Agatha Christie Kitapları (Altın Kitaplar)

Belki ön yargılayım ama evet kapakları çok güzel ama hayır, çizgi romanıyla, tanışmayı da, okumayı da hiç istemem. Zira, bu eşsiz polisiye eserleri satır satır okunsun diye yazıldı, olay örgüsü satırlarla, bölümlerle ilmik ilmik işlendi, satır aralarına da ipuçları serpiştiridi. Kronolojik olarak sırayla; Ölüm Sessiz Geldi, Gizli Düşman, Dersimiz Cinâyet, Kahverengi Elbiseli Adam, Köşkteki Esrar, Roger Ackroyd Cinâyeti ve bir de ‘Uyuyan Ölüm’ adlı romanları okudum. Şunu gördüm ki, Agatha Christie, satırlarında mizaha bile yer verirken, adım adım gerilim yaratmayı da çok guzel işlemesini biliyor ve kendine hayran bıraktırıyor. Okuduğum romanların uyarlama filmlerini/dizisini seyretmek bana saç baş yoldurtmuştu. Satırların yarattığı büyü ve yarattığı tılsımın zerresi yoktu. Çizgi roman, satırların yarattığı etkiyi verebilir mi ?

6 Beğeni
5 Beğeni

Nedense normal geldi bana fiyatlar. Kuşe kağıt olması mucize çünkü.

1 Beğeni

2 Beğeni

Sonunda Ölüm Geldi’nin Amazon’daki kapağı değişmiş. Daha geçen hafta aldığım kapağın yerini Nefertiti yüzü almış.

2 Beğeni

Bende yeni kapaklı olanları biriktiriyorum. Hangi kapak gelecek düşüncesi beni geriyor?
O yüzden yeni kapağı görene kadar almıyorum :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Arkadaşlar, bu kapakta bu kitaplar şimdiye kadar hiç satışa sunuldu mu? Satın alan var mı aramızda ?

Daha önce yaptığım listeyi farkında olmadan silmişim.

Seri ve bağımsız kitapları görebileceğiniz şekilde kitapları tablo haline getirdim.

Güncel liste:

7 Beğeni

Bu güzel iletiyi yanıtlamak ve tebrik etmek için, sonrasında da artık ne kadar zamandır faydalandığım muazzam foruma üye olmak için hesap açtım. Çalışma için minnettarım gerçekten, ne kadar uğraştım didinip durdum şöyle bir listeyi hazırlayabilmek için de beceremedim. :slight_smile:

2 Beğeni

Kitap Cesetler Merdiveni kitabının aynısı. Alacaklar dikkat etsin.

1 Beğeni

Neredeyse 50 yıllık bir çeviri, kitapları çevirirken zaman zaman özüne sadık kalmadığı bilinen bir çevirmen… Çeviriyi değiştirmemişler başlığı değiştirmişler (düzeltmişler) Eh, bir yerden başlamak lazım dediler herhalde :slight_smile:

1 Beğeni

Bu sırayla okunmalı mı kitaplar? Bir de poirot serisi neden ikiye ayrılıyor?

1 Beğeni

Bu sırayla okursanız daha iyi olur.

Hercule Pairot serisi Agatha Christie tarafından yazılan kitaplar.

Yeni Hercule Pairot serisi 2014 yılında Sophie Hannah tarafından yazılan kitaplar.

1 Beğeni

İlgimi çekti, ben de Agatha Christie okumaya başlıyorum.

1 Beğeni

cevabin icin tesekkurler
ben arada sikici kitaplarda olur diye direkt en guzellerini secmek istiyordum
arastiryim dedim bazilari sirayla oku diyor bazilari sirasi yok diyor ne yapacagii bilemedim
sirasiz okuyupta pisman olmakta istemiyorum

birde isiklar sonunce son poirot kitabi diye biliyorum
sen bu listeyi nerden bulldun

Merhaba, Işıklar Sönünce öykü kitabı ve içindeki öyküleri (diğer öykü kitaplarının içindeki öyküleri de) Agatha Christie’nin bibliyografyasında bulabilirsin. Poirot aon kitabı Ve Perde İndi kitabıdır.

Okuma sırasına gelince herhangi bir sıra takip etmeseniz de olur. Kitapların hiçbiri devam kitabı niteliğinde değildir. Bazı kitaplarda ufak temaslar haricinde her biri birbirinden bağımsızdır.

Bibliyografide daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

En iyi kitapları da dilerseniz yazabilirim.

1 Beğeni

bende okuma sirasini takip etmek istemiyorum zaten daha iyi olur
ama neden bazilari illahki sirali okunmali diyor onu anlamadim
en iyi kitaplari yazarsan sevinirim

@RuLing herhangi bir nedeniniz yoksa yazım kurallarına dikkat ederek yazmanızı rica edeceğim. Foruma üye olurken mesajlarınızı Türkçe Yazım Kurallarına göre yazacağınızı kabul ettiğinizi de hatırlatırım.

1 Beğeni

85 kitabın 57 tanesini okumuşum. Okuduklarım arasında en iyileri ve genel olarak okuyanlar için en iyisi budur denilen kitapları paylaşayım o zaman.

Poirot olanlar içinde en iyiler Nilde Ölüm, Doğu Ekspresinde Cinayet, Acı Kahve, Beş Küçük Domuz, Elmayı Yılan Isırdı, Cenazeden Sonra, Cinayet Alfabesi, Sittaford, Bayan Mcginty’nin Ölümü, Ölüm Sessiz Geldi, Briç Masasında Cinayet, Ölüm Diken Üstünde, Filler de Hatırlar, Roger Ackroy Cinayeti, Dersimiz Cinayet kitapları sayılabilir. Poirot kitapları diğer kitaplara göre daha iyi genelde. Christie Poirot yazarken başka bir seviye tutturuyor.

Bağımsızlar veya diğer dedektiflerin başrolde olduğu kitaplar içinde en iyiler On Küçük Zenci, Şahidin Gözleri, Sonunda Ölüm Geldi, Beklenmeyen Misafir, Örümcek Ağı, Ölüm Adası, Hollow kitapları sayılabilir.

3 Beğeni