Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Bu nedenle bence şikayetini geri çekme. Alışkanlığa dönmüş olay.

1 Beğeni

Ben de öyle düşünüyorum. Pazartesiye kadar bulun yoksa tüketici hakem heyetine başvuracağım dedim. Şimdi kargo ile benim uğraşmam yerine sitenin uğraşması gerekmez mi şu durumda?

2 Beğeni

Benim de geçen yıl bir Hepsiburada alışverişim olmuştu. Kitapları Sürat kargo ile göndermişlerdi. Fakat hasarlı olduğu için geri göndermiştim. Ödemem gecikince Hepsiburada’yı aradım, kargonun kendilerine ulaşmadığını söyledi yetkili. Sürat kargoya gittim, paketin araçtaki diğer paketlerle birlikte kaybolduğunu (!) söyledi. Ben anlamam, şikayet ederim dedim. Talep falan aldılar, paket bulunmazsa ödeme yapılacağını belirttiler. Bir hafta sonra arayıp paketin bulunduğunu ve firmaya gönderildiğini söylediler :slight_smile:

Sürat kargoda alışkanlık galiba :slight_smile:

1 Beğeni

Bana da 10 gün bekleyin dediler ama beklemeyeceğim o kadar. Göz yumdukça daha fazlasını yapacaklar çünkü… :slight_smile:

2 Beğeni

Amazon TR siparişim vardı, mngye verdim yaklaşık 3 ay oldu uğraşıyorum…300 tllik kitap vardı içinde ona yanıyorum.Hala uğraşıyorum kitapları almak yad para iadesi alabilmek için…:man_facepalming:

2 Beğeni

Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Elinizde mutlaka gönderdiğinize dair belge veya görüntü vardır.

1 Beğeni

Tüketici hakem heyetinin konusu açılmışken sormak isterim.

BKM ye karşı haklı bulundum heyet tarafından. Sonrasında ne yapılması gerekiyor bilmiyorum. Araştırdım ancak aklıma oturmadı bir türlü. Karar 16 Kasım’da çıktı. İki hafta beklemem gerekiyor diye okudum ama tam olarak ne için beklemem gerekiyor anlamadım da. :sweat_smile: Konu hakkında bilgisi olan cevap verebilirse çok makbule geçer.

Heyet lehinize karar verdiyse, verilen süre karşı tarafın itiraz hakkını kullanması için verilen süredir. Karşı taraf itiraz etmezse karar kesinleşir. Ondan sonra siz alacağınızı takip yoluna gidebilirsiniz. Firma ile iletişime geçip lehinize karar verildiğini ve ücreti ödemeleri gerektiğini bildirirsiniz. Ödemezlerse ya kendiniz icraya verirsiniz, ya da bir avukata sizi temsil etmesi için yetki verirsiniz.

Maillere cevap vermiyorlar ki :d Pandemi zamanı da icra ile uğraşmak hiç çekici gelmedi. Yine onlara kâr kalacak gibi… Cevabınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Rica ederim. Telefonla ulaşmaya çalışın, lehinize verilmiş bir THH kararı olduğunu ve ödeme yapmazlarsa bir avukat tutacağınızı ve ayrıca avukatlık ücreti ödemek zorunda kalacaklarını belirtin. Hakkınız onlarda kalmasın :slight_smile:

1 Beğeni

29 Kasım İdefix siparişim halen Siparişiniz Hazırlanıyor konumunda beklemede. Bakalım ne olacak…

BKM kitap’dan cuma günü 3 tane kitap almıştım, bugün kargoya vermişler, bir düzelme olmuş gibi ama yine de tavsiye etmiyorum, sıkıntılı süreçler yaşatma ihtimalleri yüksek. Bu arada BKM’den kitap aldığımı @Ufuk duymasın.

2 Beğeni

AmazonTR’de kitap değişimi yapan oldu mu?
Kitaplarım genel olarak iyi ama bu kitabın hali gerçekten kötü. Baya eski duruyor.

Bildiğim kadarıyla Amazon değişim değil de iade olarak alıyor. Belki kampanyalı fiyat ile aldıysanız yeniden o fiyattan satın alım tanımlayabilir.

1 Beğeni

İade talebinde bulundum. Paranızı yatıracağız ürünü geri göndermenize gerek yok diye geri döndüler. Parayı ne zaman yatırırlar bilmiyorum ama takip edeceğim.

1 Beğeni

Bak ya, kitap yerine bulgur gelsinde gör :smile:

1 Beğeni

Pek sevmem ama bulgur pilavı yaparız, turşu da aldık mı tamamdır. :slight_smile:

1 Beğeni

Aslında cacık da iyi olur. Olmadı buz gibi ayran. Bulgurla birlikte ne gelirse artık ona göre bakılır.

2 Beğeni

Aralık ayı içerisinde Idefix’ten sipariş verip de eline kargosu ulaşan var mı acaba? Bir hafta oldu hala faturası bile kesilmedi aldıklarımın.

Benim 9 aralık tarihli siparişim 12sinde teslim edildi. Üstüne değişim bile yaptık. Arayıp ne durumda olduğunu sorabilirsiniz, müşteri hizmetleri çabuk cevaplıyor telefonları.