Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Az önce aldığım e-posta:
XXX numaralı siparişinize ait AYT Fizik Tamamı Video Çözümlü Seti Çap Yayınları adlı ürününüzün baskısının bulunamıyor olması sebebiyle gönderimi sağlanamamaktadır. Gönderimi sağlanamayan ürün veya ürünlerinizin ücreti; kargo gönderiminizin ardından, tüm ürünler iptal edilmiş ise iptal işleminden sonra tarafınıza 3 ila 5 iş günü içerisinde iade edilecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

İlgi ve anlayışınız için teşekkür eder, keyifli alışverişler dileriz

E-postada yazdığı gibi ders kitabı almıştım ve acilen elime geçmesi gerekiyordu. Hem de öyle 1-2 gün önce değil 5 gün önce(Hızlarını düşününce biraz erken alayım dedim) sipariş vermiştim, sağ olsunlar özür bile dilemeden az önce iptal ettiler siparişimi. Beni ve benim gibi bir çok insanı iş ahlakı sıfır olan bu kişilerle muhatap olmak zorunda bırakanlardan nefret ediyorum.
Edit: Gönderimi bir daha okuyunca hangi site olduğundan bahsetmediğimi fark ettim, evet malum site. Bu işlerde rakibi olmayan hani.

2 Beğeni

Amazon’dan bugün teslimat olan bir kitap almıştım. AGT Kargo ile dağıtıma çıktı ve yetişmedi muhtemelen. Bu kısmı çok önemli değil yarın gelir ama işin komik yanı adrese geldiklerine kanıt olarak kurye arkadaş evinden selfi çekip atmış dağıtım sayfasına :grinning_face_with_smiling_eyes: Erteleme için foto atması gerekiyor sanırım.

6 Beğeni

Rutin giden hayatıma biraz heyecan katmak için BKM’den alışveriş yaptım. Bakalım teslimi ne kadar sürecek :innocent:

6 Beğeni

Hepimizde aynı çılgınlık, aynı bekleyiş :joy:

image

2 Beğeni

Ben de yaptım o çılgınlığı :joy: Umarım herkesin hasarsız ve çabuk gelir .

3 Beğeni

BKM YETKİLİLERİ: Evet, sıradaki siparişi iptal edilecek kurayı çekiyorum. Herkes dikkatle dinliyor mu? Tekrar ediyorum! Sipariş numarası eşleşen kişinin sağındaki kargoya önce fillerin saldırmasına izin versin, solundaki ise düzgünce yollasın.

Hayalimdeki BKM çalışma ahlakı.

9 Beğeni

Ben hep 40 liralık alıyorum hiç sorun olmuyor. :slight_smile:

6 Beğeni

Arkadaşlar :raised_hand_with_fingers_splayed: Hayali Yerler Sözlüğü’nü en son sipariş edenlerin arasında Faturası Kesildi’yi görebilen var mı ya :sweat_smile: :see_no_evil:

Videonun 12.26 kısmında kitapçılardan ve diğer yerlerden iade gelen, hasarlı, çok beklemiş kitaplar var.
Tahminim Bkmkitap.com sitesinden bize gelen kitapların formatı da bu.

1 Beğeni

Yordam kendilerine gelen iadelerden hasarlı kitapları ayırıp sitelerinden yüzde 45 kendi ofislerinden 60 indirimle satıyor. Ben 1-2 kez aldım bu kitaplardan, benim kitaplığımda olan kitaplardan daha iyi durumda olan kitapların geldiği oldu. :slight_smile:

BKM ile ilgili aslında o kenarı kırışmış, ezilmiş kitaplar yayınevlerinin sitesinden bile geliyor. İnternet siparişleri ne yazık ki böyle. (Migros’un da manav reyonu böyle, ezik - çürük meyve sebze gönderiyorlar :slight_smile: )

3 Beğeni

Video varmış, kısaysa izliyim dedim ama biraz uzunmuş. Akşama kaldı.

