaşları, kaderlere müdahale eden tanrılar falan olan bir mekan. Bilmem bir yerleri hatırlattı mı? Tabi hemen iştahlanmamakta yarar var. Bunlara kısaca değiniyoruz esas olayımız başka.

Kitapta karakter derinliği yine yok denecek kadar az. Biraz Pilgrim’ın geçmişini öğreniyoruz. Bu arada fazla bir aksiyonda bulunmuyor Pilgrim kitap boyunca ama aksiyonluk bir durum da olmadı zaten.

İlk kitaba verdiğiniz hemen hemen aynı puanı verirdiniz büyük ihtimalle okuyunca. Kitabın tek artısı ilk kitapta olduğu gibi yine farklı yerleri tanıtıyor olması.

Bu seriyi hızlıca bitirip Gripping Hand 'e hız vereceğim biraz. Sonra Obsidyen Yol’a baş koyarım tekrar. Şerefsiz K’yı sövmek için özledim sanki biraz.

2 Beğeni

İyi yapmışsın hocam, ziyade olsun. :slight_smile: Çok şaşırtmadı, yazarın tarzı bu gibi. Gerçi Covenant serisi çok beğenilmiş ama ona kim bilir ne zaman sıra gelir.

Daha da sövdürmeden durmayacak gibi. :joy:

Gripping Hand nasıl gidiyor?

1 Beğeni

Bunlar arasından aşağıdakilerden birine etkinlik olursa etiket lütfen :pray:

Legend and lattes
Recursion (Darkmatter i da okumadım)
Hammer of god(Bunun puanı ortalamaymış)

Reynolds un House of Suns planı olursa ona da kaynamak isterim

1 Beğeni

Gripping Hand için erken olur yorum yapmam ama Kur’an ve siyer kitaplarına göndermeler var yoğun bir şekilde. Yazarlar bunları nereye bağlayacak merak ediyorum. Kitabı tam ortalayınca kesin bir şeyler söyleyebilirim.

Bir yandan bunları okurken diğer yandan sıradaki seçilecek kitabı da merak ediyorum. Uzun soluklu bir macera olmazsa yine katılırım.

2 Beğeni

Aslında John Gwynne’e The Faithful and The Fallen’la başlamak istiyordum. Bloodsworn Saga İskandinav mitolojisinden esinlendiği için pek ilgimi çekmemişti. Bloodsworn’un Gwynne hayranları tarafından çok sevildiğini biliyorum tabii, hatta The Faithful and The Fallen’dan 10 sene sonra yazdığı için Gwynne yazar olarak kendini oldukça geliştirmiş minvalinde yorumlar okudum.

Kısacası bana uyar, asıl soru, sen pazarlari okuyarak 600 sayfalık kitabın sonunu getirebilecek misin? :slight_smile:

Bir de Martı’nın çevirisini satın alacağını fark ettim. Martı’nın özensiz çeviri ve editörsüzlük gibi sebepler yüzünden uzak durulması gereken yayınevlerinden biri olduğu söyleniyor. Ekşi’de bayağı komik yorumlar var, Tolstoy’u bile İngilizceden çeviren bir yayınevinden söz ediyoruz, okura saygıları bu kadar işte. :slight_smile:

2 Beğeni

Benim de niyetim diğer seri ile başlamaktı da çeviri gelince hadi bari dedim. Sonunu elbette getiririm o kolay, ama ne zaman olur bilemem. :smiley:

Martı çeviri konusunda namlı elbette, ama belki diyerek bir şans vermek istedim, kötüyse satar epubdan devam ederim zati. İthaki’ye bağımlı kalmasın fantastik okuru diye destek için alıyorum aslında. Bende A101de satılan Sherlock kitaplarından var, ilginç bir şekilde fena sayılmaz bu arada çevirileri. Leigh Bardugo kitapları için de sıkıntı yaşamadım dedi forumdan biri.

Ben olsam hazır İthaki böyle sallanmışken pastadaki o koca payına, en azından bir kısmına göz dikerdim. :smiling_imp:

2 Beğeni

Tamam, çevirinin birkaç sayfasını paylaşırsın, İngilizcesiyle karşılaştırıp vaziyeti anlarız.

Özgün metinle karşılaştırılmadıkça böyle yorumların hiçbir değeri yok. Anlatım bozukluğu yaratmadığı halde özgün metinle alakası olmayan, çevirmenin anlamadığı yerleri kafasına göre uydurduğu ve tümden çıkarttığı çeviriler de gördük. :slight_smile:

2 Beğeni

Kesinlikle, o yüzden niyetim dediğin gibi incelemek öncelikle. 7/10 bir çeviriye fitim Martı olduğu için, daha iyi çıkarsa da hoş bir sürpriz olur. :slight_smile:

1 Beğeni