Yeliz
(Yeliz)
Aralık 16, 2020, 10:45öö
106
Nil’de Ölüm kitabının ciltli baskısı yeni yılda çıkarılması planlanıyormuş. Kitabın mevcut baskısı tam metinmiş.
1 Beğeni
Özel basım derken? Ciltli mi acaba?
1 Beğeni
theaydin
(Faruk)
Aralık 25, 2020, 9:15ös
109
Doğu Ekspresinde Cinayet ciltli gelmişti. Bunlar da öyle olur. Keşke kapaklar da değişmese.
2 Beğeni
allikaya
(allikaya)
Aralık 26, 2020, 1:33ös
110
İnstadan sordum. Gelişmeler olduğunda duyurusunu yapacağız diye cevap verdiler.
Tahminim ciltli güzel bir baskı gelir.
2 Beğeni
Boneca
Ocak 15, 2021, 11:18öö
112
Twitter’da şöyle bir şey gördüm.
10 Beğeni
alper
Ocak 15, 2021, 11:47öö
113
Hercule Poirot seti mi yapacaklar acaba.
6 Beğeni
W4YNE
(Volkan)
Ocak 15, 2021, 11:48öö
114
Ciltli basılacak kitaplar duyurulmuştu sanırım onlar.
4 Beğeni
Boneca
Ocak 15, 2021, 4:32ös
115
Muhtemelen. Kitap sırtında harf harf Poirot yazınca özel seri oluyor demek ki.
Dünyadaki en berbat Agatha baskılarına sahibiz.
5 Beğeni
theaydin
(Faruk)
Ocak 15, 2021, 5:50ös
116
Bence yeni kapaklar çok güzel ama kağıt ve kapak kalitesi değişik geliyor bana. Bu seri de güzel olur umarım.
1 Beğeni
Yine orijinal metinden 100 150 sayfa eksik, 80’lerden kalma çevirilerin olduğu kitapları allayıp pullayıp süpriz diye çıkarıyorlar. 50 senedir Agatha Christie kitapları basıyorlar On Küçük Zenci ve Roger Ackyord Cinayeti gibi yazarın en ünlü kitaplarını daha geçen senelerde tam metin olarak görebildik. Benim bildiğim altın kitaplar böyle içi boş kitapları janjanlıyıp satar, seneye aynı baskıyı “tam metin, yeni çeviri” falan diye tekrar satar tıpkı OKZ ve RAC kitaplarında yaprtığı gibi. Öyle bir yayınevi kendileri.
2 Beğeni
Boneca
Şubat 1, 2021, 12:31ös
118
Az önce Twitter’da paylaşmışlar.
9 Beğeni
fortknoxt
(Serhat)
Şubat 1, 2021, 12:32ös
119
Bu kadar düşünceli olup kitaplara sansür uygulamak bilemedim.
5 Beğeni
Onlar yapmamış zaten aile ve ajans kararı, bizimkilere kalsa devamke derlerdi
2 Beğeni
Bu yazarla tanışmak istiyorum. En başta okunması gereken eserleri zahmet olmazsa söyler misiniz?
1 Beğeni
alper
Şubat 1, 2021, 12:52ös
122
Yukarıdaki mesajlarda okuyan arkadaşlar tarafından şöyle öneriler yapılmış.
Elend:
Agatha Christie kitaplarının 2 ana karakteri var. Birisi Hercule Poiriot diğeri Miss Marple.
Her iki karakterin kendi öyküleri var. Ben yaklaşık 40 kitabını okudum yazarın. Birbirini etkileyen kitap hatırladığım kadarıyla yok. Ama okudukça mesela Poirot’un hikayelerinin zamana yayılımı hakkında bir fikir edinebiliyorsunuz. Bazen çok ince eski olaylardan bahsetme vs göndermeler var ama okuduğunuz kitabın seyrini etkileyecek bir unsur yaratmıyorlar.
İstediğiniz kitaptan başlayabilirsiniz.
Lorien_archers:
Ek olarak Tommy - Tuppence ikilisinin yer aldığı 4 kitap var. Gizli Düşman, N veya M, Kader Kapısı kitaplarını bu sırayla okumak gerekiyor. Suç Ortakları kitabını okumadım ama sonda okunabilir, hikayelerden oluşuyor. Ayrıca Fare Kapanı kitabında Suç Ortakları kitabından 6 hikaye yer alıyor. Fare Kapanı bağımsız bir kitap. Ben Miss Marple kitaplarını Ölüm Çığlığı, Cinayetler Oteli, Cinayet İlanı, Cinayetler Kulübü, Ölüm Adası, 16:50 Treni, Miss Marple’ın Son Maceraları sırasıyla okudum şuana kadar. Kalan kitapları Cesetler Merdiveni, Esrarengiz Parmaklar, Zarif Bir Cinayet Gecesi, Ve Ayna Kırıldı, Uyuyan Ölüm, Ölüm Meleği sırasıyla okuyacağım. Miss Marple kitaplarında gönderme falan yok ama Miss Marple’ın yaşı ilerliyor her macerasında. Yazılma sırasına göre daha iyi olabilir. Poirot kitaplarında 5 kitap okudum bir şey diyemem ama ilk kitap Ölüm Sessiz Geldi son kitap Ve Perde İndi. Burada da yazılma sırası daha güzel gibi. Okuduğum 5 kitabı yazılma sırasına göre okumuştum.
8 Beğeni
Çok teşekkür ederim size ve bunları yazan arkadaşlara
2 Beğeni
allikaya
(allikaya)
Şubat 1, 2021, 1:41ös
124
Altın kitaplar bu normal karşılamak lazım. Zaman zaman Agatha kitaplarının isimlerini değiştiriyorlar.
Hatta hiç kitapla alakası olmayan isimler bile mevcut.
2 Beğeni
allikaya
(allikaya)
Şubat 1, 2021, 1:45ös
125
no to racism diyorlar artık demek ki.
2 Beğeni