Agatha Christie Kitapları (Altın Kitaplar)

Listeyi Agatha Christie’nin sitesinden ve @Lorien_archers forumdaşın yardımıyla yaptım.

Bilgi için teşekkür ederim.

Agatha Christie’nin aynı romanları farklı isimlerle basıldığından, özellikle eski baskıları alanlar için şu listemizi tavsiye ederim :

https://www.cinairoman.com/posts/20

5 Beğeni

Bi türlü başlamak isteyip başlayamadım yazarın kitapları… 2023 hedeflerimden biri tüm kitapları okumak

Kardesim yurt disinda yasiyorum benim bilgisayarimda turkce klavye yok yoksa dikkat ederdim

Eminmisin 80’den fazla kitabi var yazarin yarim yilda biter gibi degil onune daha ufak bir hedef koysan iyidir

Arkadaşlar bu kitaplar yeni kapaklarıyla hiç satışa çiktı mı ?

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar :point_up:

Bu kitapları bilmiyorum ama son 3-4 yılda Ölümle Randevu kitabının yeni kapaklı halini 5-6 kez satın aldım. Hep eski kapaklı halini gönderdiler. Acele etmemenizi öneririm.

1 Beğeni

Malesef bana da bunu yaptılar, bazı satıcılar bu konuda dürüst değiller. Bu kitaplarin kapakları cok uzun zamandan beridir satışta gibi görünüyor ama gerçekte hiç basılmamış gibiler :

Cadılar Bayramı Cinayeti, önceki basımlarda Elmayı Yılan Isırdı ismiyle yayımlandı.

6 Beğeni

1 Beğeni

Altın kitapların yaptığı ayıp ama şimdi. Bu kitabın kapağını zaten güncellemişlerdi daha önce.

O zaman tam metin basmayıp yine eksik basmışlar. Şimdi güncel kapakla tam metin basmış oldular. Hadi kapağında kan olan baskılı kitapları alanlar neyse de bu kitabı güncel kapak alan okura ayıp edilmiş olmadı mı? Akla ziyan hareketler. Bende tüm kitaplar var alalı bir 6 sene oldu galiba. Güncel kapakmış, tam metinmiş hiç yatırım yapamam artık altın kitap. Zaten çoğunu okudum kitapların.

3 Beğeni

Bende yeni kitap diye paylaştım hata ettim. Çevirmeni Çiğdem Öztekin ve tam metin basılmış. Kitabı okumadığım için dikkat etmedim. Altın kitap yine yaptı yapacağını.

2 Beğeni

Eski basımı alıp almadığımı hatırlamıyorum ama yeni baskıyı alacağım. Gerçi ben Gönül Suveren çevirilerinin sanırım hiçbirini almamıştım. Yeni baskıda çevirmen Çiğdem Öztekin ise alınır.

2 Beğeni

Tam metin olanları bundan emin olunca toplayın hocam, güncel kapağa aldanmamakta fayda varmış. Bu kitabı güncel kapakla alan okurlar şimdi bir de tam metin diye alacaklar aynı kapakla. Bu fiyatlarla ayıp yani yapılan.

Edit: Baktım şimdi de Haziran 2021’de basılmış bu kapakla. Tükenmiş görünüyor kitaplar satış sitelerinde. Yani eksik metini sattılar şimdi aynı kapakla tam metin basıp satacaklar. Sitemim bunadır.

3 Beğeni

Evet, haklısınız tabii ki hocam.
Ben Öztekin çevirilerini alıyorum, sanırım onlar tam metin.

1 Beğeni

Bir öykü derlemesi bu. Bendeki baskı 174 sayfa iken Çiğdem Öztekin çevirisi 304 sayfa.
Suveren çevirisinde sadece metinler kırpılmamış, hikayelerden de en az üçte biri atlanmıştı.
Altın ellerindeki yarım yamalak çevirileri kırk elli yıldır basıp duruyor. Herkes isyan ediyor ama bana mısın demedi yahu adamlar.

1 Beğeni

Yok daha neler, 304 nere, 174 nere. Bu nasıl serkeş bir yayınevi anlaşılır gibi değil. Yahu madem öyle daha telif’ten düşmedi mi bu yazar ? İncil ve Shakespeare’den sonra en çok baskısı yapılan ve okunan böylesi büyük bir yazarın eserlerine sahip çıkıp hakkını verebilecek yok mu başka bir yayınevi? Bu nasil aymazlık böyle ?

1 Beğeni

2046 yılında teliften düşecek. Geçen yıl Büyük Dörtler eserinin telifi düştü sadece. Yoksa çoktan Agatha Christie baskılarını görmüştük.

1 Beğeni