Agatha Christie Kitapları (Altın Kitaplar)

Teşekkürler önerin için.Şimdi konusuna baktım da gerçekten çok ilginç bir kitaba benziyor.Meraklanmadım desem yalan olur.Bir köşeye not alayım en iyisi. :slightly_smiling_face:

Bunların hepsine tek tek göz atacağım.Özellikle şiddetle önerdiğine.Çok teşekkürler. :grinning:

Eğer öyle diyorsanız büyük ihtimal önceliğimi bu kitaba veririm.Ben lisedeyken birkaç kişi daha önermişti bu eserini ama o zamanlarda da polisiye okumadığım için pek oralı olmamıştım.Teşekkürler önerin için. :blush:

Neden bilmem ama içim kıpır kıpır oldu.Demek ki benim bünyemde ara sıra polisiye istiyor. :laughing:

3 Beğeni

Arayıp sordum geçen, eski kapak yok hepsi yeni gönderiliyor dedi. Kargoya verildi gelince de yazarım.

2 Beğeni

Ben yeni gözükenleri topluyorum. Sana gelince paylaş onları da alıyım. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Kapaklar yenilenmiş olarak geldi kitapyurdundan. @Erdal_01 @Karahayalci

7 Beğeni

Ben Kidega’dan aldım çoğunu ama eksikler için bakiyim buna da teşekkürler :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

4 Beğeni

Suç Ortakları daha önce paylaşılmıştı. Ölümle Randevu ise yeni. (Bilgi amaçlıdır.) :wink: :wink:

Ayrıca ekleyeyim İskemlede Beş Ceset kitabının da kapağı geldi. Böylelikle kapağı değişecek 27 kitap kalmış oldu.

58

3 Beğeni

6 Beğeni

3 Beğeni

Güncellenen kapak

3 Beğeni

On Küçük Zenci kitabı hakkında bir şey danışmak istiyorum. Kitabın Altın Kitaplar’da tam metin çıkartılarak 191 sayfadan 224’e uzatıldığını gördük. Wiki’de kitabın sayfasına girdiğimde 272 sayfa diyordu. British Library’den baktığımda da -ki orada da tam metin bulunması gerekir diye düşünüyorum- 252 sayfa diyor. 252 sayfayı baz aldığımızda arada 30 sayfa falan var. Sizce punto, baskı ölçüleri ve çeviri kaynaklı mı arada bu kadar fark var? Yoksa Altın Kitaplar yine mi kandırdı bizi? Keşke elimde İngilizcesi olsaydı. Harper Thorsons’da da 320 sayfa mesela. Ebat olarak 11x18 olduğu için belki de. Altın Kitaplar’da ebat 13,5x19,5 ama sayfa kenarlarında fazla boşluk var zaten. İşin içinden çıkamadım. Böyle bir kitabı tam metin okuyamama olasılığı üzüyor beni.

2 Beğeni

Pale horse türkçesi ölüm büyüsü kitabını bbc bu sene paskalya için seri olarak yayınladı kitabı okumayanlara önce diziyi izleyip sonra kitabı okumasını tavsıye ederim

3 Beğeni

Uzun zamandır takip etmiyordum Agatha Christie konusunu, elimde 15 kadar kitabı vardı eski kapak ve çevirili olan onları da elden çıkarmıştım. Önemli olan kapakların yenilenmesi değil çevirilerin yenilenmesi bence. Yenilenen tüm kapaklarda Gönül Suveren yerine Çiğdem Öztekin mi çevirmiş ona bakmak lazım. Mesela Poirot serisinin 2. kitabı Dersimiz Cinayet halen eksik metin en az 100 sayfa. Gerçi o da bulunmuyor umarım yeni baskıda Çiğdem Öztekin çevirisi olur. Geri kalan yenilenmiş kapakların çevirisine bakmadım en baştan moralim bozuldu.

1 Beğeni

Agatha Christie Altın kitapların altın yumurtlayan tavuğu zamanında almışlar telifleri alıcı zaten hazır reklama gerek yok yeni çeviriye gerek yok bas bas sat durumu
Burada bence o ilk telifleri alan kişiyi kutlamak lazım bravo öngörüsüne

6 Beğeni

herhangi bir okuma sırası varmı yoksa istediğimiz kitabi alabilirmiyiz?

1 Beğeni

Agatha Christie kitaplarının 2 ana karakteri var. Birisi Hercule Poiriot diğeri Miss Marple.

Her iki karakterin kendi öyküleri var. Ben yaklaşık 40 kitabını okudum yazarın. Birbirini etkileyen kitap hatırladığım kadarıyla yok. Ama okudukça mesela Poirot’un hikayelerinin zamana yayılımı hakkında bir fikir edinebiliyorsunuz. Bazen çok ince eski olaylardan bahsetme vs göndermeler var ama okuduğunuz kitabın seyrini etkileyecek bir unsur yaratmıyorlar.

İstediğiniz kitaptan başlayabilirsiniz.

4 Beğeni

Ek olarak Tommy - Tuppence ikilisinin yer aldığı 4 kitap var. Gizli Düşman, N veya M, Kader Kapısı kitaplarını bu sırayla okumak gerekiyor. Suç Ortakları kitabını okumadım ama sonda okunabilir, hikayelerden oluşuyor. Ayrıca Fare Kapanı kitabında Suç Ortakları kitabından 6 hikaye yer alıyor. Fare Kapanı bağımsız bir kitap. Ben Miss Marple kitaplarını Ölüm Çığlığı, Cinayetler Oteli, Cinayet İlanı, Cinayetler Kulübü, Ölüm Adası, 16:50 Treni, Miss Marple’ın Son Maceraları sırasıyla okudum şuana kadar. Kalan kitapları Cesetler Merdiveni, Esrarengiz Parmaklar, Zarif Bir Cinayet Gecesi, Ve Ayna Kırıldı, Uyuyan Ölüm, Ölüm Meleği sırasıyla okuyacağım. Miss Marple kitaplarında gönderme falan yok ama Miss Marple’ın yaşı ilerliyor her macerasında. Yazılma sırasına göre daha iyi olabilir. Poirot kitaplarında 5 kitap okudum bir şey diyemem ama ilk kitap Ölüm Sessiz Geldi son kitap Ve Perde İndi. Burada da yazılma sırası daha güzel gibi. Okuduğum 5 kitabı yazılma sırasına göre okumuştum.

3 Beğeni

Yeni kapaklı kitaplar

60. Cenazeden Sonra 61. Son Evdeki Tehlike

62. Cinayetler Kulübü 63. Noel Kekinin Gizemi

11 Beğeni

Bu kitaplar tam metin mi?

1 Beğeni

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. En son 1,5 sene önce bir sinirle elimdeki tüm Agatha Christie kitaplarını bir lisenin kütüphanesine bağışladım, hak edecek baskılar yapılana kadar da almamaya karar verdim. Yalnız burada gördükçe alıp almamak konusunda kendimle savaşıyorum. Tam metin olduklarına inansam tekrar başlayabilirim ama işte…???

4 Beğeni