Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

https://forum.kayiprihtim.com/t/son-aldiginiz-ve-siparis-listenizdeki-kitaplar/108/14605?u=antoineroquentin
Trendyol express ile 8. güne girerken hala transfer merkezinde…

Kitap değil de, 9 kasım da aldığım ürünü hala göndermediler. İnat ettim, bekleyeceğim.

ptt 4.gününde de hala üsküdardan kargomu getirmedi ki önce tuzlaya götürüp,sonra arnavutköye getirdiler.Şimdi de arnavutköyden yola çıkıp haznedara gelecek de,oradan dağıtıma çıkacak da…En azından şu sıralar PTT ye pek kargo vermeyin

İstanbul’ biraz anlayabiliyorum. Ülkenin neredeyse dörtte biri orada yaşıyor. Peki küçük şehirlere ne demeli? Bir kere değil iki kere olan bir durum var. Yurtiçi Kargo şehir merkezine gelen kargoyu şehir merkezinden kırk kilometre ötedeki ilçeye göndertip sonra şehir merkezine getirdi. Bu, firma personeli “Mesai bitti, firmanın e-postasını görmedim, iadeyi iptal etmedim, kargo iade için yola çıkmış, aracı yoldan mı çevireyim?” diyen firma. Sorun sadece acentede değil genel merkez de aynı kafada. Bu ifadeden sonra şikayet kaydı oluşturdum. Bunu diyen Çayırova Bölge yerine işi yaptırdıkları şube için almışlar şikayet kaydını. Ayrıca aynı personel aynı bölgedeki yardımcı olan şube personelini nasıl size böyle bilgi verirler deyip daha ben telefondayken azarlamaya kalktı. Ptt, Yurtiçi farketmiyor adının sonuna “kargo” ifadesi gelince normal insanlar buralarda iyiden kötüye doğru bir değişime uğramaya başlıyor.

1 Beğeni

Ben gecikme nedeninin kargonun İstanbulun neredeyse sınırına götürüp,oradan geri yol teperek avrupa yakasına yani karşıya getirilmesinden yanığım. Yoksa tabi İstanbul büyük yer,normal yani.

Büyük yerin sorunu da büyük ölçekli oluyor sonuçta. Hiç olmazsa il sınırlarında kalmış. Az önce bahsettiğim kargo depo görevlisi öyle istedi diye iptal oldu.

D&R’dan 3 kitaplık bir siparişim oldu ayın 16’sında ve siparişiniz hazırlanıyor olarak görünüyor, kitaplardan biri şuan stokta yok durumuna geçmiş. Baskısı biten bir kitap da değil halbuki, umarım gönderirler.

Ben de 16’sında Sherlock’un yeni çıkan kutulusunu aldım, hala bekliyor. İptal edilmez umarım :frowning:

D&R ve İdefix aynı depoyu kullanıyorlar. Ancak nedense idefix D&R’dan daha hızlı kargolama yapıyor. Ücretler konusunda ise ilginç bir durum var. Birinin ücretinin yüksek olduğu yerde diğeri ucuz oluyor. Bir süre sonra, kalmadı denilen kitabı diğer sitede bulabiliyorsunuz.

İdefix’ten Babil Kitaplığı’ndan istediğim ve pek bulunmayan bazı kitapların stokta olduğunu görünce birkaç eksiğimle beraber sipariş vermiştim. Ama açıkçası iptal edilir diye bekliyordum.
Şansıma kargoya verildi.

Siparişi verirken otomatik adres bulma kısmından adresimi yazdım. O kısımda bir sıkıntı olsa gerek faturaya eksik adres yansımış. Hatta il bile yazmıyordu. Ben de kitabı bulduk ama bu kargo kesin iptal olacak onca işlemin arasında kitaplar yine tükenecek diye üzülmüştüm.