Küçücük, minicik bir kesik, kapakta yine küçük bir yırtık bir şey vardır. Kimisi çok titiz bu konularda, ben bazen kendim bizzat kitapçıdan almama rağmen ufak tefek bir şeyleri çıkabiliyor :slightly_smiling_face: Böyle indirimli satmaları da güzelmiş. Hasarda yok denecek kadar azsa daha ne ister insan :smiley:

1 Beğeni

Bkm’nin iç yüzünü bilen bir arkadaşım var. Aşırı indirimler genelde bu hasarlı kitaplara yapılıyor çünkü bu kusurlu kitapların iskontosu daha da düşük. Nitekim kusurlu ürünler de kendi içinde az kusur çok kusur diye ayrılıyor. Şansa hangisi gelirse artık. Bu sebeple de almamayı tercih ediyorum hep.

3 Beğeni

Yeni çıkan kitaplarda da mı var bu durum? Normalde eski kitapların çoğu ya pis geliyor ya deforme. Bunların ekstra iskonto ile satıldığını tahmin ediyorduk (biliyorduk diyelim hatta). Yeni kitaplarda da varsa işin rengi tamamen değişir ama.

1 Beğeni

Ben son dönemde neredeyse bütün yeni kitapları BKM’den sipariş ediyorum. Hiç kusurlu kitap gelmedi. Paketlemeden de çok memnunum.

3 Beğeni

Ufak defolu kitaplar oluyor. Matbaa sorunlu olanlar. Sizler belki sorunu göremiyor olabilirsiniz. Muhtemelen tek aldığınız için olabilir. Bir milim dar kesim yapılsa bile defolu sayılıyor. Bu bazı markaların ipliği kesilmemiş diye elbiseyi defolu sayması gibi durumlar. Parmak izi, yere düşmesi, tozlanması, kesim hataları, hafif soluk baskı, iade dönenler, kapak aslında siyahtır ama hafif laciverte çalmıştır gibi geniş bir alan.

2 Beğeni

Şimdi anladım. Normal hayatta da bazen defolu diye satılan ürünler oluyor (mesela kot pantolon), bakıyorsun bakıyorsun ama defo göremiyorsun. Kitaplarda da benzer durum var demek ki.

Peki bu durumda yüksek indirimli tüp kitaplarda ufak veya büyük defo var diye bir genelleme yapılabilir mi bkm için?

2 Beğeni

Genelde bir kusur vardır ama ne olduğunu anlamak bazen zor. Bkm’nin politikası biraz bu. Alım yapınca da şans işi biraz hangisine denk geleceğiniz. Benim genelde şansım yoktur.

Mesela garip gelecek belki ama Dex yayınevi de fuarda genelde bu defolu olanları öne dizer ki çabuk erisin diye. :grimacing: Fuar olduğu ve titiz olduğum için anlaşılıyor birkaç tanesine bakınca. Defolular korsan basım gibi duruyor çünkü.

1 Beğeni

%45-60 arası indirimle satıyorsa alınabilir diyeceğim de ama sanmıyorum.

1 Beğeni

Kidega ciltli Alfaları %50 yaptığında bir sepet yaptım. İçine vakıf serisinin son dört kitabını da ekledim. Ekim otuzda sipariş geçtim. Bugün oldu hâlâ tedarik sürecinde bir kitap vardı, o yüzden kargoya verilmiyordu liste. Aradan on günden fazla geçince aradım. Vakıfın sınırı baskısı bitmiş tedarik edilemiyormuş. Onu iptal ettik, kalan kitaplarınızı hemen yolluyoruz dediler. Dedim ben on gün önce sipariş verdiğimde stok vardı, on gün boyunca bekletmek yerine hızlı olunsa belki kitap da temin edilecekti, ben aramasam bir de öyle beklemeye devam. Bir de hiç sormadan, atik bir tavırla aa onun baskısı bitmiş, iptal ettik hemen kalanı kargoya veriyorum dediler, iyice uyuz oldum. Tüm siparişi iptal etmek istiyorum dedim, ettim.

Amazon da Epsilon’nun Sabahattin Ali üçlüsünü teslim ettik deyip etmedi geçen gün (Amazon ve MNG ortaklığı). Bir gün boyunca kitaplar nerede aradım durdum. Online alışverişe lanet edip, parası neyse sahaftan, mağazadan almak zorunda kalıcam galiba.

2 Beğeni

BKM siparişlerinin kara deliğe düştüğü hissi sizde de peydahlanıyor mu?

1 Beğeni