Umudum yoktu ama hem İdefix’e bildirdim hem de Yurtiçi’ne. Yurtiçi geri dönüş yaptı ve adresimi düzelttirdi. Daha önce birkaç kere böyle durum yaşamıştım ama adres değişikliği yapılmamıştı. Bu sefer çözülmesine sevindim. Bakalım kargo elime geçecek mi gerçekten de…

Özet olarak İdefix’te adres yazarken ilk çıkan otomatik adres kısmına hiç bulaşmayın, kendiniz doldurun. :sweat_smile:

Martı’dan aldığım Sherlock Holmes özel baskısının basım hataları nedeniyle bugün bizzat Genel Yayın Yönetmeni tarafından mail ile eskisini iade etmem ve yenisinin gönderileceği konusunda bilgilendirildim. Hoşuma da gitti bu şekilde üst düzey bir dönüş yapılması mailime…

Yayınevlerine hatalı kitapları gönderirken daha önce karşı ödemeli yolladığım için, hem de onların anlaşması oluyor diye karşı ödemeli yollamak istedim. Koskoca Martı yayınları kargo firmasına karşı ödeme kabul edilmeyecektir diye not düşürmüş. 36 lira kargo parası ödedim.

Hem kendi hatalı basım kitaplarını yollayıp hem de 36 lira kargo parası vermek zoruma gitti açıkçası…

Kitabı aldığın siteden değiştiremiyor muydun? Stoğu bitmediyse sitenin kendisinden değiştirtmek en mantıklısı. Benzer sıkıntıyı ithaki ile yaşamıştım ama onlar pandemi sebebiyle evden çalıştıkları için kargoyu kimse almamış bana geri dönmüştü. Ama çözüldü görüşünce. Böyle durumlarda telefonla arayıp konuşun bence. Daha kolay çözülüyor tecrübeyle sabit.

Bence yazın instagram hesabına, şikayet vara hatta sürekli reklam olarak attıkları instagram gönderisine. O kadar para verilen kitaba böyle hizmet çok talihsiz olmuş.

2 Beğeni

Önce aldığım site üzerinden olacağını söylediler ama sonra mail atıp kitabı istediler. D&R’dan almıştım ve orada uzun süredir stok yok. Muhtemelen belli bir sayıda gönderdiler başka yollamıyorlar oraya.

Büyük birisinin dönüş yapmasından anlamalıydın dostum :slight_smile:

Idefix bu ara berbat çalışıyor. Sipariş ettigim 4 kitaptan biri esiz sayfalar kırış kırış geldi. Kargolama berbat ötesi. Ithaki bilimkurgu serisinden aldığım bir kitabin içindende kitap ayıracı çıkmadı aksina başka bir kitabın ayıracını koymuslar içine. Şikayet kaydı açtım ama sitelerinde mevcut şikayetleri gorduğümüz bir bölüm yok. Şikayet alındı diyor ama bir numara vs de yok. Maila gelen birşeyde yok.

Bu gördüğüm kadarıyla İlknoktada da olan bir sorun. Dune’un son kitabının içinden Cesur Yeni Dünya falan çıkıyordu maalesef.

Evet bende de Cesur Yeni Dünya çıktı. D&R’a gidip çalsam çalarım ve serim mükemmeliğini korur ama niye yapiyim? Hepsini geçtim kargolamaları tam bir rezalet.

D&R vs gidip bulamama ihtimaliniz yüksek çünkü bu durum idefix değilde İthaki kaynaklı. Pek çok BK kitabına Cesur Yeni Dünya ayracı koyuyorlar son dönemde.

Benim İdefix kargom da bugün gelecekmiş ve benim de bir tane Bilimkurgu klasiğim var.Umarım ayraç ve kırışık kitap sorunu yaşamam ki Watchmen gibi bir pırlanta parçası geliyor yani.Çok gerginim.

Kitapvadisi.com 2. siparişte patladı benim için. Aslında yine 2. gün kargoya verdiler ama Sürat Kargo ile çalıştıkları sürece çok sıkıntı yaşarlar.

Gönderilen kargo dün dağıtıma çıktı, bana teslimat yapılmadığı halde kayıtlarda teslim edildi gözüküyor.

Bugün aradım şubeyi komşularınıza sorun onlara bırakılmıştır dediler. Şikayetvar’a yazınca kuryeyi yollamışlar. Komşulara sormuş, tabiki kargo ortalıkta yok.

Sonra kapıya geldi kurye, abi şikayetini çek yoksa maaşımdan keserler dedi. Ne yapacağımı bilemedim. Bir yandan üzüldüm, bir yandan şikayetvar’a bakınca benim durumumda yüzlerce mesaj var. Teslim edilmeden, teslim edildi yazan. Sanki bilinçli yapılıyor bu olay…

3 Beğeni